תוצאות 1 עד 10 מ 10

אשכול: אני לומד על אופנוע. יש לי כמה שאלות כלליות, מקווה שזה בסדר...

Banned

אני לומד על אופנוע. יש לי כמה שאלות כלליות, מקווה שזה בסדר...

שלום לכולם שמי אבירם, בן 23 מבת ים. החלטתי שאני לא הולך להיות "נורמלי" וללכת על קטנוע במקום רכב פרטי. חסכוני, קל ופשוט לתפעול. ומרגישים "את הרוח נושבת בפנים", כמו אומרים

כבר עברתי תיאוריה, ואני כבר בשיעור חמישי או שישי שלי. עם זה - יש לי(די הרבה) שאלות בנוגע לכלי הזה, וגם שאלות כלליות כדי שאדע(וגם אהיה מוכן) לכל מה שמצפה לי על הכביש, ומחוצה לו.

1. הסמ"ק בקטנוע - מה זה אומר בדיוק? האם סמק יותר גבוה אומר שהקטנוע יכול לסוע יותר מהר, או מה?
    2. כמה סמ"ק זה מספיק בשביל נהג מתחיל, שנוסע במהירות סבירה רק בתור העיר ולא מעיר לעיר?
    3. כמה סמ"ק צריך מינימום בשביל לנסוע מעיר לעיר?
    4. למה כשאני יושב על הקטנוע, הידיים שלי מאוד כואבות כשאני אוחז בכידון, אפילו עם כפפות?
    5. כשפונים ימינה או שמאלה, האם צריך לתת גז בזמן הפנייה או שלא?
    6. האם חייב לעקוף רכבים אחרים, או שזה אופציונלי(עניין של בחירה) אם לעקוף או לא?
    7. אם נכשלתי במבחן מעשי, תוך כמה זמן אני יכול לגשת לעוד אחד?
    8. מהי אגרת המבחן המעשי?
    9. המורה נהיגה הראה לי אחרים שהיו בזמן מבחן מעשי, ואני מבין שחלק מהמבחן זה לנסוע על קווים במגרש במדויק, בקו ישר וכו. מה בדיוק יכול לגרום לכישלון במבחן מעשי? אם למשל, בטעות קצת נסעתי מחוץ לקו - אז מייד נפסלתי רק בגלל זה?
    10. איזה ביצועים צריך לתת באופן כללי על מנת לעבור את המבחן המעשי?
    11. איזה חברה ומודל של קטנוע הייתם ממליצים לנהג מתחיל, שמחפש משהו פשוט וזול, שנוח לשבת ולנסוע עליו?
    12. האם חייב תמיד שיהיה ביטוח חובה תקף לאופנוע?
    13. למה הביטוח חובה לאופנוע כלכך יקר?(ראיתי סכום מטורף של איזה 5000 שח לשנה, או 600 ש"ח לחודש או משהו כזה)
    14. במידה ונכשלתי במבחן מעשי, האם אני חייב בזמן ההמתנה למבחן נוסף לקחת עוד שיעורי נהיגה אם כבר עשיתי 15 שיעורים, או שאני יכול גם פשוט לשבת ולחכות עד למבחן הבא?
    15. כמה זמן נמשך מבחן מעשי?
    16. האם הגיר בקטנוע הוא תמיד אוטומט? עד עכשיו בשיעורי נהיגה המורה שלי אף פעם לא דיבר איתי על הילוכים...
    17. האם מותר לחנות אופנוע בחנייה שבדרך כלל חונים שם מכוניות?
    18. למה אני לפעמים מתנדנד מצד לצד ולא מצליח לשמור על קו ישר עם הכידון?
    19. אילו אביזרים מומלץ להשתמש להגנה מפני גניבות כשחונים את הקטנוע?
    20. האם ניתן לרכוש קטנוע חדש בתשלומים במקום לשלם במכה אחת סכומים מטורפים של 10 או אפילו 20 אלף שקל?

סליחה מראש על הכמות המטורפת של השאלות - אבל מקווה שתוכלו להקדיש מזמנכם לענות עליהן. תודה!

