עמוד 1 מתוך 4 123 ... אחרוןאחרון
תוצאות 1 עד 15 מ 51

אשכול: אורך חיים לקסדה והאם עדיפה יקרה?

Member

אורך חיים לקסדה והאם עדיפה יקרה?

לא ראיתי התייחסות ספציפית אז אני מנסה להעלות נושא לדיון.
    אני רוכב כ30 שנה...
    פעם הייתי משקיע הרבה בקסדות יקרות (שואי, שוברט, אראי) קסדות פיברגלס שהשתדלתי לשמור עליהן והן שירתו אותי למשך זמן ארוך.
    אבל... היצרן ממליץ להחליף וגם באמת הקסדות מתבלות.
    החומר המוקצף (בולע האנרגייה המשמעותי במקרה של אימפקט) מתכווץ והאפקט הבטיחותי יורד יחד עם האינדיקציה שהקסדה מתחילה לרקוד על הראש גם אם מחליפים את מגיני הלחיים.
    היום אני מעדיף להשקיע פחות ולרכוש קסדה זולה יותר למשך לא יותר משנתיים (אני רוכב יומיום, בכל מזג אוויר, הרבה ומהר).
    משקפים, אני מחליף כשהם נשרטים, וגם זה קורה די מהר.

מעניין מה אחרים אומרים.
    אם אתם מוכרים/משווקים/סוכנים ומייצגים את דעת היצרן, אנא ציינו זאת.

תודה,

מנהל פורום FullgaZ הסמל האישי של strelok89
    גם אני בראש שלך
    אני קונה קסדות ביניים ששורדות אצלי כשנה עד שנתיים ואז פשוט מחליף את כל הקסדה וזהו.

אני קונה קסדות קאברג לאחרונה ויוצא לי כשנה וחצי ויותר לקסדה שעולה אלפייה לערך.

עכשיו לקנות קסדה שעולה 3 אני צריך להחזיק אותה ללא שום תוספת תשלום כ 4.5-6 שנים דבר שלא הגיוני.
    קסדה יוקרתית דורשת מינימום ריפוד כל שנתיים ומשקף (למי שרוכב הרבה) אז ההעדפה שלי זה להחליף קסדה ולקבל הכל חדש כולל מעטפת וכולל חומר סופג אנרגייה
    Si fractum non sit, noli id reficere

adversus solem ne loquitor

חבר מערכת FullgaZ הסמל האישי של uriar
    שורה תחתונה: מה שעדיף לאחד לא עדיף לאחר. אפילו לאותו בנאדם העדפות משתנות.

אם תשמור על הקסדה הייטב אין סיבה שהחומר המוקצף יתכווץ (יכול להחזיק מעמד גם אלף שנים בלי שיקרה לו כלום. רק המעטפת מאבדת תכונות לאחר כמה שנים). תדאג לשטוף את המשקף ולא סתם לנגב אותו. גם ריפודים לא יצא לי להחליף (אולי כי אני לא מכבס כמעט אף פעם ולא נתקלתי בבעיית ריח בקסדה). בקיצור - תשמור על הקסדה עד כמה שניתן. אני מאמין שלשליח שחובש ומסיר את הקסדה 20 פעם ביום ורוכב איתה שעות בחום התל-אביבי קסדות יחזיקו פחות - אבל עדיין היקרות יחזיקו יותר מהזולות.

אישית, רכבתי גם עם יקרות (שואי) וגם עם זולות (יותר או פחות: נולן, AGV, לייזר, שארק, קאברג, בל) . הכל בהתאם לכמה שבא לי להוציא. כרגע גם עם קאברג. מה שכן, אולי אני יכול להחליף שלוש קאברגים במחיר של שואי אחת אבל השואי תהיה יותר נוחה מכל בחינה לאורך כל החמש שנים +- שתהיה אצלי מאשר כל הקאברגים שאחליף. אם רק תהיה לי הזדמנות אחליף את הנוכחית בקסדה יוקרתית (על הכוונת: שואי נאוטק, שוברט C3 או x-lite 1003). גם המשקף מחזיק יפה יותר בקסדות יקרות מאשר בשארק למשל, שכמה שלא שמרתי עליו הוא נהייה דהוי ואטום אחרי כשנה. ואם באותו רגע לא יתאים לי להוציא 500 אירו על קסדה אז אני אקנה קסדה יותר זולה. בנתיים, שנה וחצי, הקאברג מחזיקה יפה מאוד ואין בה בלאי - אבל היא לא משתווה לשואי בנוחות, ברמת הרעש, בשדה הראייה, בנוחות התפעול של משקף השמש והרמה האופטית שלו ושל המשקף ובעיקר - באוורור.

