עמוד 2 מתוך 4 ראשוןראשון 1234 אחרוןאחרון
תוצאות 16 עד 30 מ 51

אשכול: אורך חיים לקסדה והאם עדיפה יקרה?

Senior Member הסמל האישי של moonshield
    uriar,
    אנחנו אומרים את אותם דברים. אם המוכסים מוותרים על דרישת מע"מ מהקסדה זה לא עושה את זה פטור מכל מס. כנ"ל לגבי העניין של הציוד שבמזוודה. אם המוכסים יראו משהו שמחשיד אצלם שימוש שהוא מעבר לשימוש עצמי הם יכולים לעשות מה שהם רוצים.
    לפי מה שאתה אומר, האם לעבור עם קסדה חדשה בקופסא שלה על העגלה ולא בתיק במסלול הירוק תגרור דרישה לתשלום מיסים?

חבר מערכת FullgaZ הסמל האישי של uriar
    ציטוט נכתב במקור על ידי moonshield צפיה בהודעה
    uriar,
    אנחנו אומרים את אותם דברים. אם המוכסים מוותרים על דרישת מע"מ מהקסדה זה לא עושה את זה פטור מכל מס. כנ"ל לגבי העניין של הציוד שבמזוודה. אם המוכסים יראו משהו שמחשיד אצלם שימוש שהוא מעבר לשימוש עצמי הם יכולים לעשות מה שהם רוצים.
    לפי מה שאתה אומר, האם לעבור עם קסדה חדשה בקופסא שלה על העגלה ולא בתיק במסלול הירוק תגרור דרישה לתשלום מיסים?
    אנחנו אומרים משהו דומה אבל משהו אחר שונה. שנינו מסכימים שהרבה תלוי גם בשאר תכולת המזוודה. אני טוען, בניגוד אליך, שקסדה היא מוצר פטור ממכס/מס רכישה/מס קניה/מס שקר כלשהו ולא תהיה בעיה להביא אותה בארגז על העגלה (חוץ מהבעיה להיגרר איתה במטוס כשהיא בארגז).

^^^^
    בשום שלב לא טענתי שקסדה חייבת במס נוסף, אלא כתבתי שאני מאמין שהיא חייבת, ז"א שאני לא יודע אם היא חייבת במס ורק מציין שיש לקחת את זה בחשבון. אם היא לא חייבת במס נוסף זה רק מבורך יותר, ויתרה מכן אם אפשר לעבור איתה על העגלה ללא חשש אז זה משובח, ביחוד לאור חוסר הנוחות (שוב, לדעתי) שמתלווה בלהיסחב עם הקסדה בתיק גב. תודה לך על ההבהרות האלו.
    אני די בטוח שאת הקסדה הבאה אקנה בחו"ל, ביחד עם עוד ציוד משלים.

ציטוט נכתב במקור על ידי moonshield צפיה בהודעה
    ..אם אפשר לעבור איתה על העגלה ללא חשש אז זה משובח, ביחוד לאור חוסר הנוחות (שוב, לדעתי) שמתלווה בלהיסחב עם הקסדה בתיק גב.
    אני שם אותה בתיק גב כי אני מפחד לשלוח אותה בבטן המטוס שלא תחזור מפורקת. נראה לי הכי בטוח בתיק וגם לה היה ממש בעייתי.

זה בטוח! אין שום סיכוי לשלוח את הקסדה לבטן המטוס. בתיק גב זה יעמיס אותו מאוד. לא נראלי שהדיילים יעשו בעיות להעלות את הקסדה בקופסא למטוס.

