עמוד 2 מתוך 3 ראשוןראשון 123 אחרוןאחרון
תוצאות 16 עד 30 מ 37

אשכול: למה על אופנועי "אדוונצ'ר" (דו"ש גדול) בד"כ רוכבים חבר'ה מבוגרים?

Member
    לא צריך להיות עשיר מופלג בכדי לרכוש אדוונצ'ר גדול. התנהלות מחושבת לאורך שנים, מקום עבודה סביר, ובגיל 50 אתה פודה את קרן ההשתלמות ורוכש GS יד שנייה ב-100 אלף ש"ח. רוב הרוכשים יחזיקו בכלי עד הפנסיה והוא לא ישמש ככלי תחבורה ראשי אלא יותר כתחביב, לרוב לנסיעה בסופי שבוע בעיקר כביש ואולי שבילי קק"ל. ההוצאה ההונית לשבוע על פני התקופה היא (תחזיקו חזק זאת לא טעות) 128 ש"ח, לא כולל הוצאות שוטפות שהן לרוב זהות או נמוכות יותר מאופנוע רגיל.

GS היא מכונת רכיבה משובחת שתספק את כל צורכי הרכיבה של הרוכב המבוגר. הסטיגמה שיש בארץ על הכלים של החברה מבוואריה מבעלי רכב דוגמת X5/X6 "זלגה" לתחום הדו-גלגלי. מעבר לעובדה שסוג מסויים של רוכשי רכב לא מעיד על העובדה שמדובר ברכבים מעולים, גם אין שום מתאם בינהם לבעלי הדו גלגלי.

מנהל פורום FullgaZ הסמל האישי של lokimonster
    אני כיום בן 43 ורחוק כ70000 שנות ש"ח ממאה אלף ש"ח
    לצערי העלויות של דו"ג בארץ לא מאפשרות לבעלי משפחות עם שכר ממוצע (חציון) להחזיק דו"ג בייחוד "אקזוטיקה" דוגמת BMW וושאר מוצרי פרימיום.
    אני רוכב על באנדיט מודל 2001 ומתקשה להחזיק בו בשל העלויות המטורפות שנלוות לתחביב הנ"ל.

Member הסמל האישי של shaul_13
    ציטוט נכתב במקור על ידי GilS צפיה בהודעה
    לא צריך להיות עשיר מופלג בכדי לרכוש אדוונצ'ר גדול. התנהלות מחושבת לאורך שנים, מקום עבודה סביר, ובגיל 50 אתה פודה את קרן ההשתלמות ורוכש GS יד שנייה ב-100 אלף ש"ח. רוב הרוכשים יחזיקו בכלי עד הפנסיה והוא לא ישמש ככלי תחבורה ראשי אלא יותר כתחביב, לרוב לנסיעה בסופי שבוע בעיקר כביש ואולי שבילי קק"ל. ההוצאה ההונית לשבוע על פני התקופה היא (תחזיקו חזק זאת לא טעות) 128 ש"ח, לא כולל הוצאות שוטפות שהן לרוב זהות או נמוכות יותר מאופנוע רגיל.

GS היא מכונת רכיבה משובחת שתספק את כל צורכי הרכיבה של הרוכב המבוגר. הסטיגמה שיש בארץ על הכלים של החברה מבוואריה מבעלי רכב דוגמת X5/X6 "זלגה" לתחום הדו-גלגלי. מעבר לעובדה שסוג מסויים של רוכשי רכב לא מעיד על העובדה שמדובר ברכבים מעולים, גם אין שום מתאם בינהם לבעלי הדו גלגלי.
    גיל חמישים זה ממש לא מה שהתכוון אליו פותח השירשור. הוא דיבר יותר בכיוון של 25....
    טובים ממני יש, גרועים ממני יש, כמוני אין!

שאול יש ילדים שמקבלים דמי כיס בגובה השכר החודשי שלי.
    עניין של מזל
    אחדים מהם אפילו נסעו במוסטאנג עד שאמא נכנסה לכלא

Member הסמל האישי של shaul_13
    ציטוט נכתב במקור על ידי lokimonster צפיה בהודעה
    שאול יש ילדים שמקבלים דמי כיס בגובה השכר החודשי שלי.
    עניין של מזל
    אחדים מהם אפילו נסעו במוסטאנג עד שאמא נכנסה לכלא
    אולי נולדנו למשפחה הלא נכונה...
    טובים ממני יש, גרועים ממני יש, כמוני אין!

ברוך השם לא חסר לנו כלום (הייתי שמח ל830000 אלף שיסגרו לי את המשכנתא אבל נסתדר גם ללא זה תוך 30 שנה זה יהיה אחרי!).

