אני אוותר על הדיון.
אני חושב שהסברתי את דעתי, וזכותכם לא להסכים איתי. איש באמונתו ינהל מגזין.
תראה. תשמע. תבין.
עד הפיסקה האחרונה, על המיגון של אלסיבוני, הכל היה בסדר וקיבלתי את הטקסט. הפיסקה האחרונה אילצה אותי להגיב.
זכותו? לגמרי. כיף לו? תפאדל. לא באים לחנך? סבבה. העולם השתנה? זרמתי.
לקרוא לזה מקצועי? לעג לרש. בחייאת. מקצועי זה חליפות. מקצועי זה להבין את הסכנות ולא לזלזל בהן. מקצועי זה לזכור מקרים כמו זה של הבחור על ה s1000 שברח לי השם שלו שנהרג ונכתב טור ממקום מאוד אמיתי עליו. לקחת אחריות. מה שהולך פה מזכיר לי את סימבה ממש לפני שהוא פגש את הצבועים. "סכנה? אני בז לסכנה. חה חה חה".
אם אתה מכיר הגדרה טובה יותר למקצועיות, מבלי להתפלפל בקטנות - אשמח לשמוע.
ושוב - לי אישית הרבה יותר כיף הגלגול החדש מאשר כתבות הקטנועים הרבות שהיו. למרות שעזרו לי בהתלבטויות בתקופת הבורגמן.
"The thing I like about bikes is that only people who like bikes are on them... Cars are full of people who don't care." - James May
אני אוותר על הדיון.
אני חושב שהסברתי את דעתי, וזכותכם לא להסכים איתי. איש באמונתו ינהל מגזין.
Ducati Multistrada 1100
Alfa Guiletta 1.4 Manual
אני גם הרמתי גבה כשראיתי שניים ממוגנים ואחד בלי כלום. אבל זאת זכותו, כמו שאביעד אמר לא באים לחנך, אלא לספק תוכן כיפי.
אני מאותם קוראים שמעדיף כתבות כיפיות, קלילות, ומעניינות לקריאה, ע"ח כתבות טרחניות עם מספרים של הרוגים וכו'..
אגב, בהרבה מגזינים "רצינים" בחו"ל עוסקים בין השאר גם ב"שטויות" שכאלה. מדריך ל"ווילי" לצורך העניין הוא אחד מהם,
אז לא צריך כל דבר לקחת לשלילה.
שוב, בהצלחה לפלטפורמה החדשה!
אם כבר הזכרת את הבחור שנהרג על ה-S1000RR בנחל שורק, אז הנה לך דוגמה מצוינת להעברה של הנקודה שלנו. אחד רוכב ממוגן מכף רגל, חליפת עור של מיטב התוצרת, קסדה של 5,000 ש"ח, מגפיים, כפפות, הכל טופ-אוף-דה ליין. ושלא לדבר על האופנוע המושקע. השני רוכב עם חולצה קצרה, קסדה וכפפות קיץ. האחד מנסה לתת מרפק באספלט בכביש ציבורי, בלי שדה ראייה, בקו שמשאיר אותו בלי שום רזרבה למקרה שמשהו ישתבש (וגמו שידוע לנו - משהו בהחלט השתבש), השני נותן סליידים במגרש חניה תחת ביקורת ועם 100% שליטה במה שהוא עושה. וזה בדיוק העניין שאנחנו מנסים להעביר ושאלסיבוני כתב פה בשרשור ובטור שלו - הראש הוא אביזר הבטיחות יותר מכל דבר אחד. אם לא תפעיל את הראש, גם אלף חליפות עור לא יעזרו לך."זה לא מה אתה לובש, זה איך שאתה חושב" - כבר אמרו גדולים ממני, ומתנצל על הפרסומת, אבל תראה את הפרומו הזה:
https://www.youtube.com/watch?v=HgxPgvWVO_w
מי זה ההארד קור???
על פניו את הוותיקים ( אותם רוכבים וותיקים שאחריהם מעל 20 שנות רכיבה) אתם מאבדים בשל הגישה החדשנית.
ייתכן כצעד עסקי זה טוב לטעמי אני מרשה לעצמי לדבר בשם עוד עשר חברים שלי שהם ( לא אני) נחשבים אושיות בתחום אותם אתם מאבדים וחבל כי התרומה שלהם לאתר שווה זהב ( עצות מסיון ידע וכו׳)
תצליחו בזה אני סוגר את הסאגה הזאת
If you're going through hell,keep going
מצאתי על מה לקטר הוינקר של ימאהה נושר!!!
SIC TRANSIT GLORIA MUNDI
האמת, את הכתבה המדוברת בכלל לא קראתי, הגעתי לפה בעקבות השרשור שהתחיל סמיילי...
מפוסט לפוסט הבנתי על מה סמיילי מדבר, וואלה, אני שכתבתי לו "צריך לתת זמן חסד, זו רק ההתחלה" אני אוכל את הכובע. טעיתי, מסתבר שצמח פה משהו שונה, מסתבר שבלי שאמרו לנו זה לא ההמשך של פול גז (או הציטוט שעלה פה על שורות הפוסטים - "פולגז מת"). האמת שהיה לי מוזר, אני הגעתי לכאן בפעם הראשונה דרך הכתובת של פולגז, משונה...