מנהל פורום FullgaZ הסמל האישי של strelok89
    Guyt
    אם זה היה נכון אתה צודק אבל לדוגמא קסדה ב1000 שקל לדוגמא קאברג
    אל מו אראי ב3500
    שניהן צריכות ריפודים ומשקף חדש לאחר כשנתיים במקסימום
    עכשיו סט ריפודים ומשקף זה עוד לפחות 700 שקל
    אז בעצם 4200 ל4 שנים או
    2000 ל4 שנים
    Si fractum non sit, noli id reficere

adversus solem ne loquitor

Member הסמל האישי של guyt
    ציטוט נכתב במקור על ידי strelok89 צפיה בהודעה
    guyt
    אל מו אראי ב3500
    אז בעצם 4200 ל4 שנים או
    2000 ל4 שנים
    לא מסכים.
    קסדה של קאברג אולי תצטרך ריפודים ומשקף חדשים אחרי שנתיים מקסימום.
    קסדה איכותית - לא.
    אני לא יודע איך זה אצלך, אבל אני יכול לקחת את הניסיון שלי לדוגמא:
    הייתי כשנתיים עם קסדה יקרה יחסית של ls2.
    אחרי שנתיים של שימוש רצוף הריפודים נהיו מגעילים ומעוכים (למרות הניקיונות),
    המשקף צהוב, הפלסטיקים מתפרקים, הרצועה בלויה, הריפודים מתפוררים וכו'.
    לעומת זאת, כבר 4 שנים רוכב עם שואי xr1100, הכל פשוט מרגיש מצוין.
    הריפודים איכותיים ומלאים (לא התרחבו), המשקף שקוף לחלוטין, כל הפלסטיקים מהודקים,
    והכל מרגיש איכותי וטוב.
    לא צריך להחליף כלום למעט משקף אדים פעם בשנה-שנתיים.

איך שאני לא מסתכל על זה, אני אעדיף להשקיע בקסדה איכותית לאורך זמן.
    SYM SuperPure 50 - כוח מתפרץ במחסן || Honda XR125L - אהבה מהילוך ראשון נמכר ||
    Suzuki DR350SE - כמו יין, משתבח עם הזמן נמכר || Suzuki SV650N - מנוע V כלבבי נמכר ||
    Honda CB1000R - סכין יפנית נמכר || KTM 125 EXC - הקטום הכתום והשסתום נמכר ||
    Yamaha MT09 Tracer - השילוש הקדוש נמכר || Suzuki GSR 750 - משעמם כמו השגרה נמכר ||
    Kawasaki Z900 - בקרות זה לחלשים נמכר || BMW S1000R

מנהל פורום FullgaZ הסמל האישי של MasterOz
    ציטוט נכתב במקור על ידי guyt צפיה בהודעה
    לא מסכים. ...רוכב עם שואי xr1100, הכל פשוט מרגיש מצוין.
    הריפודים איכותיים ומלאים (לא התרחבו), המשקף שקוף לחלוטין, כל הפלסטיקים מהודקים,
    והכל מרגיש איכותי וטוב.
    לא צריך להחליף כלום למעט משקף אדים פעם בשנה-שנתיים.

איך שאני לא מסתכל על זה, אני אעדיף להשקיע בקסדה איכותית לאורך זמן.
    מסכים לחלוטין, ניסיתי הרבה קסדות, חלקן נתתי וחלקן מכרתי מייד - במצב חדש.
    תמיד חזרתי לשואי ולא אחליף יותר קסדות.
    ה- 1100 קסדה אלמותית! שלדעתי אין לה מתחרות.
    עכשיו אני מפנטז על ה x-14 אבל כמובן שלא אקנה אותה עד שאגבש דעה.
    (ואגבש גם כסף)

מנהל פורום FullgaZ הסמל האישי של strelok89
    ראיתי לא פעם ולא פעמיים קסדת שואי לאחר שנתיים של שימוש מאסיבי המשקף שרוט בידיוק כמו אצלי בקאברג , הריפוד מתפורר ומגעיל

התתוצאה זהה גם באראי , שוברט וכו...

אם השימוש שלך באופנוע מועט אז כן קסדה יקרה תחזיק יותר זמן בגלל קצת התיישנות חומרים איטי יותר . אגב אם שמתה לב החלפה של קסדה יקרה כל 7 וזולה ובינונית כל 5.

אבל למי שרוכב הרבה הקסדה מתבלה מהזיעה ומחשיפה לסביבה בחוץ וכאן אין הבדל משמעותי בין חברות היותר יקרות לבינוניות.

