יכול להיות שיותר קל לעדכן בתחנות הדלק את המעבר ל8 מספרים במקום להוסיף מקלדת עם אותיות.
בכל זאת אני לא אתפלא אם הם יחליפו את כל הפאנל גם ככה כדי לתמוך ב8 מספרים כי מי היצרן שיתן להם שידרוג קושחה בחינם?
כבר אמרנו שיש לנו ארץ נהדרת?
היום מיצו כתב בפייסבוק של מועדון האופנועים על המעבר ל-8 ספרות בלוחיות הרישוי. וכל זה במקום להתחבר לשיטה האירופאית עם אותיות. למה? כדי ליצור עוד מכרזים ופרוייקטים שהמקורבים לצלחת יוכלו להרוויח מהם.
החילזון מהשפן!!
ג'יימס - GS500E 2002-2015
ת.נ.צ.ב.ה
אח"כ "פיצה בית" - לאנטיס 96' Rוצעחת עם מדבקות לחץ אדומות לשיפור כ"ס
היום V-Strom 650 חתיך, יפה ומושך (בגז!)
יכול להיות שיותר קל לעדכן בתחנות הדלק את המעבר ל8 מספרים במקום להוסיף מקלדת עם אותיות.
בכל זאת אני לא אתפלא אם הם יחליפו את כל הפאנל גם ככה כדי לתמוך ב8 מספרים כי מי היצרן שיתן להם שידרוג קושחה בחינם?
סליחה, מאסטר, אבל עד כמה שאני מבין היבואנים לא רשומים ברשם האגודות כארגוני צדקה. עד כמה שאני מבין (ואני מאלה שמבינים מהר כמסבירים להם לאט) מטרת החברות היא להרוויח. יבואן נבון יבדוק את השוק וייקבע מחיר שימקסם את הרווח. כך, לדוגמה, יכול היבואן להחליט על מחיר שייתן לו 2x רווח אבל ימכור רק 60% מהרכבים שהיה מוכר אם היה קובע את המחיר כך שירוויח x על כל מכונית. לא מתאים לך? אל תקנה או תקנה רכב של המתחרה (אה, איזה צחוקים. עד שיביאו את הפיאט 124 ספורט החדשה אין מתחרה). אם היבואן טעה בשיקול, היה סמוך ובטוח שהוא יוריד מחיר, או כ"מבצע" או בצורה פורמלית.
זה בהחלט מובן שהיבואנים אינם גמ"ח לחלוקת ואטאבר שהם מייבאים ומוכרים.
גם אני מאלו שמבינים מהר אם מסבירים להם לאט...ופעמיים.
מכאן ועד לטעות בחישוב, הם מראש נוקבים במחיר שגם אם יורידו, ישאר להם רווח עצום.
לדוגמה, מחירי צמיגי האופנועים לא משקפים שום מחיר הגיוני בשום מדינה,
אין עליהם מכס, המע"מ עליהם זעום...בהתאם למחיר שהם נקנו מהיצרן,
אבל המחיר...הו המחיר, רק שלא יבוא מישהו ויגיד לי שבגלל שאנחנו שוק קטן,
מחיר הצמיגים לישראל שונה משאר מדינות העולם. או מחיר הקסדות או מחיר האופנועים והמכוניות.
אם מישהו חושב ש"תעשיית הרכב" בישראל וכל אותם העוסקים בשוק הזה, הם אנשים ישרים,
הרי אינו אלא טועה. זו מאפייה מקושרת היטב, משחדת ומשמנת, מעלימה עין ומזמברת את הלקוחות.
כבר יצא לי לראות כמה עלה ליבואן פלוני המוצר שהוא מביא לישראל, צמיג או אופנוע למשל.
זה בדיוק כמו החדשות של היום בבוקר,
האפיפיור האהוב בכל הזמנים, יוחנן פאולוס השני, אינו קדוש כמו שחשבו...
אם זה נכון, זה מדהים, אבל לא יותר ממה שעושים לנו היבואנים והחברות הגדולות,
לצורך העניין, כל החברות הגדולות. כולל שטראוס מצד אחד וחי"ל מצד שני.
אין הסבר למחירים חוץ מהמילים "מדהים" ואו "הפלא השביעי"
אה, רגע, יש כבר פלא שביעי...התכוונתי בעצם לפלא ה-ז'
ושלא יעבדו עליך.
נערך לאחרונה על ידי MasterOz; 16-02-2016 בשעה 10:38.
טוב, אבל אם אתם באמת צודקים לגבי התמחור של היבואן, אז הרכב הזה צריך להיות הרבה יותר זול ביבוא אישי, לא?
