תוצאות 1 עד 15 מ 99

אשכול: ריבונו של עולם, למה עם ישראל צמא לכסף

תצוגה בשכבות

Senior Member הסמל האישי של KKatkov
    ציטוט נכתב במקור על ידי moshmosh צפיה בהודעה
    השושנים, תעשה בדיקה של כמה דקות בלוח יד 2, תוכל להגיע למסקנה מהר מאוד שרוב המוכרים חיים בסרט.
    אני מוגבל ל20 אלף שח, אך זה לא אומר שאני הולך לקנות את הכלי הישן משנת 2000-2001, כאשר המחירון שלו 12, אני מוכן להמתין שנים ולקנות כלי שנת 2010 בעוד עשירייה,, או אפילו לחסוך ולקנות כלי חדש ולהפסיד ירידת ערך, אך לא לתת לתאווני השקל האלה לקבל את מבוקשם.
    אני חושב שאין פרופוקציה בין השוק למחירים המופרכים האלה.
    האופנוע שלך שמור? יופי, תמכור 1000 או 2000 מעל במידה הוא במצב ממש נדיר, אך לא לבקש מחיר שערורייתי , ועוד על כלים שאין בהם שום נתון מיוחד, פשוט זה מתחיל להיות ממש לא טבעי, ואני חושב שהמוכרים האלה צריכים להתבייש, זה בדיוק כמו לכתוב "מוכרים אני צמא לכסף ורוצה שתשלמו לי על האופנוע שלי מחירון + כל מה ששילמתי עליו באחזקה כולל ריבית, כי כך אני מנסה להיות עשיר" , פשוט נמאס.

KKatkov, זה בדיוק מה שאני מנסה להגיד, תודה.

johnnyDee , אני חושב שפספסתה את החלק שבו ציינתי שהתקציב שלי הוא 15-20, אם היה לי 33, לא הייתי מוכר את הוי סטרום מלכתחילה.
    סלח לי, אבל במקום מסויים, התלונות שלך הזויות בעיני באותה רמה, כמו המחירים שמבקשים אותם "חיים בסרט".
    אף אחד לא חייב למכור לך "ב-1000 או 2000 מעל במידה והוא ממש נדיר". אף אחד לא יגיד לי בכמה למכור את האופנוע שלי, ואני לא חייב שום דבר לאף אחד.
    באותה מידה, אף אחד לא חייב לקנות במחיר שלא מתאים לו. על בסיס ההבנה הזאת, עובד השוק. בתור מוכר, אני אבקש תמורת האופנוע שלי את המחיר שתמורתו אהיה מוכן להיפרד מהאופנוע (פלוס כמה אלפים לטובת טווח מיקוח). בתור קונה, אבדוק את האופנוע ואציע את מה שאני מוכן לשלם עבורו (והתיאבון של המוכר אינו מהווה שיקול בקביעת השווי עבורי). אם נגיע לעמק השווה - העסקה תתבצע. אם לא, אז לא - ושנינו נמשיך לחפש עסקה טובה יותר.
    אין כאן שום דבר אישי כנגד הצד השני, אין שום "חובה" למכור או לקנות במחיר כזה או אחר. יש שוק, שפועל עפ"י חוקים של היצע וביקוש.

עריכה:
    נכנסתי ליד2, חיפשתי ויסטרום עד שנת 06'. סה"כ יש 3 כלים, אחד חי בסרט (וכותב בלי סימני פיסוק), אחד מבקש מחיר סביר לגמרי (נזכור, שמדובר במחיר לפני מיקוח), והשלישי ללא מחיר. קשה לי לראות איך בהסתמך על המדגם הזה, הצלחת להגיע לסטטיסטיקה כ"כ עגומה.
    נערך לאחרונה על ידי KKatkov; 27-06-2015 בשעה 14:02.
    Ducati Multistrada 1100
    Alfa Guiletta 1.4 Manual