Senior Member הסמל האישי של erani99
    ינון, באנדיט זה לא סתם עוד ג'יעז500 מסכן.. זה פאקינג ליטר 200 שעושה הרי כמעט הכל (אם נוציא את האוריינטציה לשטח א-ל-אדוונצ'ר עסקינן).

ולא, לא צריך 100, 70 ואפילו לא 50 אלפיות כדי למצוא איזה אדוונצ'ר נחמד בנפח מכובד (600~800, הליטרים+ זה כבר שמנת, ואלו האחרונים נטולי יכולת שטח כמעט בכלל, חוץ מהקטום950/990), גם עם 15~20 אלפיות אפשר למצוא איזה דיאר ביג/טנרה 750 משומשים. או אם כבר GS אז ב 35~40 אפשר למצוא בהמה משומשת, נכון, יש לא מעט ק"מ אבל כלי מטופל יכול למשוך עוד. כמובן אם ממשיכים לטפל בו כמו שצריך
    ........................................ KKK-BITCH
    ......................... We Ride Together, We DIE Together
    ... Respect Your Bike & All Others that Ride the Same Kind of Beast

לא אמרתי שהבאנדיט חסר לו משהו
    אבל בכל זאת הבאנדיט עולה 25אלף לעומת 50 וצפונה!
    אני מאמין שGS משומש וממושמש בסופו של יום יהיה יקר להחזקה בשל בעיות שעשויות לצוץ כגון אובדן הילוכים ( משיהו שאני מכיר חיפש גיר לא מזמן ללכחול שלו) או חיישנים ושאר סיפורי הזוועה ששמעתי.

והאמת שאני חושב על קאסטום בכלל (למרות שלטשתי עיינים לכיוון הדושי"ם הגדולים דוגמת טנרה 1.2 או ואראדרו 1.0)

Member
    ינון, אני חושב שזה עצוב מאד (ואני לא ציני, אלא מאד מודאג), שזוג "חציוני" לא יכול להרשות לעצמו אופנוע כתחביב. המצב ממש מדכא בהשוואה לאירופה, ארה"ב או כל מדינה שהיינו רוצים להשוות את עצמנו אליה מבחינת תרבות פנאי.
    האפשרות היחידה היא להיות מאד מחושבים לאורך זמן ולא להיכנע לתכתיבים אופנתיים. תוספת ההנאה שברכיבה כתוצאה מההשקעה הכספית היא לרוב שולית. הדוגמא הכי מגוחכת שיש לי היא מתחום האופניים. צא ביום שבת לרכיבה ותראה "יצירות מוטוריות" בשווי גבוה יותר מהבאנדיט שלך, שבמאמר מוסגר היה מושא החלומות שלי לפני לא הרבה שנים.

מנהל פורום FullgaZ הסמל האישי של MasterOz
    ציטוט נכתב במקור על ידי GilS צפיה בהודעה
    ינון, אני חושב שזה עצוב מאד (ואני לא ציני, אלא מאד מודאג), שזוג "חציוני" לא יכול להרשות לעצמו אופנוע כתחביב. המצב ממש מדכא בהשוואה לאירופה, ארה"ב או כל מדינה שהיינו רוצים להשוות את עצמנו אליה מבחינת תרבות...
    אני לא מאמין שיש דבר כזה "חציוני"
    יש או עשירים שמביאים 30 אלף הביתה, או עניים. אין דבר כזה באמצע.
    ומי בכלל משווה למדינות נאורות, או אפילו לא נאורות.
    ומה פתאום אופנוע, זה תרבות פנאי? לרוב האופנוענים (אני מקווה) זו ממש דרך חיים.
    אופניים ב-60 אלף, זה ממש תרבות פנאי. אלו שעושים את זה, גם מחוברים לג'יפ פנאי,
    הילדים שלהם הולכים להמון חוגי פנאי, יש להם חופשות פנאי ובילויי פנאי.
    לאלו שלא...אין אפילו כסף לחלומות פנאי.

מה שאני כותב כרגע זה מהעולם הצר שלי וייתכן שלא במאה אחוז מדוייק.
    זוג ממוצע (שוב חציון שזה הממוצע הריאלי בארץ) מכניס פחות 10,000 ש"ח.
    ההוצאות (אני מניח שלרוב האוכלוסיה) נעות סביב דיור (שכירות/משכנתא ) סביב 3000ש"ח (זה אופטימי יחסית).
    תוסיף מים גז חשמל ארנונה ותגיע באופן אופטמי ל700 ש"ח
    ילדים נסתפק ב2 - מסגרות ( ביה"ס, צהרון, חוגים ודמי כיס) תקבל עוד 1000 ש"ח לילד ( שוב אופטימי למדי)
    מזון לפחות 1500 ש"ח למשפחה בדיאטה.
    והגעת ל7500 ש"ח אופטימיים מאוד וזה ללא רכב, חופשי חודשי לאחד מבני הזוג, טיפול זוגי, טיול שנתי, מתנות יום הולדת, תיקונים, סקסולוג, חוקן לעצירות שאדם מקבל בגלל משמרת שנייה בעבודה ושונות והכל על בסיס חישוב אופטימי.

