קסדה hi viz- מעיל hi viz
שלום לכולם
אני רוכב כבר דיי הרבה זמן והשבוע, לצערי חוויתי תאונה - אני הייתי בנתיב שלי כאשר בחור מאוד מבוגר (91) נכנס בי מהצד ולא ראה אותי, הוא לא אותת או משהו, לאופנוע יחסית שלום הרבה שפשופים בארגז הצד ובמגן המנוע, הבחור התנצל ואמר לי לקחת אותו איתי למוסך והוא ישלם מה שצריך.
לאחר התאונה והכל הגעתי הביתה וחשבתי לעצמי שאולי אני צריך להיות יותר בולט, אני רוכב על cb500x מזווד ב3 ארגזים ולמרות שהאופנוע אינו מפלצת כמו הGS הוא גם אינו קטן אך עדיין חשבתי איך להיות בולט יותר במהלך היום בתוך ערים (בדרכים בין עירוניות זה גם חשוב לי אבל פחות, מרגיש לי יותר בטוח) חשבתי על כמה דרכים אשמח לקבל מידע נוסף או חיזוקים/ שלילות
אפודה זוהרת - דיי פשוט אבל מעצבן כל פעם לשים על המעיל
להתקין איזה אורגן אורות על ארגזי הצד בחלקם הצידי והאחורי כנראה יהיה מדובר בלד סיני ואני לא בטוח כמה אור הוא יפיק ביום (דגש על יום ולא לילה) בנוסף יהיה קצת בעיה לעשות חיבור אסטטי לארגזים, גם אם אני יצור חיבור מהיר למצבר היות והארגזים יורדים לפעמים מהאופנוע.
אגזוז - אני מודע לאפקט דופלר אך בעיר יש מצב שבמהירות נמוכה כן יותר יחפשו אותי, פחות אוהב את הפתרון יסרבל אותי מעוד בכניסה לביניין ויציאה וגם דיי יקר.
כמובן שכל אלה לא פותרים אותי לשים לב ולהיות ערני אבל לפעמים צריך קצת יותר
קסדה hi viz- מעיל hi viz
אגזוז- לא משנה כמה ינסו לשכנע בפורום שגליי קול הולכים אחורה, ואין לזה משמעות וכו' וכו'..בפועל זה מגביר נוכחות משמעותי. בטח לתאונה
כמו שתיארת, בה כל דבר וויזואלי לא היה עוזר כיוון שחוש הראיה שלו גם ככה לא ספר אותך, אולי אם היית "רועש" יותר הוא יכול היה לשים לב אליך.
בן 91 בדוק לא שומע.
לדעתי רוב האנשים שומעים פחות טוב מאשר רואים פחות טוב מהנורמה.
אבל כן אגזוז רועש ואיזו קסדה צהובה ניאון יכול להיות נחמד.
ראיתי קסדה עם מנגון תאורת לדים כחולים לבטיחות ונראות, דווקא יפה ובטעם.
אני אחפש ואשים פה תמונה.
Shark-Evoline-3-Moovit-Lum1.jpg
הנה, טעיתי זאת ספציפית לא לדים אלא משתמשת בצבע מיוחד שסופג אור וhttp://reviews.revzilla.com/8506-en_...ws/reviews.htm
יש גם קיטים של לדים כחולים.
נערך לאחרונה על ידי JohnnyDee; 05-12-2015 בשעה 20:34.
בן אדם בן 91 נכנס בך ואתה מחפש דרך להיות יותר בולט?
הבן אדם הזה כנראה היה נכנס גם באופנוע משטרה עם סירנה. למה שקרה לך אין שום קשר לנראות.
לצערנו, עם השנים החושים שלנו מתקהים ובדרך כלל מגיעים למצב שכבר מסוכן להיות נהגים על כביש ציבורי.
הזמן שבין "חושים לא מתפקדים ואסור להיות על הכביש" לבין "כבר לא נוהג" בדרך כלל מתנהל על הכביש ורק מחכים לתאונה הקטלנית שתכריח שוטר לקחת לבן אדם את הרישיון.
לדעתי אתה צריך לדווח על זה למשטרה אם לא עשית את זה, כדי שהם יחליטו אם צריך להיות לו רישיון או לא.
זה מאוד מצער שמישהו שנהג 70 שנה כבר לא יכול לעשות את זה, אבל יותר מצער שמורידים אופנועים מהכביש כי הם כבר מזמן לא אמורים להיות עליו.
מהמקרה הזה אני לא הייתי מסיק שאין לי מספיק נראות. רק שאין לי מספיק מזל או שאין לי מספיק עירנות.
