עמוד 7 מתוך 11 ראשוןראשון ... 56789 ... אחרוןאחרון
תוצאות 91 עד 105 מ 151

אשכול: דיון בנושא אתר רודשיימר Roadshamer - מאגר לוחיות וסרטונים של עברייני תנועה

Senior Member הסמל האישי של mudale222
    פפחחח בטח מנהלים כאן יפגשו עם טרולים של האתר עכשיו פפפפפפפפפפפפפפפפפפפפחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחח

חבר מערכת FullgaZ הסמל האישי של uriar
    תשמעו ג'ק וא', אם אי פעם הרשויות יתפסו אותי אני רוצה אתכם בתור העו"ד שלי. אתם חריפים. בלי ציניות. אני עדיין בעד צילום של עברייני תנועה אבל מתחיל לראות את הבעיה באתר כזה. מבחינתי העיקרון צודק אבל הישום פתוח לכל מיני שימושים שחוטאים למטרה. אם רק כץ היה מקשיב לי היה אפשר לשלוח כאלו סרטונים ישירות למשטרה. בחלומי אני רואה מוקד מאויש במתנדבים ופורשים שצופים בסרטונים שכל עמישראל שולח להם ושולחים דוחות לעבריינים. וכמובן 10% לשולח. כך משיגים ללא השקעה מיליון ניידות שעוסקות באכיפה ולא של מהירות. בנתיים אני אסתפק באתר הזה בתקווה שלא יעשה בו שימוש לרעה. האתר הוא כלי וכל כלי יכול לשמש ליצירה או הרס - תלוי בבעלי האתר.

Member הסמל האישי של shaig
    ציטוט נכתב במקור על ידי uriar צפיה בהודעה
    . אם רק כץ היה מקשיב לי היה אפשר לשלוח כאלו סרטונים ישירות למשטרה. בחלומי אני רואה מוקד מאויש במתנדבים ופורשים שצופים בסרטונים שכל עמישראל שולח להם ושולחים דוחות לעבריינים. וכמובן 10% לשולח. כך משיגים ללא השקעה מיליון ניידות שעוסקות באכיפה ולא של מהירות. .
    זה גם רעיון בעייתי. בגלל שהוא יאפשר התנכלות מכוונת לאנשים.
    זה כאילו דרגה מעל שיימינג (ברשעותה)