Junior Member
    אפשר לקבל תשובות בתשלומים במקום לכתוב מגילה.
    אני אתחיל עם 3 הראשונות:
    סמ"ק או בעברית סנטימטר קוב, זו יחידת מידה לנפח של המנוע (נתון שמוכר לך מעולם המכוניות בדמות 1.6 או 1600).
    ככל שהנפח גדול יותר, הוא מאפשר לשרוף יותר תערובת דלק אויר ולהגיע להספק גבוה יותר שיחידות המידה שלו הם כ"ס או בעברית כוחות סוס.
    ההספק הוא זה שמשפיע על המהירות הסופית.
    מכיוון לא ציינת איזה רשיון אתה עושה, אי אפשר לענות על השאלה של "כמה מספיק" כי זה מסתכם ב"כמה מותר לך".

Sent from my SM-G900F using Tapatalk

Senior Member
    תשובות:
    3: 125
    4: אתה מחזיק חזק מדי.
    5:אם הפנייה רחבה,ניתן לגזגז בה ברציפות.אם הדוקה,יש לעזוב את הידית ומאמצע הפנייה לפתוח בהדרגה.
    6:לא חייב.
    7: תשאל את המורה.
    8: תשאל את המורה.
    9:חוסר ריכוז ותרגול מועט.
    10:מדוייקים כמה שיותר ולא לצאת מהשמינייה וגם לא לסטות מהנתיב להבא.
    11:מה שיש הכי הרבה בשוק,סאניינג,קימוקי וכאלה.
    12:כן.
    13:כי אף אחד לא שם עלינו.
    14:עדיף להתרענן בעוד שיעור.
    15:במגרש,הטסטר שם לב מיד אם אתה בטסט או לא,רבע שעה ל-125.
    16:כן למרות שיש חצי אוטומטים ספורים.
    17:כן אלא אם יש חניית אופנועים מוסדרת.
    18:אתה איטי מדי ועדיין לא סיגלת את שיווי המשקל.
    19:שרשרת עבה,מנעול דיסק וכיסוי.
    20:כן.
    21:אהה,אין 21.
    13:

Senior Member
    4. למה כשאני יושב על הקטנוע, הידיים שלי מאוד כואבות כשאני אוחז בכידון, אפילו עם כפפות?
    אתה לחוץ, הלחץ גורם לך להחזיק את הכידון בכל הכח, זה מעייף אותך ומכאיב.
    תנסה להירגע, תנשום, תכריח את עצמך להירגע. בעקרון אתה אמור לרכוב בלי להפעיל כוח על הכידון. האופנוע מיישר את עצמו ושומר על שיווי משקל. אתה רק מפריע לו.
    תן לו לעשות את שלו, אתה רק דוחף קצת כשאתה רוצה לשנות כיוון.

7. אם נכשלתי במבחן מעשי, תוך כמה זמן אני יכול לגשת לעוד אחד?
    בעקרון שבועיים, אבל אם אין מקום פנוי זה יכול לקחת יותר זמן. המורה גם יכול להמליץ לך לחכות עוד במקום שתבזבז עוד 500 שקל על טסט כשאתה לא מוכן.

17. האם מותר לחנות אופנוע בחנייה שבדרך כלל חונים שם מכוניות?
    כן, אבל אם מישהו עושה רוורס ונותן לקטנוע שלך "נשיקה" כמו שהוא רגיל לעשות למכוניות אז הקטנוע שלך יהיה על הרצפה עם מאות עד אלפי שקל בנזקים.
    הוא יברח, כמובן, ואתה תשא בהוצאות.
    גם לא ממש רואים קטנועים כי הם קטנים ונמוכים ואז שוב ברוורס יש סכנה גדולה.
    אם החניה היא עמוקה, במאונך למדרכה ואתה תחנה קרוב למדרכה, אז מישהו יבוא בתנופה והתלהבות להכנס לחניה, לא יראה את הקטנוע שלך ויפגע בו. אז מומלץ לחנות קרוב יותר לקצה החניה (הפתח שלה).
    שאלת מקודם על הביטוח, 5000 שקל זה רק על הגוף שלך, אפילו אגורה לא תקבל על הקטנוע במקרה של תאונה.

Member הסמל האישי של Zurs
    ציטוט נכתב במקור על ידי nihrider צפיה בהודעה
    תנסה להירגע, תנשום, תכריח את עצמך להירגע. בעקרון אתה אמור לרכוב בלי להפעיל כוח על הכידון. האופנוע מיישר את עצמו ושומר על שיווי משקל. אתה רק מפריע לו.