אם אתה רוכב מעט אז יש הגיון לקנות יקרה כי ההפרש לאורך זמן זניח יותר אם לא, אין הגיון כלכלי לזה

שוב כדי להגיע לעלות של שואי בארץ אני צריך להחליף 3-4 קאברגים ולא השואי לא כזו חיה הרבה זמן
    Si fractum non sit, noli id reficere

adversus solem ne loquitor

Senior Member הסמל האישי של TheDevilInside
    ראיתי לא פעם ולא פעמיים קסדת שואי לאחר שנתיים של שימוש מאסיבי המשקף שרוט בידיוק כמו אצלי בקאברג , הריפוד מתפורר ומגעיל

אם השימוש שלך באופנוע מועט אז כן קסדה יקרה תחזיק יותר זמן בגלל קצת התיישנות חומרים איטי יותר . אגב אם שמתה לב החלפה של קסדה יקרה כל 7 וזולה ובינונית כל 5.

אבל למי שרוכב הרבה הקסדה מתבלה מהזיעה ומחשיפה לסביבה בחוץ וכאן אין הבדל משמעותי בין חברות היותר יקרות לבינוניות.

אם אתה רוכב מעט אז יש הגיון לקנות יקרה כי ההפרש לאורך זמן זניח יותר אם לא, אין הגיון כלכלי לזה

שוב כדי להגיע לעלות של שואי בארץ אני צריך להחליף 3-4 קאברגים ולא השואי לא כזו חיה הרבה זמן
    עלות שואי בארץ? מי אמר שצריך לקנות בארץ?
    אגב, יש גם אצלנו מבצעים, כמו qwest ב1580. אעדיף אותה על caberg ללא ספק.

אין חוקים כתובים בעניין כי יש המון חשיבות לשמירה על קסדה, אני רואה לקוחות שבאים עם אראי לדוגמא אחרי חמש שנים והקסדות במצב מצויין למעט ריפודים שכבר רואים
    שהם ללא יכולת אחיזה טובה, המשקף גם קצת איבד מהיכולות שלו ומעדיפים כבר להתחדש בחדשה מאשר להשקיע מעל 1000 ש"ח.
    ראיתי את זה גם בעוד מותגים נחשבים, לא ראיתי את זה בקסדות זולות של סביב ה 1000 ש"ח.
    ככה שיש כאן לא מעט התלבטות האם להשקיע במותג איכותי ולהיות אותו כמה שנים או להשקיע רבע מחיר ולהתחדש כל שנה שנה וקצת בחדשה.
    אני אישית מעדיף קסדה ב 2000-2500 ש"ח, ולהחליף אחרי שנה וחצי בערך.
    ככה אני נהנה מקסדה טובה איכותית ונהנה כל תקופה מקסדה חדשה, את הישנה דרך אגב אפשר צמיד למכור, יש כאלו שאין להם בעיה עם משומשות
    כלבוטקס מיגון ואביזרים הבית היחיד לדו גלגלי שלך
    יבואנים ומפיצים של מותגי רכיבה מהמובילים בעולם
    DAINESE RST IXON RAMMOUNTS 70D'S
    תוספות מבית- GIVI- AKRAPOVITC-RIZOMA-KTECH
    קסדות ממיטב היצרנים במבחר גדול
    X-LITE-MOMO-SHARK-NOLAN-MT
    מערכות מיגון מתקדמות
    איתוראן SCOOTER
    SMV80 אזעקה עם שלטי LCD המובילה
    www.kolbotex.co.il
    שוקן 32 תל אביב 03-5051162

Guyt
    אל מו אראי ב3500
    אז בעצם 4200 ל4 שנים או
    2000 ל4 שנים
    מעולם לא החלפתי ריפודים באף קסדת שואי שהייתה לי וכולן היו 5 שנים במינימום בשימוש יומיומי.

גם הקאברג שלי כבר בת שנתיים כמעט ועדיין אין בה בלאי - לא בריפודים ולא במשקף. כנראה שזה הרבה עיניין של איך שומרים על הקסדה (פרט לכך שבאמת קאברג נותנת תמורה טובה למחיר). וחוץ מזה, ההמלצה להחלפת קסדות היא לא (רק) לפי מחיר אלא לפי החומר ממנו היא עשוייה ובקסדות פוליקרבונט יש המלצות גם לרק שלוש שנים ביצרנים מסוימים (ויש קסדות שאולי יהיו בטיחותיות אחרי שלוש שנים אבל חוץ מהמעטפת כל שאר החלקים כבר לא יהיו שימושיים אחרי שנה).