Senior Member הסמל האישי של zx2r
    תשמעו ג'ק וא', אם אי פעם הרשויות יתפסו אותי אני רוצה אתכם בתור העו"ד שלי. אתם חריפים. בלי ציניות. אני עדיין בעד צילום של עברייני תנועה אבל מתחיל לראות את הבעיה באתר כזה. מבחינתי העיקרון צודק אבל הישום פתוח לכל מיני שימושים שחוטאים למטרה. אם רק כץ היה מקשיב לי היה אפשר לשלוח כאלו סרטונים ישירות למשטרה. בחלומי אני רואה מוקד מאויש במתנדבים ופורשים שצופים בסרטונים שכל עמישראל שולח להם ושולחים דוחות לעבריינים. וכמובן 10% לשולח. כך משיגים ללא השקעה מיליון ניידות שעוסקות באכיפה ולא של מהירות. בנתיים אני אסתפק באתר הזה בתקווה שלא יעשה בו שימוש לרעה. האתר הוא כלי וכל כלי יכול לשמש ליצירה או הרס - תלוי בבעלי האתר.
    ת'כלס , זה משהו שהם היו יכולים לעשות באם הם היו רוצים (המשטרה) .
    בשיטה שהאתר עובד זה שווה ערך (לטעמי) כמו לתת אקדח אוויר לילד מתבגר - זה "מגניב" אבל אין בזה שום תועלת מלבד לפגוע בכל מי שהוא מכוון עליו וכרגע הוא יורה עם הבדלה ברור בין עבירה אחת לאחרת , ואם אתה עושה הבדלות - עדיף שהאתר לא יהיה קיים או לפחות ישמור על צנעת הפרט ולא יחשוף מספרי רכבים .
    אבל :
    המטרה היא לבנות מאגר מידע של לוחיות רישוי, כאשר כל אחד יוכל לבצע חיפוש של מספרי הרישוי ולראות אילו עבירות אותו כלי הרכב ביצע.
    הסרטונים עלולים לשמש מעין "היסטוריה" של כלי הרכב אותו אתם עומדים לרכוש. כאשר אתה קונה רכב, אתה קונה גם את ההיסטוריה שלו. עם זאת, על כל סרטון/תמונה יש תאריך ושעה, כך שניתן לראות אם זה קרה לפני או אחרי הרכישה.
    - ניצול של מידע ? שיתוף פעולה עם יצחק לוי ? מעבר לזה , מה הרכב אשם שהנהג "עבריין תנועה" ? או שמא כל העיניין הוא גם בלעשות סוג של "לחץ חברתי" ולא לקנות מכאלו שהם "פורעי חוק" ..
    יש לנו תוכניות לשתף פעולה עם הרשויות על מנת לסייע באכיפה בכל הנוגע לעבירות המפריעות/מסכנות אזרחים ואף מספר דרכים לגרום לכך שהמשטרה לא תוכל להתעלם. נפרט על כך בהמשך.
    - מעניין מאוד
    כפי שאמרנו כבר, אין אנו חושפים פרטים אודות אותם האנשים. לא נראה הגיוני שמישהו יעשה מעשה קיצוני בגלל שראה אדם שמכיר מבצע עבירת תנועה. יתכן וישנה את גישתו כלפיו ואת מה שהוא חושב עליו. יש יותר סיכוי שאנשים שיראו ב"לייב" אנשים אחרים מבצעים עבירה יעשו משהו קיצוני באותו הרגע.
    - ברור , כי ההגיון פה במדינה זה משהו שכולם פועלים על פיו ..

שלא לדבר על זה שחלק מרוכבי הדו גלגלי כן ניתן לזהות עפ"י סממנים מסויימים (קסדה עם צביעה מיוחדת על אופנוע מסוג מסויים ..) מאשר נהגי רכבים , מה גם שאולי לא חושפים פרטים אבל ל"דוד של חבר של אח של גיסתי יש גישה למחשבים במשרד הרישוי \ משטרה \ וואטאבר והוא יכול להוציא פרטים על אותו בעל הרכב" .

עדיף שייתמקד בזה :

ברגע זה המיקוד הוא ביצירת מודעות, והרתעה ושיפור תנאי הדרכים.

Senior Member הסמל האישי של KKatkov
    ציטוט נכתב במקור על ידי Jack_R1 צפיה בהודעה
    אתה אשכרה לא קולט, אה? אפילו שאני לא צריך לרשום חצי מילה, כי א הזקן רושם את הכל יותר טוב ממה שיכולתי. אבל בכל זאת, כדי שאולי תקלוט, אוסיף:

כמו שכבר כתב לך א הזקן, תראה כמה אתה מתלהם וכותב בשביל להוכיח ש"אין לך אחות". זה מה שקורה כשלוקחים את ההנחה של "חף מפשע עד שהוכח כאשם" ונותנים אותה לידיים של כולם - כן, לרוב זה עובר סביר, אבל כל מקרה שהוא לא טריוויאלי ולא חד-משמעי ישר הופך להיות פשע, למרות שאולי הוא לא.
    ועם כל הודעה שלך אתה מוסיף לי בדיוק את החומר שאני צריך. כן, יכול להיות שאתם כמה אנשים במשק בית אחד (עם תקשורת בדומיינים של אורנג', וחיבור אחד בדיוק עם ip אחד של נטוויז'ן? חשוד מאוד-מאוד, נגיד את זה בעדינות), והנה - זה מקרה לא טריוויאלי, במקרה הטריוויאלי כל משתמש בפורום עם ה-ip שלו, ואתה אוטומטית אשם לפני שהוכחת את חפותך. נניח אני כותב - לא, לא מאמין לך, אתה שקרן דו-פרצופי שמנסה להוציא את עצמו מהבור שחפר לעצמו עם ריבוי משתמשים וממציא תירוצים. איך זה מרגיש להצטדק?