Senior Member הסמל האישי של erani99
    יש עוד אופציה - בעידן של הטיולים לחו"ל כמעט כל שנה לפחות פעם אחת, עשו לכם טובה וארגנו רכישה של קסדה בכל שנתיים~שלוש כשאתם מעבר לים. כמעט בכל מקום שלא תחפצו לטייל יש אופציות לרכישת קסדה במחיר הרבה יותר זול מבארץ. חפשו מבצעים של דגמים לא אחרונים בחנויות שם, מובטח כמעט תמיד הבדל של חצי ויותר במחיר !!! ואז לא תצטרכו להסתפק בקסדות הפשוטות.
    יש דוד ebay, אבל אז מסתכנים בקנס משוטרי המכס ומכון תקנים טכניון שקר כלשהו
    ........................................ KKK-BITCH
    ......................... We Ride Together, We DIE Together
    ... Respect Your Bike & All Others that Ride the Same Kind of Beast

Member
    מנסיון - לא כדאי לייבא קסדה דרך המכס, נכון לעכשיו הטרטור לא שווה את החיסכון - בעיקר אם שעות העבודה שלך יקרות.

Senior Member הסמל האישי של ItayK
    ציטוט נכתב במקור על ידי erani99 צפיה בהודעה
    יש עוד אופציה - בעידן של הטיולים לחו"ל כמעט כל שנה לפחות פעם אחת, עשו לכם טובה וארגנו רכישה של קסדה בכל שנתיים~שלוש כשאתם מעבר לים. כמעט בכל מקום שלא תחפצו לטייל יש אופציות לרכישת קסדה במחיר הרבה יותר זול מבארץ. חפשו מבצעים של דגמים לא אחרונים בחנויות שם, מובטח כמעט תמיד הבדל של חצי ויותר במחיר !!! ואז לא תצטרכו להסתפק בקסדות הפשוטות.
    יש דוד ebay, אבל אז מסתכנים בקנס משוטרי המכס ומכון תקנים טכניון שקר כלשהו
    לא הבנתי את העניין הזה עד הסוף. אם אני מביא קסדה חדשה באריזה מחו"ל, יחד איתי במזוודה או משהו, אני לא צריך לשלם מכס ושאר ירקות? אני באמת לא מבין איך זה עובד.
    החילזון מהשפן!!
    ג'יימס - GS500E 2002-2015
    ת.נ.צ.ב.ה

אח"כ "פיצה בית" - לאנטיס 96' Rוצעחת עם מדבקות לחץ אדומות לשיפור כ"ס

היום V-Strom 650 חתיך, יפה ומושך (בגז!)

Senior Member הסמל האישי של moonshield
    ^^^
    אם אתה עובר עם קסדה (או כל דבר שחייב במכס לצורך העניין) במזוודה במסלול הירוק, אתה יכול להרוויח אני תשלום מיסים (מכס, מע''מ, מס קניה וכו'). מצד שני, אם שוטרי המכס פותחים לך את המזוודה ומוצרים את מה שניסית להעביר, אתה משלם קנס שיכול להיות שווה לערך הקניה.
    משזה נאמר, אני לא קניתי מכשיר חשמלי בארץ כבר יותר מ5 שנים, והכל עבר במזוודה.

Senior Member הסמל האישי של TheDevilInside
    אפשר לקנות קסדה זולה יחסית בסביבות 550 שקל (בסגנון ls2) ולהחליף פעם בשנה. אפשר לקנות קסדה לא יקרה מדי ב1300+- (CABERG או AGV מהדגמים הפשוטים) ולהחליף פעם בשנתיים. אפשר לקנות קסדה איכותית באזור ה2200 ולהחליף פעם בשלוש-ארבע שנים. מצד אחד קסדה חדשה כל שנה זה כיף, מצד שני איכות החיים בשנים בהם תרכבו עם קסדות פחות איכותיות נמוכה בהרבה.
    היו לי קסדות זולות, בינוניות, יקרות, ומנסיון שלי עדיף לשמור על הקסדה היקרה והאיכותית כמה שנים, ובזמן הזה להנות מיתרונותיה, כגון משקל עדיף, נוחות, איכות חומרים, איוורור, (בטיחות-אם אתם מאלה אשר מאמינים שקסדה ב600 שקל תגן עליכם פחות טוב מקסדה ב2600. אני לא כזה).

