סלח לי, אבל במקום מסויים, התלונות שלך הזויות בעיני באותה רמה, כמו המחירים שמבקשים אותם "חיים בסרט".
אף אחד לא חייב למכור לך "ב-1000 או 2000 מעל במידה והוא ממש נדיר". אף אחד לא יגיד לי בכמה למכור את האופנוע שלי, ואני לא חייב שום דבר לאף אחד.
באותה מידה, אף אחד לא חייב לקנות במחיר שלא מתאים לו. על בסיס ההבנה הזאת, עובד השוק. בתור מוכר, אני אבקש תמורת האופנוע שלי את המחיר שתמורתו אהיה מוכן להיפרד מהאופנוע (פלוס כמה אלפים לטובת טווח מיקוח). בתור קונה, אבדוק את האופנוע ואציע את מה שאני מוכן לשלם עבורו (והתיאבון של המוכר אינו מהווה שיקול בקביעת השווי עבורי). אם נגיע לעמק השווה - העסקה תתבצע. אם לא, אז לא - ושנינו נמשיך לחפש עסקה טובה יותר.
אין כאן שום דבר אישי כנגד הצד השני, אין שום "חובה" למכור או לקנות במחיר כזה או אחר. יש שוק, שפועל עפ"י חוקים של היצע וביקוש.
עריכה:
נכנסתי ליד2, חיפשתי ויסטרום עד שנת 06'. סה"כ יש 3 כלים, אחד חי בסרט (וכותב בלי סימני פיסוק), אחד מבקש מחיר סביר לגמרי (נזכור, שמדובר במחיר לפני מיקוח), והשלישי ללא מחיר. קשה לי לראות איך בהסתמך על המדגם הזה, הצלחת להגיע לסטטיסטיקה כ"כ עגומה.