זה לא פעם ראשונה שמישהו ניסה להוריד אותי או לא שם לב זה פעם ראשונה שהצליחו וחשבתי אולי על הדרך להיות בולט ולהפחית את התופעה, אני בטוח שמי שמתעסק בטלפון ימשיך או כל דבר אחר אבל אולי תהיה איזה הרמת מבט או משיכה של העין אני לא תמים אבל מקווה על ידי הבלטה להפחית מקרים כאלה שמתרחשים לכולנו בחיי היום יום
אין שום דרך להיות יותר נראה , בלית ברירה החלפתי אגזוז (המקורי נשבר) והוא התגלה לאחר ההתנה כמאוד רועש עם משתיק ניסיתי להוריד משתיק וניסיתי עם משתיק וניסיתי עם אגזוז מקורי. נהג לא שומע אותך מחוץ לעיר, בעיר שומעים רק במהירות ממש איטית ודי מקרוב אז פתרון זה לא.
קסדה עם צבעים בולטים עוזרת בצורה חזקה מאוד ,זה משפר את הניראות פלאים!
אפוד hi viz גם כן משפר את הניראות פלאים.
והכי טוב זה בטיחות אקטיבית ולא פאסיבית, משמע אתה לא נוסע במקביל לרכב בשטח המת שלו שהוא יכול להישתלב עלייך ואין לך מה לעשות, אתה מוצא מקום בתנועה שיש לך תוכניות מוכנות של מה אתה עושה אם משהו סוטה עלייך או בולם חרום לפנייך.
בכביש כמו במלחמה "ההגנה הטובה ביותר זה התקפה"
Si fractum non sit, noli id reficere
adversus solem ne loquitor
אני אוהב שנותנים עובדות חד משמעיות.
תעשו טובה- קחו פחית לכמה שעות. ופשוט תיסעו, רצוי באזור עם טימקסים...בוא נראה אם תבחינו בהם, או לא ותראו גם כמה זמן לפני שהם מגיעים
לרמת וויזואלית אתם "מודעים" לקיומם באזור שלכם. גם בתוך העיר וגם מחוץ לעיר...
Si fractum non sit, noli id reficere
adversus solem ne loquitor
יישמע מטומטמם אבל השיטה שלי להיות נראה היא להיות בלתי נראה. ומה זה אומר?
לרכב בכביש בצורה כזו שאני יודע שאני לא קיים בשביל אף אחד. לא לסמוך על אף אחד, ותמיד לרכב מעט מהר יותר מהתנועה, אף פעם לא בקצב שלה. החלטת להאט או לרכב במקביל למישהו, תדאג להיות בשדה הראיה שלו.
לא קשה להכנס לראש של הנהגים, כולנו נהגי פחיות במקביל ומבינים איפה יש מקום לטעויות. תנסה להכנס לראש של הנהגים, להבין מה הטעות הבאה שהם יכולים לעשות ומה הפעולות שאתה תעשה כדי להמנע מכך.
לדוגמא: אתה מתקרב לצומת, רמזור אדום. שני טורים של מכוניות- אחד ארוך יותר, אחד קצר יותר. אממה, סחבק ישראלי מצוי לא אוהב לעמוד בתור הארוך ואוהב לעבור לתור הקצר, בדיוק ברגע האחרון, ובדרך כלל זה מלווה בשבירת הגה.
קלטת מצב כזה של שני טורים? תסע בצד של הנתיב שגם אם יתפרץ לך רכב- הוא לא יפגע בך וישאיר לך יותר מקום להתחמקות.
בכללי באזורים של צמתים וככרות יש הכי הרבה בלת"מים בכביש וצריך להיות הרבה יותר דרוך, לקרוא את הדרך והנהגים הרבה יותר, ותמיד לזכור שאתה לא קיים בשביל אף אחד.
Aprilia Tuono APRC 2013
APRILIA
יש זקנים שנכנסים לנתיב נגדי באיילון, מכיר זקן שנכנס בניידת חונה בצד הדרך ואתה רוצה שיבחינו באופנוע? החושים שלהם כהים, התגובות איטיות וחלקם לא אמורים בכלל לנהוג יותר
אני עם קסדה צהובה ואפוד זוהר מעל המעיל, לדעתי מאוד יעיל.
בנוסף, ביום אני נוסע עם לדים מקדימה ויש גם לדים על הארגז מאחורה.
+88.
הפעם היחידה שאני מבחין בקיום אופנוע עפ"י צליל האגזוז זה שאני שומע עוד אידיוט מגזגז ב-10 בלילה ברחוב, וחושב איך אפשר היה לבנות רובה אוטומטי עם ביות על עוצמת הצליל.
+188, והדוגמה בול - ויש עוד הרבה דוגמאות, גם בכביש תוך כדי תנועה. אפשר להתחיל מלהקפיד על הדבר הפשוט ביותר - אף פעם לא להיכנס למכונית מאותתת בכיוון הפניה שלה, משהו שהרבה מאוד אופנועים וקטנועים חוטאים בו.
נערך לאחרונה על ידי Jack_R1; 06-12-2015 בשעה 13:32.