ציטוט נכתב במקור על ידי moonshield צפיה בהודעה
    ^^^
    אם אתה עובר עם קסדה (או כל דבר שחייב במכס לצורך העניין) במזוודה במסלול הירוק, אתה יכול להרוויח אני תשלום מיסים (מכס, מע''מ, מס קניה וכו'). מצד שני, אם שוטרי המכס פותחים לך את המזוודה ומוצרים את מה שניסית להעביר, אתה משלם קנס שיכול להיות שווה לערך הקניה.
    לא תקבל קנס כי קסדה לא חייבת במכס. אבל אני לא מדבר מניסיון - בפעמיים בהן הבאתי קסדה איתי בתיק גב - עברתי בלי בעיות.

Member הסמל האישי של guyt
    אם האפשרות שלי זה לרכוש קסדה בינונית לשנתיים או קסדה איכותית ל-4 שנים,
    ברור שאני אקח איכותית. סכום ההשקעה יהיה זהה, אבל אני אהנה מקסדה טובה משמעותית.
    החומר המוקצף הוא פרמטר אחד בודד מבין כל אלה שקיימים בבחירה של קסדה.
    למה להתפשר על משהו זול אם בסופו של דבר זה עולה לך כמו יקר?
    SYM SuperPure 50 - כוח מתפרץ במחסן || Honda XR125L - אהבה מהילוך ראשון נמכר ||
    Suzuki DR350SE - כמו יין, משתבח עם הזמן נמכר || Suzuki SV650N - מנוע V כלבבי נמכר ||
    Honda CB1000R - סכין יפנית נמכר || KTM 125 EXC - הקטום הכתום והשסתום נמכר ||
    Yamaha MT09 Tracer - השילוש הקדוש נמכר || Suzuki GSR 750 - משעמם כמו השגרה נמכר ||
    Kawasaki Z900 - בקרות זה לחלשים נמכר || BMW S1000R

uriar,
    מכס זאת הבעיה הקטנה, השוטרים שיושבים במסלול הירוק לא אחראים רק לפיקוח על המכס, אלא על כל המיסים שהמדינה אוהבת למצוץ.
    יש המון מוצרים שלא חייבים במכס אבל חייבים בשלל מיסים אחרים. טלפון סלולרי לדוגמא לא חייב בתשלום מכס, אבל חייב בתשלום מע"מ ומס רכישה בסך כולל של 35% מערך המכשיר. אם תעבור איתו בתיק וה'חבר' יעלה על זה, לא יעזור לך שהטלפון לא חייב במכס, אלא תיאלץ לשלם משהו בסביבות ה 100% מערך המכשיר כמיסים וקנס.
    אני מאמין שגם קסדות חייבות במס שקר כל שהוא חוץ ממכס, לכן צריך לזכור את העניין.
    ואחרי המגילה הנ"ל, אני בטוח שברגע הראשון שאני אהיה בחו"ל איפשהו, אני אחזור עם ציוד במזוודה, ואולי אפילו קסדה.

Senior Member הסמל האישי של ItayK
    ציטוט נכתב במקור על ידי uriar צפיה בהודעה
    לא תקבל קנס כי קסדה לא חייבת במכס. אבל אני לא מדבר מניסיון - בפעמיים בהן הבאתי קסדה איתי בתיק גב - עברתי בלי בעיות.
    אז גלה לנו, איך זה עובד? אני באמת לא מבין.
    אם אני קונה קסדה/ציוד רכיבה אחר ועובר איתו בלי שיתפסו אותי, סבבה. אם תופסים אותי, באיזה תשלומים אני חייב? האם לא ניתן להגיד שהציוד הוא שלי מהארץ? (הם בטח מכירים את השטויות האלה, אבל עדיין).
    החילזון מהשפן!!
    ג'יימס - GS500E 2002-2015
    ת.נ.צ.ב.ה

אח"כ "פיצה בית" - לאנטיס 96' Rוצעחת עם מדבקות לחץ אדומות לשיפור כ"ס

היום V-Strom 650 חתיך, יפה ומושך (בגז!)