וכן, כמו שאתה תומך בפרסום מספר רישוי של אנשים שאמור להיות פרטי, בפומבי - על אותו החשבון ה-ip שלך לא שייך לך, הוא שייך לכל מי שמשיג אותו - ואני מפרסם אותו ברבים כדי לעשות לך שיימינג. וכן, כפי שניתן להגיע לכתובת הבית שלך ממספר הרישוי, ניתן לעשות את זה גם מה-ip, וכפי שיכולים לבוא מחר עם עלות למישהו ש"ביצע עבירה" כביכול ואתה תומך באפשרות שיעשו לו לינץ', אז אני תומך באפשרות שיבואו אליך ויעשו לך על טרולינג. אתה עדיין אטום מדי מכדי לראות מקביליות של הדברים?

ועכשיו לחלק האומנותי: לא, לא מעניין אותי להיפגש איתך, לטהר את שמך ברבים, וכו'. מעניין אותי שיימינג. להשקיע בך את הזמן הפרטי שלי, בשביל לעשות un-שיימינג? למה זה טוב לי? למה שארצה לעשות את זה? ואם מישהו מעלה סרטון ערוך, קטוע, שמסלף את הדברים ומציג מישהו בתור עבריין, לאתר שאתה כ"כ אוהד, וחו"ח זה נניח איש מוכר כלשהו ונוצרת מזה מהומה, אבל הוא אפילו לא אשם ואפילו יש בידו הוכחות והוא רוצה להוכיח את חפותו. למה שאתר שמתעסק בשיימינג ופוטנציאלית מרוויח מזה את הכסף שלו, ירצה לשתף פעולה? הרי את האתר חפות של פלוני או אלמוני לא מעניינת... גם כאן אתה לא מצליח להקביל את הדברים?

אין, אין עליך. כפי שכתבתי - אם זו הדוגמה לתומכי האתר, כל מי שחושב בכיוון צריך לעשות עוד קצת חישובים.
    כל הכבוד.
    נהנתי לקרוא.
    Ducati Multistrada 1100
    Alfa Guiletta 1.4 Manual

ציטוט נכתב במקור על ידי shaig צפיה בהודעה
    זה גם רעיון בעייתי. בגלל שהוא יאפשר התנכלות מכוונת לאנשים.
    זה כאילו דרגה מעל שיימינג (ברשעותה)
    אתה יכול לומר את אותו הדבר על שוטר שרושם דוחות. לפעמים הוא מתנכל, הוא לא יכול לעצור את כולם וכו'... עדיין סרטון שמראה עבירה הוא די חד משמעי מבחינתי.

Senior Member
    אתה יכול לומר את אותו הדבר על שוטר שרושם דוחות. לפעמים הוא מתנכל, הוא לא יכול לעצור את כולם וכו'... עדיין סרטון שמראה עבירה הוא די חד משמעי מבחינתי.
    יורי, קודם כל תודה על המחמאות בפוסט הקודם שלך. אבל,החריפות היא של ג'ק (לא שלי - אני רק הסברתי את מה שהבנתי) ואני גם לא כל כך בטוח שלהיות עו"ד זו מחמאה.

בוא ננתח למשל את הסרטון הזה. על פניו, באמת נהג שעקף בצורה מסוכנת - ישר בהתחלת הסרטון. אבל, כשממשיכים לצפות בו עד הסוף, עולות מספר שאלות. למשל, די ברור שהנהג המצלם משנה מהירות תוך נהיגה (שם לב איך הטויוטה שלפניו משנה מרחק). יכול להיות, אולי, שבעצם הטויוטה התחילה לעקוף איפה שמותר (לפני שהסרט מתחיל) והנהג המצלם האיץ תוך כדי שהוא נעקף, ובכך הוא הופך לעבריין? יכול להיות, ללא שום ספק. לקראת סוף הסרט, ה"צלם" נעקף שוב, הפעם בצורה חוקית. זה מרמז על כל שהנהג המצלם נוסע במהירות אטית ממהירות התנועה סביבו וגורם להפרעה בזרימת התנועה. אולי מאותם נהגים שחושבים שאם הם נוסעים לאט הם זהירים יותר מאחרים, והם גם (בד"כ) צדקנים ונהגים גרועים.

