בוא תראה דוגמה:
קסדת agv corsa בצבע שחור חלק במחיר בארץ של 3600 ש״ח.
http://www.ofnocenter.co.il/imgbig.a...catid=4&flag=1
אותה קסדה פה בארה״ב 3100 ש״ח.
http://www.revzilla.com/motorcycle/agv-corsa-helmet
מה ההבדל? בארץ תקבל אחריות וגם תשלומים אם תרצה + אין סיכונים שיעצרו אותך על תקנים ותיזוזים ובלאגנים כאלה ואחרים ואתה יכול גם למדוד וכל מה שנוסף לקניה פיזית ולא אינטרנטית.
צפוי.
צפוי היה שתטען על צדיקים, יפי נפש ותאשים את נהגי הפחיות ברצחנות.
צפוי גם המשך העטיפה האידיאולגית.
אממה, אני חבר בשתיים מהקבוצות היותר מושמצות בכבישי ישראל. ביום יום אני רוכב בהנאה רבה על טרנסאלפ כ 40000 ק"מ בשנה ובשבתות אני נוהג לי באוטושטח אמתי, לנדרובר דיסקברי 1, בהנאה רבה.
אני לא מתנצל לעולם על שני התחביבים הללו. להיפך, אני מתהדר בהם כנוצות אבל אני מודע לגמרי. אני מודע שעל הכביש אני סובל מפיצול אישיות, נהג רגוע ושלו ורוכב אגרסיבי. אני רוכב סופר מרוכז בלי דיבורית ובלי מוסיקה. על האופנוע אני אגרסיבי הרבה יותר מדי ורוב הסכנות שחוויתי היו מעשי ידי בכידון. עד היום ואחרי מאות אלפי ק"מ של רכיבה פגשתי נהג רצחני אחד בלבד שנעלם לי במראות תוך רגע כשפתחתי מעט גז בתנועה מעט צפופה.
טענתי היחידה היא, שאת האקרופוביץ התקנת בגלל הסאונד ולא בגלל בטיחות.
איללכא...ואקרופוביץ נעים לאוזן
אני רק שאלה.
האם לדעתך רוכב יכול להרגיש באמת שינוי כלשהוא על כלי שכבר יש לו פאקינג 180 סוסים והמנוע שלו מכוון לבעוט לך במעיים ?
מעולם לא שמעתי מישהו שרוכב על ליטר ספורטיבי אומר ״וואלה חסר לי כוח״.
אולי זאת הסיבה שלא הרגשת שינוי?
ואולי אני טועה?
אני יכול לומר בודאות שאחרי ההתקנה של האקרפוביץ האופנוע (105 סוסים צנועים) הרגיש לי חזק יותר ב10-15 אחוז.
וזה לא פסיכולוגי בגלל הסאונד או וואטאבר.
המנוע הרגיש כאילו הוסיפו לו עוד ריאה, התחיל לנשום ואיתו תגובות המצערת שהפכו לחדות ואגרסיביות יותר.
חד משמעי הורגש שינוי לטובה בכוח.
זה הניסיון שלי בכל אופן.
אתה תתפלא לשמוע אבל אתה טועה. כשאתה רוכב על אופנוע ליטר 130 ק״מ ביום אני יכול להצביע לך על הבדל בכוח בנמוכים או בגבוהים.
אף אחד לא אמר שחסר כוח רק ציינתי שלא נוסף עוד. אתה רוצה להגיד לי שאם היום אקנה s1000rr ואעשה את אותו המרחק עדיין אני לא ארגיש הבדל ? האם 180 זה קצה גבול היכולת שלנו כרוכבים לחוש שינוי? הצלחת לשים אצבע על כמות האחוזים בשיפור הכוח באופנוע שלך ? (10 כ״ס זה מופרך! ) הנה לך כמה האגזוז שלך באמת מוסיף לאופנוע שלך.. את יתר ה7 סוסים המוח שלך כנראה הוציא פסיכולוגית. (וזה נתונים לא הרגשה)
נערך לאחרונה על ידי Lestoren; 09-04-2016 בשעה 02:10.
ואם כבר כוח סוס חיפשתם, שמן מרוצים שעולה הרבה פחות ומטיב עם המנוע מוסיף לדוגמא על R1 כ 14 כוח סוס לעומת אגזוז פול סיסטם שבקושי סוחט 7 סוסים ועולה הרבה יותר .
אז השיפור לא תמיד גבוהה כזה, יש מקרים שבהם יש שיפור ניכר- לדוגמא ב F800ST שלי יש בור מומנט ענק ב3.5-4.5 אלף סל"ד וזה בעצם הסלד השימושי ברכיבה . חלק מהאגזוזים מוסיפים דווקא שם שיפור של כ 30% במומנט וזה מורגש ובאמת משפר.
או לדוגמא לרוכבי ה F650GS הישנים שבהם האגזוז המקורי שוקל כמעט 12 קילו ומעבר לאגזוז זרימה חופשית מפחית 10 קילו משמעותיים מאוד בשטח.
בגלל זה אומר כל מקרה לגופו
Si fractum non sit, noli id reficere
adversus solem ne loquitor
מה הבעיה למדוד 0-200 ולראות אם יש הבדל?