שלום לכולםשמי אבירם, בן 23 מבת ים. החלטתי שאני לא הולך להיות "נורמלי" וללכת על קטנוע במקום רכב פרטי. חסכוני, קל ופשוט לתפעול. ומרגישים "את הרוח נושבת בפנים", כמו אומרים
כבר עברתי תיאוריה, ואני כבר בשיעור חמישי או שישי שלי. עם זה - יש לי(די הרבה) שאלות בנוגע לכלי הזה, וגם שאלות כלליות כדי שאדע(וגם אהיה מוכן) לכל מה שמצפה לי על הכביש, ומחוצה לו.
1. הסמ"ק בקטנוע - מה זה אומר בדיוק? האם סמק יותר גבוה אומר שהקטנוע יכול לסוע יותר מהר, או מה?
2. כמה סמ"ק זה מספיק בשביל נהג מתחיל, שנוסע במהירות סבירה רק בתור העיר ולא מעיר לעיר?
3. כמה סמ"ק צריך מינימום בשביל לנסוע מעיר לעיר?
4. למה כשאני יושב על הקטנוע, הידיים שלי מאוד כואבות כשאני אוחז בכידון, אפילו עם כפפות?
5. כשפונים ימינה או שמאלה, האם צריך לתת גז בזמן הפנייה או שלא?
6. האם חייב לעקוף רכבים אחרים, או שזה אופציונלי(עניין של בחירה) אם לעקוף או לא?
7. אם נכשלתי במבחן מעשי, תוך כמה זמן אני יכול לגשת לעוד אחד?
8. מהי אגרת המבחן המעשי?
9. המורה נהיגה הראה לי אחרים שהיו בזמן מבחן מעשי, ואני מבין שחלק מהמבחן זה לנסוע על קווים במגרש במדויק, בקו ישר וכו. מה בדיוק יכול לגרום לכישלון במבחן מעשי? אם למשל, בטעות קצת נסעתי מחוץ לקו - אז מייד נפסלתי רק בגלל זה?
10. איזה ביצועים צריך לתת באופן כללי על מנת לעבור את המבחן המעשי?
11. איזה חברה ומודל של קטנוע הייתם ממליצים לנהג מתחיל, שמחפש משהו פשוט וזול, שנוח לשבת ולנסוע עליו?
12. האם חייב תמיד שיהיה ביטוח חובה תקף לאופנוע?
13. למה הביטוח חובה לאופנוע כלכך יקר?(ראיתי סכום מטורף של איזה 5000 שח לשנה, או 600 ש"ח לחודש או משהו כזה)
14. במידה ונכשלתי במבחן מעשי, האם אני חייב בזמן ההמתנה למבחן נוסף לקחת עוד שיעורי נהיגה אם כבר עשיתי 15 שיעורים, או שאני יכול גם פשוט לשבת ולחכות עד למבחן הבא?
15. כמה זמן נמשך מבחן מעשי?
16. האם הגיר בקטנוע הוא תמיד אוטומט? עד עכשיו בשיעורי נהיגה המורה שלי אף פעם לא דיבר איתי על הילוכים...
17. האם מותר לחנות אופנוע בחנייה שבדרך כלל חונים שם מכוניות?
18. למה אני לפעמים מתנדנד מצד לצד ולא מצליח לשמור על קו ישר עם הכידון?
19. אילו אביזרים מומלץ להשתמש להגנה מפני גניבות כשחונים את הקטנוע?
20. האם ניתן לרכוש קטנוע חדש בתשלומים במקום לשלם במכה אחת סכומים מטורפים של 10 או אפילו 20 אלף שקל?
סליחה מראש על הכמות המטורפת של השאלות - אבל מקווה שתוכלו להקדיש מזמנכם לענות עליהן. תודה!