מנהל פורום FullgaZ הסמל האישי של lokimonster
    הנסיון שלי הוא עם קסדות שואי וnolan
    מבחינת עמידות לאורך זמן השואי שורדת והחומרים לא מתפוררים לאחר מספר שנים.
    לגבי הnolan הקסדות פשוט מתפוררות לאחר כ10 שנים ( הקסדה ישבה בארון בתנאים טובים) לעומת שואי בת מעל 15 שנה שישבה שם והספוגים עדיין טובים ( כיום בגן של הבן שלי)
    כיום אני משתמש בשואי לחורף או בין עירוני xr1000 קסדה שאני מאוד נהנה ממנה אטומה ושקטה ובקיץ או ליום יום שואי ניאוטק נפתחת-הקסדה נהדרת ואיכותית נמצאת אצלי מעל שנתיים.
    לאישתי שואי קווסט שלדברי אישתי היא מצויינת!

Senior Member הסמל האישי של השושנים
    ישנם הרבה דרכים להוזיל את מחיר הקסדות בארץ ורובם פורטו כאן אז לא אכנס אליהם.

מבחינתי ישנו רק מדד אחד לקסדה וזה הבטיחות שלה, המבחן הרשמי של הקסדות (ואני יודע שיש רבים

שלא מסכימים עם זה) זה מבחן ההשוואה של שארפ, שמחלק ציון לקסדה.

עכשיו כל אחד ימצא את הפשרה בין עלות הקסדה הבטיחות שלה, ואורך חייה.

חבר יקר וסוחר דגול, כשהוא עומד למכור קסדה, שואל את הקונה "כמה שווה הראש שלך"
    ולדעתי זה מסכם הכל.

דעתי האישית קסדה מבית טוב, במחיר טוב, לשמור ולהחליף כל שנתיים. - רן
    פעם, האופנועים היו מברזל והרוכבים מפלדה!

Member הסמל האישי של guyt
    בל למי שרוכב הרבה הקסדה מתבלה מהזיעה ומחשיפה לסביבה בחוץ וכאן אין הבדל משמעותי בין חברות היותר יקרות לבינוניות.
    אורך החיים של הקסדה, מעבר למגבלה של ה-5-7 שנים תלוי בצורה ישירה לאופן התחזוקה. אני רוכב כמעט כל יום.
    את הקסדה שלי אני מאחסן תמיד בתוך השק שלה כשהיא לא על הראש שלי, ואת הריפודים מנקה כל כמה חודשים.
    מעבר לכך, יש לקסדה עוד פרמטרים משמעותיים בשבילי כגון נוחות שקט וכו', שבהם הקסדות הזולות פשוט נכשלות,
    ולא משנה כמה זמן הן יחזיקו מעמד.

ציטוט נכתב במקור על ידי השושנים צפיה בהודעה
    חבר יקר וסוחר דגול, כשהוא עומד למכור קסדה, שואל את הקונה "כמה שווה הראש שלך"
    ולדעתי זה מסכם הכל.
    - רן
    משפט דמגוגי שלא מסכם שום דבר לדעתי.
    במיוחד לפי התיאוריה שלך, שמסתמכת על מבחני שארפ,
    הרי שאפשר למצוא קסדה ב-500 ש"ח עם ציון של 5 כוכבים.
    זה מה ששווה הראש ?
    SYM SuperPure 50 - כוח מתפרץ במחסן || Honda XR125L - אהבה מהילוך ראשון נמכר ||
    Suzuki DR350SE - כמו יין, משתבח עם הזמן נמכר || Suzuki SV650N - מנוע V כלבבי נמכר ||
    Honda CB1000R - סכין יפנית נמכר || KTM 125 EXC - הקטום הכתום והשסתום נמכר ||
    Yamaha MT09 Tracer - השילוש הקדוש נמכר || Suzuki GSR 750 - משעמם כמו השגרה נמכר ||
    Kawasaki Z900 - בקרות זה לחלשים נמכר || BMW S1000R