בעקרון שבועיים, אבל אם אין מקום פנוי זה יכול לקחת יותר זמן. המורה גם יכול להמליץ לך לחכות עוד במקום שתבזבז עוד 500 שקל על טסט כשאתה לא מוכן.

כן, אבל אם מישהו עושה רוורס ונותן לקטנוע שלך "נשיקה" כמו שהוא רגיל לעשות למכוניות אז הקטנוע שלך יהיה על הרצפה עם מאות עד אלפי שקל בנזקים.
    אם החניה היא עמוקה, במאונך למדרכה ואתה תחנה קרוב למדרכה, אז מישהו יבוא בתנופה והתלהבות להכנס לחניה, לא יראה את הקטנוע שלך ויפגע בו. אז מומלץ לחנות קרוב יותר לקצה החניה (הפתח שלה).
    שאלת מקודם על הביטוח, 5000 שקל זה רק על הגוף שלך, אפילו אגורה לא תקבל על הקטנוע במקרה של תאונה.
    זה כבר לא שבועיים, אלא 3 שבועות בין טסט לטסט.

Banned
    ציטוט נכתב במקור על ידי anton.dorofeyev צפיה בהודעה
    אפשר לקבל תשובות בתשלומים במקום לכתוב מגילה.
    אני אתחיל עם 3 הראשונות:
    סמ"ק או בעברית סנטימטר קוב, זו יחידת מידה לנפח של המנוע (נתון שמוכר לך מעולם המכוניות בדמות 1.6 או 1600).
    ככל שהנפח גדול יותר, הוא מאפשר לשרוף יותר תערובת דלק אויר ולהגיע להספק גבוה יותר שיחידות המידה שלו הם כ"ס או בעברית כוחות סוס.
    ההספק הוא זה שמשפיע על המהירות הסופית.
    מכיוון לא ציינת איזה רשיון אתה עושה, אי אפשר לענות על השאלה של "כמה מספיק" כי זה מסתכם ב"כמה מותר לך".

Sent from my sm-g900f using tapatalk
    אני עושה על a2... סליחה ששכחתי לציין. כמה סמ"ק אני צריך לפחות בשביל לנסוע מעיר לעיר?
    יש הבדל גדול בין 100 סמ"ק ל125 סמ"ק?
    מה המהירות המרבית שקטנוע עם 100 או 125 סמ"ק יכול להגיע אליו, בקמ"ש?

ציטוט נכתב במקור על ידי הפלג הצפוני צפיה בהודעה
    תשובות:
    3: 125
    4: אתה מחזיק חזק מדי.
    5:אם הפנייה רחבה,ניתן לגזגז בה ברציפות.אם הדוקה,יש לעזוב את הידית ומאמצע הפנייה לפתוח בהדרגה.
    6:לא חייב.
    7: תשאל את המורה.
    8: תשאל את המורה.
    9:חוסר ריכוז ותרגול מועט.
    10:מדוייקים כמה שיותר ולא לצאת מהשמינייה וגם לא לסטות מהנתיב להבא.
    11:מה שיש הכי הרבה בשוק,סאניינג,קימוקי וכאלה.
    12:כן.
    13:כי אף אחד לא שם עלינו.
    14:עדיף להתרענן בעוד שיעור.
    15:במגרש,הטסטר שם לב מיד אם אתה בטסט או לא,רבע שעה ל-125.
    16:כן למרות שיש חצי אוטומטים ספורים.
    17:כן אלא אם יש חניית אופנועים מוסדרת.
    18:אתה איטי מדי ועדיין לא סיגלת את שיווי המשקל.
    19:שרשרת עבה,מנעול דיסק וכיסוי.
    20:כן.
    21:אהה,אין 21.
    13:
    תוודה רבה על התשובות
    עם זה, יש כמה תשובות שלא הבנתי...

1. מה זה אומר "לגזגז" בפנייה? לתת גז קצת ולעזוב, עוד פעם קצת ולעזוב, וכו? או מה?
    2. האם זה נכון שכשאני נוסע לאט היציבות שלי על הקטנוע פחות טובה ולכן אני מוריד רגליים\נופל?
    3. אם 2 נכון, אז מה לעשות במקרה כזה?

שוב תודה!

