ציטוט נכתב במקור על ידי א הזקן צפיה בהודעה
זו מתמטיקה שאני לא מכיר.

אם במערכת אחת כוח ממוצע מסוים (בדוגמה שלי, 10 קג"כ) יורד בפעימה אחת לסיבוב ובמערכת שנייה אותו כוח ממוצע בדיוק יורד ב-2 פעימות, איך יכול להיות שהפעימה במערכת הראשונה "כמעט" שווה בכוח לשתי הפעימות במערכת השנייה? המתמטיקה שאני מכיר טוענת (במקרה הספציפי הזה) לחצי כוח בדיוק.

נ.ב. לפחות אתה כבר לא טוען שרוב הזמן הצמיג נמצא בחיכוך דינאמי, אלא אם רוב הזמן אתה מאיץ.
מתמתיקה שלך הולכת לפי פעימות כוח ללא גלגל תנופה וללא התחשבות בתנע הקיים המתפתח. הרי בסופו של דבר שני המנועים מוציאים 80 כוח סוס שזה בעצם מה שמשעותי לצמיג האחד מיצר גרף עם נקודות רגועות יותר והאחר מיצר גרף משורי יותר.
ככל שפעימות הכוח קרובות יותר ככה התנע נשאר זהה יותר לא יודע לחשב את זה בידיוק אבל אם זה היה כמו שאתה טוען פעימות של חצי כוח כל אחת כל העסק היה מווברץ ברמות על כי בעצם יש לך עצירה מוחלטת של בוכנה ותאוצה מחדש ובפועל יש גלגל תנופה שמייצב את העסק לגלגול יחסית חלק

ושוב הצמיג תמיד בחיכוך דינאמי בתאוצה שזה בערך נסיעה במהירות אחידה של 120 כבר מתחיל להיות הפרש מהירויות בין צמיגים אם עולים נגיד ל 160 בקו ישר יש הפרשי מהירויות די גדולים .
אז כן אם אתה רוכב כל הזמן 80 צודק החיכוך תמיד סטאטיה