מזה כ6 שנים אני רוכב על באנדיט 1.2S מדל 2001.
הכלי סוס עבודה אמין וטוב וללא ספק אחד האופנועים הכי טובים שהיו לי בכל היבט!
הכלי מאדם מבוגר שטיפל בו באדיקות (יש אצלי את כל הקבלות על הטיפול בכלי החל מיום רכישתו וכמובן מתקופתו אצלי) ולמיטב ידיעתי לא עבר תאונות.

אני לא יודע אם זה הגיל שלי או ההבנה שאין לי הרבה שליטה ביד ימין או שיעמום אבל חשבתי והגעתי למסקנה שאני צריך להחליף אופנוע.

אני לוטש עיינים לכיוון קרוזרים שמנמנים דוגמת ימאהה XV1.3, היו גם הארלים ( הדיינה בעיניי נהדר) אך איתם אני מפחד להתעסק מה גם שהמחירים שלהם גבוהים ביחס למה שאני יכול ( ומוכן לשלם ).
אני בעברי החזקתי XV500 במשך כ 9 שנים ונהנתי מחמנו למרות אופי המנוע והיכולות הדינמיות שלא דירבנו אותי או איפשרו לי לרכוב מהר.

הבעייה:

באנדיט זה כמו הביטוי ONE PICK UP ALLWAYS A PICK UP ועד כמה שזה נשמע מוזר אני מפחד להתאכזב לאחר שאמכור אותו ( אני גם לא אמצא כלי ברמה של הכלי שלי ).
בנוסף צצה לה סוגיית הביצועים של הכלי שאני מודה שאני נהנה מהמחשבה שניתן להגיע בכיף ל7000 סל"ד בהילוך חמישי ואף יותר ( על פי מקורות זרים כמובן ) והיו שמועות שניתן להגיע מעין הוד לירושלים בכ40 דקות בערך שזה נהדר אם פעם נהיה לחוצים לשירותים.

אחד הפתרונות שחשבתי עליהם הוא דו"ש גדול דוגמת וראדרו, ויסטורם ואם היה לי תקציב אז ימאהה XTZ1.2 שמבחינתי במשפחת הדו"ש מהווה פסגת החלומות - אבל אז שוב אני חוזר לכלים שניתן להתעופף איתם בשמחה רבה!

אז חברים אני מודה שאני עובד עצות (אולי לקראת משבר גיל ה45) ואשמח לקבל תגובות ותובנות ( תרגישו חופשי ).
להל"ן מספר פרמטרים:
1. לפחות 1000 סמ"ק ( XV950 יכול להיות אופציה שנבחנת נכון לכתיבת שורות אילו).
2. 2 צילינדרים ומעלה.
3. נוחות סבירה למורכבת (לא מפונקת ובכל זאת).
4. יכולת נשיאת ציוד ( ארגזי צד, ארגז אחורי - XV 950 בעייתי לא מצאתי הרבה אופצויות בארץ).
5. יד ראשונה.
6. החל ממודל 2012.
7. לא מעבר ל 50,000 קילומטר.
8. תקציב סביב 60,000 ש"ח ( חריגות 5000 ש"ח לכל כיוון רצוי למטה).

סיכום: ההיגיון והרגש במלחמה!