ספרו היכן וכמה אתם נטחנים בשבוע...
אני אתחיל:
עבדתי בעיתונים, אבל לא הסתדרתי פשוט קשה לקום ב3 בבוקר.
כרגע הולך לעבוד בתור שליח פיצה בערב בתור השלמת הכנסה. (פיצה מישהו?)
הרבה זמן לא פתחתי שרשור בויליז או פג"ז אז תפרגנו...
עובדים 2 עבודות באופן קבוע כל שבוע
פה ושם עובדים ומשלימים
איזה עבודה שנייה גם ככה אני בקושי קם לעבודה אחת
ספרו היכן וכמה אתם נטחנים בשבוע...
אני אתחיל:
עבדתי בעיתונים, אבל לא הסתדרתי פשוט קשה לקום ב3 בבוקר.
כרגע הולך לעבוד בתור שליח פיצה בערב בתור השלמת הכנסה. (פיצה מישהו?)
הרבה זמן לא פתחתי שרשור בויליז או פג"ז אז תפרגנו...
נערך לאחרונה על ידי יהודה פ; 03-02-2016 בשעה 00:43.
Yamaha TT600 Belgrada
משרה אחת, 17 שעות ביום.
מוזג לאנשים חיוכים גדולים לכוסות קטנות בחמש וכמה שנים האחרונות.
אין שום סיבה שתעבוד בשתי עבודות במדינה ה... נפלאה שלנו. שום סיבה.
במיוחד במשרות (ובשכר) אשר אתה עובד בהן. ועוד צריך לעשות תיאום מס.
אני כדינוזאור הייתי מציע לך להתמקצע במיחשוב.
אבל אני דינוזאור. העתיד כבר לא שם. היום כל זב חוטם שמתעטש נמסטה מרים קלאסטר באמאזון והופך להיות סמנכ"ל גוגל.
הייתי מציע לך לפנות לתחום ההומאני. למקצועות שמכונות ורובוטים לא יוכלו לבצע.
ובעוד כמה שנים כשאשב על ספת הפסיכולוג שלך אל תשכח מי פירמט לך הא?
(או שתעלה מהארץ)
חן חן תודה שמח לחזור.
ובכן אין מה לעשות כייף לעבוד בשחור בעבודה שניה הבעיה היא שלא כל מעסיק מוכן, וגם אתה לוקח צ'אנס גדול בלא לשלם מיסים בזה שאתה שליח כאשר תצטרך את המדינה הם ישאלו איפה המיסים... לא?
הרבה מהאנשים עובדים הרבה שעות בעבודה אחת או 2 עבודות... בשביל להתקיים במדינה המופלאה שלנו.
וכמובן שלא שוכח, ויש לי בן דוד פסיכיאטר אם אתה צריך זה דרגה מעל פסיכולוג...
Yamaha TT600 Belgrada
קראתי את הכתבה ואמינות הכותב ירדה ל-0 בערך בשורה השלישית - "כתב מוסף כלכליסט יצא למסע בין בכירי עמק הסיליקון כדי לגלות איך הם עשו את זה, ולמה לנו זה לא יקרה". עוד שורה מבית היוצר של שנאה עצמית עד כדי טמטום, האהובה עליך במיוחד.
