
נכתב במקור על ידי
alexsupreme
היה כבר דיון דומה לפני זמן מה אבל זאת נראת הזדמנות טובה לחדד את היתרונות והחסרונות של דו גלגלי בארצנו.
התחלתי עם דו גלגלי בעצם מאותה סיבה וכמו כן, כל מה שאני הולך לציין כאן זו ההתרשמות האישית שלי בלבד.
קודם כל, לגבי החששות.
על מנת לא להרגיש כמו צב על כביש מהיר, לא הייתי ממליץ לך ללכת על הרשיון הפשוט שמגביל אותך אלא על רשיון a1 שגם ייתן לך יותר שעות לימוד על הכביש וגם יפתח בפניך כלים יותר איכותיים שיעשו את העבודה יותר טוב.
מבחינת בטיחות, חבריך לא טועים, להיות ברכב הרבה יותר בטוח.
הייתי ממליץ קודם כל לעשות כמה שעורי נהיגה, לראות אם כל העסק בכלל קורץ לך.
מבחינת חסכון בזמנים, אם זה נטו נסיעה שלך הלוך וחזור, אני עושה את הנסיעה בזמן פקקים בערך בכ40 דקות על הכביש בחזור ואם הדרך פנויה, יקח לי את אותו הזמן להגיע כמו ברכב. ברגע שמחשבים את העניין מדלת לדלת, ברכב יש את ההתעסקות עם חניה אבל בדו״ג יש גם את עניין הציוד שצריך להתאים לעונה.
אם אפילו יש חשש לכמה טיפות, זה אומר במינימום חליפת גשם ונעליים מתאימות. צריך להוריד את הכיסוי, לפתוח את המנעול, לשים את הדברים בארגז\מתחת למושב, לקשור אותם או לנסוע עם תיק גב. ואחרי זה, לשים מגנים, כפפות, קסדה וכדומה.
כל העסק לוקח יותר זמן מאשר לזרוק את התיק למושב האחורי, להניע ולנסוע.
הקטנוע יחסוך לך זמן אבל ייתכן שלא הרבה כמו שחשבת.
עכשיו לגבי העלויות ונעזוב לרגע את עלות הכלי.
ביטוח חובה - 5000+ לשנה. במידה ואתה עובד במשרה מלאה ויש לך משפחה בבית, לא הייתי חוסך על ביטוח.
קסדה, כפפות, מעיל (לפחות אחד), ציוד גשם, מגני ברכיים (או מכנס ממוגן ונעלי רכיבה אם אתה אוהב את הגוף שלך), מצלמת קסדה - יש כאלה שיחלקו עלי אבל לפחות כ-3000 שקל לציוד בינוני וככל שאתה רוכב יותר, אתה לומד להעריך ציוד איכותי, והעלות פה נוטה לתפוח בהתאם.
מיגון לקטנוע\אופנוע - נתחיל מ-150 עבור שרשרת ומנעול ויכול לעבור בקלות את ה-1500 עבור כיסוי, אזעקה, מנעול דיסק וכדומה.
דלק - חצי עד רבע מההוצאות שלך ברכב.
תחזוקה תלויה בכלי שתבחר אבל סביר להניח שאתה הולך לראות מוסך הרבה יותר מאשר ברכב.
ברוב הכלים המדוברים, הטיפולים בין פעם ב3000 ל-5000. העלויות משתנות בין מוסך למוסך ובין כלי לכלי.