שושני, אתה צודק אבל זה לא העניין כאן. מבחינתי, העניין הוא "אמיתות" או מיתוסים. כשאני רואה משפטים ודאיים כמו "אופנוע 4 צילינדר אוכל יותר צמיגים מאופנוע 2 צילינדר" זה מעלה אצלי דגל אדום עליו כתוב "באמת? תבדוק!". במיוחד אם הניסיון (המוגבל והאישי) שלי והאינטואיציה סותרים את האמירות. מן תחביב מוזר שכזה.

ציטוט נכתב במקור על ידי strelok89 צפיה בהודעה
דווקא את מהירויות הקידמי והאחורי בדקתי.
חיברתי gs911 ורכבתי
הפרשי מהירויות מגיעות לעד 13 קמש בכביש ציבורי טכני.
אני בטוח שכל קוראי הפורום יודעים מה זה gs911, ומתנצל על בורותי. אז בדקתי בדוד גוגל, ואם הבנתי נכון זו תכנה שמתקינים על PC שאמור להתחבר ל-ECU של מספר דגמים של אופנועי BMW. ושוב, לבושתי, לא מצאתי איך ומה שיטת הבדיקה של המהירות של כל גלגל בנפרד (אני יכול לנחש). מכל מקום, אם הניחוש שלי נכון, אז הבדיקה לא מתחשבת בהיקפים השונים של שני הגלגלים אצלך. אמנם שני הגלגלים שלך הם "17, אבל החתך שונה, מה שמביא להבדל של כ-10 ס"מ בהיקף הצמיגים, מה שיכול, אולי, להסביר את הפרש המהירויות שמדדת.

אה, ועוד משהו: אם האחורי עובד כל הזמן בתחום החיכוך הדינמי והקדמי בד"כ בתחום החיכוך הסטטי, אז הפרש המהירויות בין הקדמי לאחורי קבוע (ברכיבה ישרה) ולא אפס. אז איך תסביר את זה שכאשר אני רוכב לאט (נניח שני ב-40 קמ"ש) ופותח גז עד הסוף, דווקא אז נדלקת הנורה של בקרת האחיזה? הרי החיכוך הדינמי אינו תלוי בכוח המופעל. ההסבר היחיד זה שבהפעלת הכוח הזו הצמיג האחורי עובר לתחום הדינמי (שהוא קטן יותר) ופתאום מסתובב יותר מהר מהקדמי. מה שאומר, שבהפעלה מתונה של כוח הצמיג נמצא בתחום החיכוך הסטטי.