עמוד 2 מתוך 2 ראשוןראשון 12
תוצאות 16 עד 22 מ 22

אשכול: רוכב מתחיל רוצה לקבל חוות דעת

Junior Member
    תודה לכולם

Senior Member הסמל האישי של moonshield
    הי drorgersh,
    הייתי בדיוק באותו מצב כמו שלך- רישיון A2, נסיעה של 15-25 ק"מ לעבודה, רכב אצל האישה והילדים, תחנת אוטובוס מתחת לבית שגוררת נסיעה של שעה פלוס לכל כיוון. אחרי 4 חודשים ככה החלטתי שזה לא עסק וקניתי קטנוע 125 ומאז הנסיעה לעבודה לוקחת כמספר הק"מ (דקה לק"מ, בממוצע), מה שמאפשר לי לקום מאוחר יותר, לקחת את הילדה לגן, ולהספיק לחזור בערב כשהילדים עוד ערים לשעה פלוס של משחקים לפני המקלחות.
    כמו שנאמר כאן (ע"י החתול לדוגמא), 125 זה באמת אחלה כלי, אבל מרגיש קצת לא מספיק בנסיעות בין עירוניות. כשפקוק אז זה באמת לא משנה כי השוליים הם באמת החברים הטובים שלך, אבל כשהכביש נוסע אז מרגישים את החולשה היחסית, גם על 100 קמ"ש בנתיב הימני ביותר, ואז מתבאסים (אני לפחות) על זה שהרשיון מוגבל ל125 ולא יותר. המלצתי אליך היא לשדרג את הרישיון ל A1 ולקנות 250. הוא יתן לך גמישות רבה יותר בנסיעות, ויעלה לך כמעט כמו 125 (זה מה שאני הייתי עושה אם יכולתי לחזור אחורה בזמן ולייעץ לעצמי של לפני חצי שנה...).
    אם יש לך שאלות אתה יותר ממוזמן לשאול.
    בהצלחה ורכיבות טובות!

Member
    עריכה: לא שמתי לב שאתה מדבר רק על אופנוע יד שנייה..
    הייתי מציע לך דווקא ללכת על ה250 (למרות שזה לא כזה משמעותי במקרה שלך) ואם כבר אז למתוח את התקציב עוד טיפה ולמצוא איזה roadwin במצב טוב. כלי מאוד נוח ולא מרבה לבקר במוסך...
    נערך לאחרונה על ידי ohadifrach; 05-02-2016 בשעה 02:31.

Senior Member
    יש סיבה שה
    roadwin 250 נמכר במחירי זנות?

Senior Member הסמל האישי של moonshield
    כי זה דיאלים, מותג די תקציבי, שממש לא בהכרח מעיד על האמינות.

Junior Member
    האמת שבמגבלת רישיון A2 אפשר לרכב על Honda MSX125 (grom) שמלא רוכבים אוהבים בעיקר בארה״ב ובמזרח גם פה בארץ יש קצת

Banned
    ציטוט נכתב במקור על ידי חתול תעלול צפיה בהודעה
    אם זה המצב אז יש לך כמה אפשרויות:
    1. ללכת על אופנוע בנפח 125 כפי שרצית, לדעתי אין יותר מדי הבדל בין הכלים ששאלת עליהם, אבל במצבך הייתי ממליץ על קטנוע (צריכת דלק, אחסון, אוטומט, למעשה בכל סעיף זה יותר טוב, למעט השופוני - ואם אתה נשוי - מה הטעם... - רצית פרקטיות, לך על זה עד הסוף - לא תצטער).
    אם תבחר בדרך הזאת תבין מהר מאוד ש-125 קטן עלייך, לא רק פיזית, אלא גם מבחינת ביצועים. היתרון כאן הוא בסיכון כספי נמוך מצידך- לא תצטרך לעשות הגדלת רישיון וגם אם תפרוש מהתחום- יצאת עם נזק קטן יותר (באופן יחסי כמובן).
    2. להגדיל רישיון וללכת על אופנוע/קטנוע 250, כאן תוכל לקנות (באותו סכום כמעט של אופנוע 125) אופנוע עם יותר אפשרויות פרקטיות (נסיעה בבינעירוני ללא חשש, עלויות דלק וביטוח כמעט זהות).

לדעתי, קטגוריית הרישיון שאתה נמצא בה עכשיו מותאמת בעיקר לילדים שחושבים שצריך להוכיח למישהו משהו, עושה רושם שעברת את השלב הזה בחייך, וחבל להיתקע במסגרת לא מתאימה.

לא משנה מה מהאפשרויות תבחר, יש לך עוד דרך ארוכה -
    קניית ציוד מיגון לעצמך (קסדה, כפפות חורף וקיץ, מעיל ממוגן, מגני ברכיים, נעליים ממוגנות) (לא חובה למעט הקסדה, אבל אתה בקבוצת סיכון גבוהה- רוכב מתחיל, ועדיף לחזור שלם לילדים ולאישה מאשר ההפך).
    קניית ציוד מיגון לאופנוע (שרשרת, מנעול דיסק, כיסוי, אזעקה) (לא חובה בכלל, אבל לחזור למדרכה ריקה זה סיפור לא נעים).

עלייה על דו"ג במדינה זו הרפתקה פיננסית לא פשוטה, ובמידה מסוימת כאב ראש התחלתי לא פשוט, לכן צריך לשקול היטב את הדברים.
    כמובן שזה לא גרוע כמו שזה נשמע, בסופו של דבר לטעמי זה מומלץ, לא תבין כמה חייך ישתנו מבחינת חסכון בזמן ועצבים על הכביש.

שיקולים ידידי... מה שלא תחליט, שיהיה בהצלחה וברוך הבא לעולם המופלא הזה.
    ציטוט נכתב במקור על ידי moonshield צפיה בהודעה
    כי זה דיאלים, מותג די תקציבי, שממש לא בהכרח מעיד על האמינות.
    ראיתי יותר כאלה על ליפט מינוס המנוע מאשר על הכביש.
    ואני לא מהטיפוסים שנכנסים למוסכים יותר מידי