אני אישית מסכים עם כל אותם "ממורמרים", התשובה של אביעד הפתיעה אותי יותר מכולן. אני מכיר את אביעד דרך הפורום כבר שנים (ואף פגישה מקרית אחת בכביש עכו צפת), לא האמנתי שאני אקרא דווקא ממך היתממות שכזו. הרי פולגז היה סוג של מגדלור עבור מתחילים בתחום, כל חבר ששאל אותי על אופנועים ישר הפניתי אותו לפורום והדגשתי בפניו את חשיבות המיגון. למרות זאת, ההיתממות הזאת של "אנחנו לא מחנכים" פשוט משאירה אותי המום, אז כן! אתם מחנכים, תרצה או לא, תגיד עד מחר "אני ארכב איך שבא לי ושאף אחד לא ייקח ממני דוגמא" (פה מדובר על אריאל) אבל העובדה היא שלוקחים ממך דוגמא! אל תתמם, מספיק עם זה! אז אם באמת על הזין שלך (שוב אריאל) זה בסדר אבל אם זה לא, ומיגון חשוב לך אז תתבגר ותיקח אחריות (אביעד)!
חוץ מזה, אין הרבה מה להגיד, ווילז כבר באוויר זמן מה ואם לא שמתם לב הרבה אושיות פורום (מהפורום הישן, איך קראו לו? זה שאסור לומר את שמו? ואה נכון פולגז) נעלמו ובדיוק מהסיבות האלה. אבל האמת, בסופו של דבר זה המגזין שלכם תעשה איתו מה שבא לכם אבל יש סיכוי טוב שתאבדו ככה הרבה חברים שהיו איתכם הרבה שנים ותרמו רבות (לפורום הקודם לפחות).
יאללה הלכתי לבדוק מה זה פורום שמונה, מסתבר שתפוז לא נסגר בשנת 95 כמו שחשבתי...
בפורומים בחו"ל יש ערימות של ידע ועדיין אין תחליף למאגר ידע מקומי.
למה אתה ער בשעה כזאת? לא שמעת על מורפיום?
לפחות כדור שינה,תבקש ברוטיזולאם.
אין לי בעיה עם איך שווילז כרגע, אבל אני כן אציין שבתור רוכב מתחיל, נסיעה שניה שלי עם האופנוע (ראשונה לקחת אותו הבייתה) הייתה לחנות לקנות ציוד מיגון מלא* לאופנוע.
לא יודע אם הייתי עושה את זה אם לא הייתי מבלה שנה בפול גז לפני הקניה.
*מיגון מלא חוץ מנעליים שאותן אני אקנה בקרוב, בתקווה לפני שאני אצטרך אותן (קסדה, מעיל +מיגון גב, כפפות, מגיני ברכיים). פלוס שרשרת ומנעול דיסק (שדי מאכזב מבחינת אזעקה).
למה לא לתרום לפורום כאן ולקבל תכנים באתרים אחרים?
כי זה מוסיף טראפיק ותומך באתר שעובד בצורה לא מקצועית מבחינתך?
הפורום הישן אבד. כמות החומר שהיתה שם עצומה ועזרה להמוני גולשים.
לדעתי יש אפשרות לתרום בפורום החדש גם בלי להסכים עם צורת הכתבות במגזין.
בסופו של דבר אין עוד פורום כמו פה, בתפוז (מעבר לפורמט השונה) אין פורום לרוכבים מתחילים, אין פורום טכני, והדברים שם הולכים לאיבוד לדעתי.
לאביעד ויתר המערכת:
הסתכלתי שוב על טור העורך בתחילת הדרך של ווילס.
אני חושב שלאחריו ההרגשה של רבים היתה שפולגז נסגר מבעיות עם בעלי החברה/whatever, וכאן יהיה המשך עם טוויסט של חדשנות ומגניבות.
אם אתם מכוונים לקהל חדש (וזה טוב כי מי שקופא על השמרים הרבה פעמים נעלם), תבדקו שאתם לא מאבדים יותר מידי קהל ישן.
אני מסכים שהסקאלה של רכיבה ממוגנת היא רחבה, ושאי אפשר לרצות את כולם אף פעם -
לזכרוני היו טענות גם כשבועז בר בדק קטנועים ותלת-גלגלים עם קסדת 3/4 (לטעמי אז זה היה מוגזם).
לזכרוני לא היו טענות כש-JONATHAN רכב על ליטר ספורטיבי בסקירת אופנוען מאומן, עם טי-שירט וחליפת מיגונים קשיחים לגוף ולמרפקים.
לראות את החולצה המתנפחת של אלסיבוני בזמן ווילי על ה-KTM אדוונצ'ר היה לדעתי מעבר לאיזשהו קו.
גם אם מגזינים בחו"ל לא מנסים לחנך, אני לא זוכר שם בוחנים במבחן רציני (רכיבה ראשונה מבחינתי זה מבחן ולא משהו היתולי עם ווספה ותחפושות של דבורה )
שרוכבים ללא מיגון גוף. גם לא במדריך איך עושים ווילי.
שווה לעשות חושבים ולמצוא משהו באמצע.
אם אלסיבוני יקלל אותנו הזקנים וילבש מיגון פעם בשבוע כשהוא רוכב במבחן, אני לא בטוח שתאבדו את כל הצעירים צופי הסטאנטס.
זה אולי יפגע קצת בבריאות הנפשית שלו, אבל אני לא משוכנע שיש לו יותר מידי, או שאכפת לו ממנה.![]()