בלי אחריות?
עקרונית כן, אם המכס היה גובה את שווי הקניה בחו"ל ומכפיל...בהחלט כן.
אבל במטרה להגן על היבואן, המכס גובה לפי השווי בארץ! ואז זה לא תמיד משתלם.
מוסטאנג שעולה שם 10k לא משנה באיזה מטבע, נגיד תעלה כאן לצרכן 40k...
בנוסף, מכלילים בתחשיב את מחיר השילוח ועוד כמה דברים, אז לפעמים ההפרשים יוצאים קטנים.
אבל, אם למשל היית רוכש שם את המיאטה, נשואת השרשור, במחיר הרשמי שלה שם,
מוסיף את אחוזי המס השערורייתיים משהו, מוסיף מע"מ וכל זה רק על הקניה ללא השילוח.
היית עושה אחלה עסקה בהשוואה למחיר כאן.
אבל במדינת היהודים, אם אתה קונה דירה כולל מע"מ...
העוכר דין, לוקח אחוז וחצי דמי עסקה + מע"מ, שזה בחישוב פשוט, מע"מ על מע"מ.
עקרונית, חייבים לטפל בך! אבל לא בישראל.
כאן, מה שלא נכנס בדלת הראשית של היבואן...הוא יכניס לך בדלת האחורית!
למה? כי לא עושים נגדו כלום.
איפה ראית שהמכס נגבה עפ"י השווי בארץ? בתקנות הרשמיות זה לא מוזכר כלל. ההפך. המכס (ושאר המסים) נגבה לפי מחיר הרכב + עלויות נוספות (הובלה, ביטוח וכו') עליו מצהיר ה"יבואן" (זה אתה או אני) ומוזכר גם מה ההליך אם המחיר המוצהר נראה לא סביר למכס. אין כאן שום התייחסות למחיר הרכב בארץ אצל היבואן הרשמי. אני בטוח שאם המכס לא יסכים למחיר שאתה מצהיר עליו (כגון במסמכים רשמיים של דילר מוכר, אתרי אינטרנט של חברות שונות וכו') בית משפט יכריח את המכס לעבוד לפי הכללים שלו.
סתם דוגמה: כאן המחיר הוא 25,750 דולר. בוא נגיד שעם ההובלה והביטוח זה 30,000 דולר. על זה יש 131% מס, מה שמביא את המחיר הכולל ל-69,300 דולר, שהם כ-277,000 ש"ח. עוד קצת אגרות רישוי, מספר וכו' - בסביבות 280,000 שקל. אופס - 47,000 שקל יותר ממה שתקנה אצל היבואן הרשמי.
אז אני רואה את זה קצת אחרת, קודם כל, המכס ממדינות הסכם עומד "רק" על 116%
זה לא מעט כסף כשמדובר באלפי שקלים. אפשר ורצוי ליבא ממדינת הסכם.
בנוסף, הפחתה של כ 10k ש"ח בגין הקלות על דרגות זיהום אוויר ואביזרי בטיחות.
המחיר בארץ לרמת האבזור לא משקף את מה שאתה יכול לקבל בחו"ל.
והמחיר ה"רשמי" יכול להשתנות מדילר לדילר בגלל תחרות שבארץ לא קיימת.
יש אפשרות ליבוא עצמי ולחסוך כמה אלפי אם לא עשרות אלפי שקלים.
רק צריך למצוא ולעשות את זה נכון.
ובכלל, לקנות חדש מהניילונים, זו טעות לדעתי.
יש אפשרות ליבא עד שנתיים אחורה וזה מה שיביא עסקה כדאית ביותר.
אבל לי אין כסף ולא ביצעתי עסקה כזו מעולם...אז מה אני באמת מבין.
יפן אינה "מדינת הסכם" ולכן זה 131% מס.
אולי אני תמים, אבל אני אציע דרך אחרת להסתכל על זה.
בגלל הפופולאריות והכמויות היפות של מזדה 3 ו-6 שנמכרות בישראל, היבואן המקומי מקבל הנחות יפות מהיצרן שאת חלקן הוא מעביר לצרכן. המיאטה היא מכונית נישה, הכמויות קטנות ולכן היבואן לא מקבל עליה הנחה.
רוצה להגיד שאולי המחיר של המיאטה הוא הסטנדרטי (כמו שמתקבל בהשוואה שעשיתי למעלה) ושל ה-6 זול מהצפוי.
ובנוסף, אם אני לא טועה, זה אותו יבואן שהוריד את מחירי bmw משמעותית כשלקח את הזיכיון מקמור, לא?