ציטוט נכתב במקור על ידי nihrider צפיה בהודעה

הקטע הוא שאני מעדיף בכלל לא לחנות על מדרכה כי יש מצבים שמקבלים על זה קנס אפילו אם חנית בסדר...
    ולפעמים, מה לעשות - אין מקום לחנות במדרכה או שאין מקום לחנות באזור לאופנועים. אז זה בסדר לחנות בחנייה רגילה?(רגילה זאת אומרת כזאתי שבדרך כלל חונים שם רכבים פרטיים)

ומה 500 שקל? מבחן מעשי באמת עולה סכום כזה?!?!?!?

ציטוט נכתב במקור על ידי zurs צפיה בהודעה
    זה כבר לא שבועיים, אלא 3 שבועות בין טסט לטסט.
    אז מה , בכל פעם שאכשל אצטרך להמתין 3 שבועות?? מה אם אני נכשל כמה פעמים, אז כל פעם אהיה חייב לחכות 3 שבועות? זה המון זמן!!!

Senior Member הסמל האישי של R86
    אני אענה לך רק בעיניין בטסט.
    כשאתה במבחן הפנימי (בתוך המגרש שמיניות וכו') הבוחן מחפש יציבות ושליטה טובה בכלי,אם עברת את החלק הזה אתה יוצא החוצה
    בחוץ יש להקפיד על ראייה מרחבית טובה (זאת הייתה אחת הבעיות שלי{התנהגתי לדברי המורה כאילו אני במסלול עד שאופניים נכנסו לי לפרצוף בהפתעה,בלמתי בזמן בזכות תרגול רב של בלימות חירום,מאז אני עובד על זה כל רכיבה) על יציבות טובה ועל ציות לתמרורים ולסימונים בכביש (מעברי חצייה וכו')
    שיהיה במזל.
    אני חיי בשביל למות על האופנוע שלי.

Junior Member
    לa2 אין הרבה אופציות מבחינת הנפח.
    קח הכי הרבה שהרשיון מאפשר, שזה 125. שים לב, לכלים שונים יש הספק שונה. גם כאן תכוון למקסימום , שזה 16 כ"ס אם אני לא טועה. קטנוע כזה אמור להגיע למהירות של 110 קמ"ש.
    נסיעה בינעירונית אפשרית בהחלט עם קטנוע כזה, כל עוד מדובר בערים של איזור המרכז (רחובות - הרצליה) ומרחקים של עד 20 ק"מ כוון. יש גיבורים שירדו עם קטנועים כאלא גם למצדה אבל בעיניי זו חוויה מפוקפקת.

Sent from my SM-G900F using Tapatalk

Senior Member
    ציטוט נכתב במקור על ידי אבירם* צפיה בהודעה
    אז מה , בכל פעם שאכשל אצטרך להמתין 3 שבועות?? מה אם אני נכשל כמה פעמים, אז כל פעם אהיה חייב לחכות 3 שבועות? זה המון זמן!!!
    אז אל תכשל?
    הטסט הוא סביב ה-500+ וכן אתה מחוייב לשלם אותם שוב במידה ואתה לא עובר.

לא יודע כמה תכננת לבזבז על הקטנוע אבל הביטוח חובה הוא סביב ה-5000 שקל וציוד מיגון בסיסי ביותר הוא סביב ה-1500.
    וזו רק ההתחלה. יש עלויות טיפולים שוטפות, טסט ובלאי טבעי של צמיגים, רפידות וכדומה.
    חוץ מכל אלה, יש לפעמים בלת״מים. פנצ׳רים, נפילות וכדומה וכל זה גם עלול לעלות כסף.

דו גלגלי זה לא עסק זול, במיוחד לא בארץ.

Member
    היות ואין לך שום הקלות, תשקול אם ללמוד ישר על אופנוע a1 ולא a2.

ההבדל הוא שבa1 אתה נוסע עם הילוכים ואילו בa2 אתה לומד על אוטומט.

במגרש אתה עושה 3 תרגילים: נסיעה איטית בין 2 קוים, סלאלום, שמיניות. הבוחן בודק שאתה שולט באופנוע, הורדת רגל או יצאת מהקוים - נכשלת. כנ״ל אם אתה מתנדנד יותר מדי.

קטנוע זה ככלל אוטומטי, אופנוע ידני.