חד משמעי? ממש לא.

הרעיון שהעלתי (כבר לפני שנתיים לפחות) אולי אינו מושלם, אבל אני לא מאמין שבגלל מקרי קצה אפשריים הוא פסול מיסודו. בכלל יש לי תחושה שבארץ הכל מתוכנן לפי מקרה קצה ולאלו שינסו לתחמן והפוך על הפוך וככה הכל נהיה מסורבל והאיש הקטן והישר נדפק בגלל שישנה אפשות תאורטית שהוא לא יהיה ישר. חלם זה פה. יצא לי לגור במדינה שבא כל החוקים וכל השיטה בנוייה למי שלא מנסה לתחמן. קל לתחמן שם זה נכון, אבל אם נתפסת אתה תצטער על זה. על באמת, לא כמו פה. אני מעדיף את השיטה הזו - נותנים בך אמון ומזיינים אותך אם אתה מפר אותו.

אפשר להחליט שנבדקים רק סרטונים שנשלחים במלואם.
    אפשר (בקלות) לוותר על כל עבירה שהיא לא חד משמעית.
    אפשר לתת אפשרות לערעור (אבל אם הפסדת - התשלום יגדל).
    אפשר לעשות הרבה דברים בשביל שזה יעבוד כי אין סיבה שזה לא. אין הבדל בין מצלמה של אזרח לעין של שוטר - להיפך: שוטר יכול לטעות יותר בקלות.

ציטוט נכתב במקור על ידי א הזקן צפיה בהודעה
    יכול להיות, אולי, שבעצם הטויוטה התחילה לעקוף איפה שמותר (לפני שהסרט מתחיל) והנהג המצלם האיץ תוך כדי שהוא נעקף, ובכך הוא הופך לעבריין?
    אם הנהג האיץ (מה שאני לא ראיתי) זה אולי הופך אותו למניאק אבל לא לעבריין (אני לא בקי בחוקי ניו-זילנד, אז אני הולך לפי החוקים במדינות שאני מכיר). אם אתה עוקף מישהו שמאיץ אתה אמור לחזור ולהיכנס מאחוריו ( או להאיץ יותר ולהשלים את העקיפה כל עוד אינך עובר על המהירות המותרת). לא משלימים עקיפה על קו לבן רק כי התחלת. הנהג העוקף עבר קו לבן, תמרור ב-14 (אי תנועה מצויר) ולקינוח חתך את הרכב המצלם על האף. ובכלל אסור היה לו לצאת לעקיפה במסלול הפניה ימינה.

ציטוט נכתב במקור על ידי א הזקן צפיה בהודעה
    זה מרמז על כל שהנהג המצלם נוסע במהירות אטית ממהירות התנועה סביבו וגורם להפרעה בזרימת התנועה.
    ועדיין, אם הרכב העוקף היה מחכה עוד דקה ושש שניות בדיוק הוא היה יכול לעקוף בצורה חוקית. דקה אפס שש - אין סבלנות? ובכל מקרה, גם אם נתעלם מהעבירה, הוא עקף כמו חמור. אם אתה כבר עוקף תלחץ את הדוושה לרצפה ותעקוף במינימום זמן. אולי הנהג המצלם הוא נהג גרוע (לדעתי הוא לא) וצדקן אבל זה לא עושה את העבירה שצולמה לפחות מסוכנת. שניה יותר והיינו רואים תאונה חזיתית לתפארת.

ואפשר גם לבטל את האכיפה לחלוטין כי אולי ואולי ואולי כולם צדיקים...