ובתור איש מהתחום שעובד עם הודים מהודו והודים מארה"ב, ויודע אפילו מה הבדלי המנטליות שלהם, וגם יודע איפה ישראלים מתברגים לתעשייה הזאת (וביחס לכמות עצומה של הודים את הישראלים יחסית קל לאתר) - הכתבה הזאת מופלצת. היא היתה צריכה להיות "איך ההודים בארה"ב הפכו לכח בעולם ההייטק כי האמריקאים לא רצו ולא רוצים להיות מהנדסים ומישהו היה צריך ידיים עובדות". מעבר לזה, כל הקשקושים על האחוזון העליון של האחוזון העליון של הודים הם קשקוש - גם כי רמת האוכלוסיה הממוצעת בהודו וארה"ב (אם אתה לא רוצה להשוות לישראל) היא ממש לא באותו המקום, למרות מה שהכתבה מנסה לטעון, וגם בגלל שיש הרבה דברים שעושים מהנדס טוב ומקבל החלטות טוב - ורמת ההשכלה היא רק אחד מהם. הודי בהודו - זה עובד זול ולרוב לא משהו באיכות, הודי טוב בהודו נהיה מנהל תוך כלום זמן - כי הארגונים בד"כ גדולים - ומפסיק לעבוד בעבודה בפועל. אמריקאי מתחיל בעבודה במעמד שאליו ההודי הטוב מגיע אחרי כמה שנים. הודי בארה"ב הוא קצת יותר מוצלח מההודי בהודו, אבל המגבלות העיקריות שלו - יכולת טכנית הלא בהכרח גבוהה, חוסר יכולת לחשוב מעבר לקופסה והמנעות ממצבים לא נוחים חברתית (כמו להגיד "לא" למנהל) - נשארת ב-99% מהם. אלה שמצליחים "לאבד" לפחות חלק מהתכונות האלה, מתקדמים גבוה - באמת האחוזון של האחוזון של האחוזון.
וביחס לתעשיה רוויית ההודים הזאת, כמות המנכ"לים והמנהלים הבכירים האמריקאים בחברות היא חסרת כל פרופורציה, וכמוה גם כמות הישראלים בעמדות המפתח ביחס למיעוט הזעום שהם מהווים שם.
אבל עזוב, זה לא ישנה אותך וגם לא עוד אלפי שונאים שלא יכולים להגר מכאן וחבל.
מה גם שמאיפה כבר אפשר לקבל תמונה נכונה של העולם, או אפילו רבע נכונה, אם עיתונים והמדיה בכלל זה הדבר הכי מגעיל ומלא שקרים ואג'נדות שקיים.
נערך לאחרונה על ידי Jack_R1; 06-02-2016 בשעה 23:53.
בדיוק. זה מה שהבוס שלי, שאני מאוד מעריך, אמר לי פעם: "כל פעם שבא לך להתלונן על כמה חלק מהאנשים שאתה עובד איתם מטומטמים - תזכור שאם כולם היו חכמים, אף אחד לא היה משלם לך את מה שמשלמים לך". אז אני משתדל לא להתעצבן. לא תמיד יוצא לי.
נ.ב. לנושא השרשור: עבודה שניה זה לא סיפור אם עושים תיאום מס, ולפעמים זה יוצא טוב - למשל, כשלא רוצים לעזוב עבודה טובה והחברה נמצאת בקשיים, אז מצמצמים פעילות ומוצאים מקור הכנסה נוסף לזמן מה, כמו שקרה אצלי במשפחה.
נערך לאחרונה על ידי Jack_R1; 07-02-2016 בשעה 00:02.
מה שאני אומר, זה שאין חכם כבעל ניסיון. וכתב הוא לרוב לא בעל ניסיון וברוב המקרים אפילו לא בעל ידע מתאים.
אני מכיר ארגון אחד גדול באופן ישיר, כמה ארגונים אחרים באופן ישיר למחצה (שיתופי פעולה מסוגים שונים), ומהמילים של עמיתים מכיר עוד כמה. החוויה דומה אצל כולם, משמע - כנראה שגם אם היא לא האמת במלואה, היא יותר קרובה לאמת מאשר כתבה של כתב זה או אחר.
את המנטליות ההודית והבעיות שבה מלמדים בארגונים כחלק מה"Cultural Awareness", כדי להצליח לעבוד איתם באופן יותר יעיל.
אבל מה אני יודע. פסלת - פסלת.
נערך לאחרונה על ידי Jack_R1; 08-02-2016 בשעה 09:39.