כולנו מפספסים המון דברים כי מבחן כזה, כדי להיות רציני, צריך להיעשות בקפדנות ועם דיינו.
לשאלותיך: אני אוהב מומנט - זו הסיבה שאת הפייזר 1000 שהיה לי החלפתי אחרי זמן קצר.
לא זוכר מה הטורים סופר טנרה (אפשר אולי להיעזר במישהו שרוכב על הכלי הזה) ויכול למדוד בוורסיס (להערכתי, בהילוך 6 זה כ-5000). אני זוכר רק שב-4000 סל"ד המהירות היא כ-104 קמ"ש (זה בגלל ההרצה המתסכלת).
בוודאות, אני רוכב בעיר על הוורסיס בהילוך גבוה יותר. מקומות שהייתי שני בטנרה אני בשלישי בוורסיס.
ועכשיו לפנץ': אתה טועה לחלוטין בקשר לחיכוך הססטי והדינמי: בכל אותו זמן שהצמיג מתגלגל על הכביש (אם אתה רוצה ניסוח כמותי - הווקטור המשיק לגלגל בנקודת המגע עם הכביש שווה בגודלו ובכיוונו לווקטור של הכביש אם מערכת הייחוס הנחה היא הצמיג) החיכוך בין הצמיג לכביש הוא סטטי. חיכוך דינמי קיים כאשר הגלגל מסתובב מהר יותר ממה שמתקדם (בקיצוניות - כמו burnout).
כפי שמוסבר בלינק ששלחתי קודם, מקדם החיכוך הסטטי עולה עם הכוח המופעל על הצמיג עד לנקודה שבו זה הופך לחיכוך דינמי, שנשאר קבוע בלי קשר לכמה כוח אתה מוריד. לכן במרוצים, כשאתה צריך כמה שיותר כוח, אתה עובד בתחום הדינמי תמיד, ואז באמת 4 בשורה מתבלים יותר. בשימוש יום יומי יותר קל להישאר בטווח הסטטי עם 4 צילינדרים ולכן, תלוי ברכיבה שלך, הצמיגים עשויים להחזיק יותר.
אני בהחלט לא טוען שתמיד 4 צילינדרים גורמים לפחות בלאי מ-2. אני רק טוען שקביעתך הקודמת, שתמיד 4 צילינדרים אוכלים יותר צמיגים מ-2 אינה נכונה.
אה, וגם העובדה שבסופר טנרה הייתי צריך להחליף אחורי אחרי 12-13K, ובוורסיס, אחרי כ-10K יש עוד למעלה מ-50% לא אומרת כלום, כי אלו צמיגים שונים.