^^^^^
    כל הציוד שהוא לא קסדה, אין ממש בעיה, פשוט תשים במזוודה בלי עטיפות/קופסאות/תוויות /חשבוניות וכו'. כל עוד לא הבאת איתך 10 מזוודות או דברים אחרים שימשכו לחברים במסלול הירוק את העין (הרבה סיגריות/אלכוהול מושך את העין שלהם כמו זבוב לחרא) הסיכוי שיתעסקו איתך הוא נמוך.
    לגבי קסדה, uriar אמר ששם אותה בתיק. לי זה נראה קצת מחשיד, אבל מכל שאר האפשרויות זה נשמע לי כמו האפשרות הטובה ביותר.
    לגבי התירוץ של ציוד ישן, לא נראלי שזה תופס עם קסדה וכו', כי למה שתיקח איתך קסדה לחו"ל?
    בעיקרון, אם תופסים אותך אתה סוג של נתון לחסדי המוכסים. הם יכולים לחייב אותך לשלם החל מהערך המקורי של המיסים ועד סכום שיכול להיות שווה לערך המכירה (יענו 100% קנס).
    הכי חשוב זה לעבור במסלול הירוק עם ערמה של אנשים, ככה אתה 'תיבלע' בהמון.
    נערך לאחרונה על ידי moonshield; 13-02-2016 בשעה 22:38.

Senior Member
    ציטוט נכתב במקור על ידי ItayK צפיה בהודעה
    האם לא ניתן להגיד שהציוד הוא שלי מהארץ? (הם בטח מכירים את השטויות האלה, אבל עדיין).
    אתה יכול, אבל אם נגיד עשית טעות והשארת את הציוד בקופסא או עם טיקטים השקר פחות יעבוד.
    בכול מקרה, אם אני לא טועה כול מוצר מעל 200 דולר צריך לעבור במסלול האדום ולהצהיר עליו, במידה ולא ונתפסת, צפה פגיעה (בכיס).

אני מאמין שגם קסדות חייבות במס שקר כל שהוא חוץ ממכס, לכן צריך לזכור את העניין..
    מה שאתה מאמין לא רלוונטי. על קסדה אין שום מיסוי פרט למע"מ. אם אין לך שום דבר אחר שהברחת במזוודה אז גם אם נעצרת לבדיקה במסלול הירוק עם קסדה בלבד ישחררו אותך.

ציטוט נכתב במקור על ידי ItayK צפיה בהודעה
    אם אני קונה קסדה/ציוד רכיבה אחר ועובר איתו בלי שיתפסו אותי, סבבה. אם תופסים אותי, באיזה תשלומים אני חייב? האם לא ניתן להגיד שהציוד הוא שלי מהארץ? (הם בטח מכירים את השטויות האלה, אבל עדיין).
    קסדה זה קסדה. ציוד רכיבה זה סעיף ביגוד ויש מיסים. אל תחבר את השניים כי המדינה מכירה רק בקסדה כציוד רכיבה.

^^^^^
    כל הציוד שהוא לא קסדה, אין ממש בעיה, פשוט תשים במזוודה בלי עטיפות/קופסאות/תוויות /חשבוניות וכו'.
    קשקוש מוחלט. החוסר בתוויות זה לא מה שיגרום למכס לחשוב שהציוד ישן. הם לא מטומטמים. על סט אחד של ציוד לא מאמין שיעשו עיניין אבל שוב בתנאי שלא תפסו עוד משהו ואז יכניסו גם את האלמנט. אני נתפסתי פעם עם ציוד (לא רכיבה, ציוד צילום) שלא רק היה בלי תוויות אלא ממש משומש. נקנה בחו"ל והיה בשימוש שלי חצי שנה. בגלל שהיו לי בתיק שני רדיו דיסקים שהעברתי כטובה לחבר אז זימברו אותי גם על זה. לא מזיז להם תוויות. הם לא פראיירים. מזל שהחבר שילם הכל...

ציטוט נכתב במקור על ידי matanbar26 צפיה בהודעה
    אתה יכול, אבל אם נגיד עשית טעות והשארת את הציוד בקופסא או עם טיקטים השקר פחות יעבוד.
    בכול מקרה, אם אני לא טועה כול מוצר מעל 200 דולר צריך לעבור במסלול האדום ולהצהיר עליו, במידה ולא ונתפסת, צפה פגיעה (בכיס).
    שוב, אם יש להם סיבה ליפול עליך הטיעון הזה לא תקף. כשאתה יוצא עם משהו שחייב מכס אתה אמור להצהיר עליו.

לסיכום, קסדה זה מוצר פטור ממכס ומס ולכן זה חריג. כל השאר יכולים לדרוש מכס.