ציטוט נכתב במקור על ידי Stabbyjoe צפיה בהודעה
בן אדם בוגר, שיעשה את ההחלטות שלו בעצמו. מה זה עניינה של המדינה אם הוא לובש קסדה או לא, היא לא משלמת לו את הביטוח.
הראייה הצרה של "זכותי על עצמי" לא מביאה בחשבון את ההשלכות האחרות.
נשים בצד את הכאב הפיזי והנפשי של הרוכב עצמו, אם הוא עוד יכול להרגיש משהו.
נתרכז בשינוי חייהם של הקרובים אליו- אשתו, ילדיו, הורים, אחים, חברים.
מפח נפשי, איבוד הכנסה, טיפולים ממושכים, בקיצור- אובדן התנהלות תקינה של חייהם.
זאת מבלי להזכיר את המאמץ והכסף שישקיעו הרופאים, שוטרים, חוקרי תאונות, בתי משפט, חברות ביטוח ושאר גופים שיהיו חייבים לקחת חלק גדול יותר בתאונה שיכלה להסתיים בתוצאה קלה יותר.

נכון שיש תאונות שקסדה לא עוזרת בהם, אבל כפי שפות"ש הדגים- לפעמים כשנותנים חופש זה לא חיובי...

ציטוט נכתב במקור על ידי MasterOz צפיה בהודעה
אתה מפספס משהו, לי אישית נושא המיגון חשוב מאוד!
מי שמכיר אותי, יודע שאני לא חוסך ומתמגן מכף רגל ועד ראש,
אפילו מהפציעה שהיתה לי לפני שנה ומשהו הייתי יוצא נקי אלמלא הייתי חמוש.
אבל מה שאתה מפספס הוא - זכותו של כל אדם להחליט לבד על עצמו,
מה שנקרא בשפת הילדים "הגוף שלי ברשותי"
אותו דבר למשל, יש במקרי הביטוח בישראל. עם השתתפות או בלי השתתפות עצמית.
זכותו של המבוטח להחליט מה שבא לו, אם זה נכון או לא...את זה ימים יגידו.
אבל גם לדעתי, החופש להחליט אם להתמגן, צריך לחול על האדם עצמו ולא על המדינה או החוק.
גם לאכול דברים שאינם בריאים שישלחו את האדם לבית החולים ואו אולי אל מותו - הן החלטה שלו עצמו.
מקובל עלי חוק פרסום הרכיבים במזון, כדי שלא יתנער ויאמר "לא ידעתי" אבל ההחלטה צריכה להיות בלעדית שלו.
אחרת - השלב הבא יהיה לומר לך מה מותר לאכול ומה לא.
הערה נוספת - הייתי גם מאפשר עישון מריחואנה לפי החוקים החדשים בקולוראדו.
איסור מסחר וכיוצא בזה אני מבין, אבל (ראבק) איש באמונתו וסאטלתו (המצאתי עכשיו) יחיה.
"הגןף שלי ברשותי" זה מונח שנועד לעזור לילדים להבין שאסור שיפגעו בגופם מבחינה מינית... לא ההקבלה הכי טובה לנושא הנדון.
ההחלטה איך להתמגן נכונה וגם לדעתי יש להשאירה לרוכב, אבל דין ראש אינו דין יד או רגל, ההבדל הוא משמעותי ולכן חובת חבישת קסדה היא מהלך פטרנליסטי נכון של המדינה.
אתה צודק שתזונה לקויה ועישון יכולים לשלוח אדם לבית החולים או למוות, אך להם יש סימנים מקדימים המבשרים תוצאה טרגית ויש להם גם דרכי טיפול המונעים תוצאות לא רצויות.
תאונה היא פתאומית, לא ניתנת לחיזוי מראש, כך שראבק... עם כל הכבוד לחופש ולחוויה.... יש דברים יותר חשובים בחיים.