מנהל פורום FullgaZ הסמל האישי של Jack_R1
    אם הנהג האיץ (מה שאני לא ראיתי) זה אולי הופך אותו למניאק אבל לא לעבריין (אני לא בקי בחוקי ניו-זילנד, אז אני הולך לפי החוקים במדינות שאני מכיר
    עפ"י החוק הישראלי לפחות, אסור לך להאיץ בזמן שעוקפים אותך, אלא אתה אמור לאפשר לעוקף לסיים את העקיפה ולהשתלב בחזרה בבטחה. אם אתה מאיץ - אתה עובר על החוק.
    זאת סתם הערת אגב, תמשיכו

ציטוט נכתב במקור על ידי Jack_R1 צפיה בהודעה
    עפ"י החוק הישראלי לפחות, אסור לך להאיץ בזמן שעוקפים אותך, אלא אתה אמור לאפשר לעוקף לסיים את העקיפה ולהשתלב בחזרה בבטחה. אם אתה מאיץ - אתה עובר על החוק.
    זאת סתם הערת אגב, תמשיכו
    נכון , לא שזה משנה לאלו שעושים "בכוונה" ..

Senior Member
    אם הנהג האיץ (מה שאני לא ראיתי) זה אולי הופך אותו למניאק אבל לא לעבריין
    זה כן הופך אותו לעבריין (ראה מה שג'ק כתב) ומהסוג הגרוע - לא רק שעבר עבירה אלא שגם גרם לאחר לעבור עבירה.

אבל, זה לא משנה בכלל. כל מה שניסיתי להראות הוא שסרטון לא חייב להיות חד-משמעי כמו שכתבת קודם. אין לי מושג מה באמת קרה באותו סרטון. ברור שנעשתה עבירה אבל לא ברור ע"י מי.

אני מסכים שיש הרבה טעם להשתמש בסרטונים מסוג זה על מנת לטייב את הנהיגה. אבל, זה צריך להיעשות בצורה מקצועית ע"י הגוף שאמון על אכיפת החוק (משטרה) והענישה ע"י בתי משפט, לא ע"י אתר שיימינג.

אפשר להחליט שנבדקים רק סרטונים שנשלחים במלואם.
    אפשר (בקלות) לוותר על כל עבירה שהיא לא חד משמעית.
    אפשר לתת אפשרות לערעור (אבל אם הפסדת - התשלום יגדל).
    אפשר לעשות הרבה דברים בשביל שזה יעבוד כי אין סיבה שזה לא. אין הבדל בין מצלמה של אזרח לעין של שוטר - להיפך: שוטר יכול לטעות יותר בקלות.
    יש הבדל בין מצלמה לעין של שוטר , מצלמה מכסה מרחב מסויים ולא מציגה את כל התמונה המלאה , מה גם שכל אחד יכול להסתכל ולתת דעה אחרת על מה שהלך שם .
    שוטר נמצא במרחב , יכול לראות באם הרכב האיץ , האט , אותת , נהג בצורה מסויימת שגרמה לרכב אחר לבצע עבירה . בנוסף שוטר יכול לראות את התמונה הגדולה ואת מה שהולך מסביב במרחב (סתם לדוגמא : עץ שנפל , ניילון שעף ברוח , טסה שעפה מגלגל רכב , רכב שסטה\בלם וגרם לרכב אחר לסטות ..) .

כמו כן שוטר יכול להיות מונע ממניעים אישיים מה שלמצלמה עצמה בעיקרון אין אבל למצלם יש .

שוטר גם יכול לפספס את כל הדברים שאמרת. Just sayin...

https://youtu.be/bioyh7Gnskg

שוטר גם יכול לפספס את כל הדברים שאמרת. Just sayin...

https://youtu.be/bioyh7Gnskg
    אכן
    ועל הדרך ממליץ בחום על סידרה בשם brain games , יש שם כמה מבחנים כאלו אך יותר מתקדמים

Senior Member
    היה פוסט של רוכב שהיה בתאונה כי נהג עבר באדום בכביש שחוצה את הצומת.

שוטר הגיע לזירת האירוע וחקר 7 אנשים. כולם אמרו שהרוכב עבר ברמזור אדום.
    לרוכב הייתה מצלמה ושם נראה בברור שהוא עבר בירוק, אפילו לא קרוב לאדום, שום סוג של אדום.

אני מעדיף עדות של מצלמה על עדות של שוטר...