לשמחתי אני נמצא ברף העליון של החציון אז המצב פחות קודר (אפילו טוב למדי) אבל כן בארץ הקודש מאוד קשה להחזיק אופנוע ויש לי לא מעט חברים/עובדים שמתים לחזור לרכוב ואין להם את היכולת לעשות זאת!

Senior Member הסמל האישי של השושנים
    ציטוט נכתב במקור על ידי erani99 צפיה בהודעה
    ינון, באנדיט זה לא סתם עוד ג'יעז500 מסכן.. זה פאקינג ליטר 200 שעושה הרי כמעט הכל (אם נוציא את האוריינטציה לשטח א-ל-אדוונצ'ר עסקינן).

ולא, לא צריך 100, 70 ואפילו לא 50 אלפיות כדי למצוא איזה אדוונצ'ר נחמד בנפח מכובד (600~800, הליטרים+ זה כבר שמנת, ואלו האחרונים נטולי יכולת שטח כמעט בכלל, חוץ מהקטום950/990), גם עם 15~20 אלפיות אפשר למצוא איזה דיאר ביג/טנרה 750 משומשים. או אם כבר GS אז ב 35~40 אפשר למצוא בהמה משומשת, נכון, יש לא מעט ק"מ אבל כלי מטופל יכול למשוך עוד. כמובן אם ממשיכים לטפל בו כמו שצריך
    החוכמה היא לא לקנות את האופנוע, העניין הוא להחזיק אותו ובמצב שיוכל למלא את יעודו המלא.
    ולא יהפוך לסיוט.

ככל שהאופנוע ישן יותר, וצבר מרחק, תקציב התחזוקה שלו דורש יותר ממון, על אחת כמה וכמה
    ואתה יודע את זה הכי טוב, כשמדובר בתוצרת שמראש ידועה במחירי אחזקה וחלפים יקרים מאד.

לקנות אופנוע מהחברה ללקק ממנו את השמנת ולהעביר אחרי כמה שנים הלאה, זו האופציה השפוייה
    יותר, מאשר לקנות כלי זול ולהתחיל במרדף חסר סיכוי להגיע לכלי ברמה שתיהנה ממנו.

ולכן אם תבדוק טוב בציציות, יש היום עדרים שלמים של אופנועים כאלה, דווקא אצל אלה המבוגרים
    ושאינם מאותגרי ממון. - רן
    פעם, האופנועים היו מברזל והרוכבים מפלדה!

מנהל פורום FullgaZ הסמל האישי של strelok89
    דווקא אני לאחרונה רואה מגמה שבה יש הרבה צעירים יחסית על ה F650\700\800GS אני משער שזה בעיקר בגלל ההורדת מחירים והכיוון הכללי שקיים בכל שוק הרכב והדוג.
    אם נלך 50 שנה אחורה רכבי בנזין עם מנוע 7 ליטר ו 12 בוכנות בגודל עצום היה סבבה לגמריי . היום רוב הרכבים זה סופר מיני חסכוניות.
    תחום הדו"ג באותו הכיוון ותראו שהיום יש הרבה מאוד כלים חסכוניים ופחות ופחות סופר ספורטים.

גילוי נאות אני רוכב במוו ומגיע לטיולי מועדון BMW ולאחרונה יש לא מעט רוכבים בגילאי 21-30 דבר שלא היה כי הרוב היו בגילאי אבא שלי.
    אני משער שעזר לזה העברת היצור לסין והודו והורדת מחירים משמעותית , תחזוקה זולה , ועיצוב לא רע וכל זה מלווה בשינוי מגמת הרכב העולמית לחסכונית יותר אז היום רואים יותר ויותר צעירים על דושים ואדוונצ'ר
    Si fractum non sit, noli id reficere

adversus solem ne loquitor

ינון, 98% ממה שכתבת אכן נכון.. רק ש -
    טיפול זוגי, סקסולוג וחוקן לעצירות אלו ממש ממש מ-מ-ש המותרות !!!!! הקרים-דה-לה-קרים

בבקשה ערכתי לך
    נערך לאחרונה על ידי lokimonster; 22-03-2016 בשעה 16:39.

כוססאומו, למה מתעקש ה ט' לא לרדת שורה עם כל המשפט???!?!!@!!?, לא עוזר עריכה