תביעות קטנות, יקח לך שנה+/- אבל אתה תראה את הכסף בסוף
שלום לכולם.
לפני כמה ימים שכנה שלי פגעה קלות בקטנוע שלי שחנה ברחוב. הקטנוע (Joyride Evo) נפל על הצד ונשברה תושבת אחת של המגן אגזוז דבר שמצריך את החלפתו ונקרע גריפ אחד.
לאחר כמה שיחות עם בעלה של השכנה הוא לא מוכן לשלם את הנזק על המגן אגזוז שעולה קצת פחות מ200 שח בטענה שאשתו אמרה לו שהקטנוע נפל בצורה עדינה ולדעתה אין שום נזק...
כמובן שיש לי צילומים מכמה רגעים אחרי שמראים שהמגן אגזוז כבר לא שמיש והקלטות שמוכיחות שהיא מודה שהיא באמת הפילה את הקטנוע.
רציתי לדעת מה האופציות העומדות בפני, אם בכלל יש אופציה להפעיל ביטוח על נזק כל כך קטן ואם לא אז מה אני יכול לעשות בנושא.
תביעות קטנות, יקח לך שנה+/- אבל אתה תראה את הכסף בסוף
תספוג את זה (כי לא נראה לי שאתה מתכוון לעשות משהו בנידון) ותלמד להבא להחנות הרחק מפחיות.
לפני שנה וחצי חניתי את הקטנוע מחוץ לעבודה ואחת הבחורות מהבניין הפילה לי את הקטנוע ונשברה לי מראה שהחלפה עלתה
200 ש"ח.
פשוט החלפתי.. מאז אני מחנה בחניון של הבניין.
לא נראה לי ששווה להסתכסך עכשיו עם שכנים וליצור אוירה מגעילה בגלל 200 ש"ח.
שמור את כל ההוכחות, צלם את מספר המכונית שלה,
תתקשר לכל חברות הביטוח הגדולות, למחלקת תביעות צד ג' ותגיד כך :
שלום, רכב שמבוטח אצלכם פגע בי ויש לי הוכחות, מספר הרכב הוא *******
אם אומרים לך שאין להם רכב כזה, תמשיך הלאה.
אם אומרים לך שיש רכב כזה...תגיד להם שהמבוטח שלהם מסרב לשלם את הנזקים בלי לפרט מה הם.
עקרונית, אתה יכול להזמין שמאי, לשלם באופן פרטי ולתבוע מהם את כל מה שמגיע לך - אתה גם תקבל.
אתה יכול לעשות עוד דבר, גש אל השכן, תגיד לו שאתה מתכוון ללכת למשטרה ולהתלונן על פגע וברח.
תגיד לו שיש לך הקלטה שהיא מודה שפגעה, עכשיו היא לא מוכנה לשלם את הנזק באשר הוא,
לא היא ולא הוא שמאים ולא הם יחליטו אם זו פגיעה עדינה או לא.
יש להם שתי אפשרויות, או שאתה מתקן ומוציא מחברת הביטוח שלהם את כל הכסף, הם ישלמו גם השתתפות עצמית
וגם יפסידו פרמיות בביטוח של השנה הבאה, או שהם מתקנים מה שצריך כולל הגריפ וכל שריטה שיש.
אני בטוח שאם תדע להסביר את עצמך בנימוס ובתקיפות (וגם תקליט את השכן מתעצבן) יש לך סיכוי טוב.
או שתוותר כי זה לא הרבה כסף, תצא פראייר כמו כולם ותתן לשכן לנצל את זה שאין לך עצבים
לזיין לו את הצורה בגלל 200 או 300 שקלים...ועל זה הוא בונה.
לשיקולך.
תגנוב מגן אגזוז מקטנוע אחר.
לאף אחד לא יהיה אכפת מחלק של 200 שקל.
אה, אלא אם כן זה כם פלילי וגם מזלזל ברכוש של אדם אחר.
במקרה הזה, אולי כדאי שתתבע.
יש אנשים שצריך ללמוד דרך ארץ דרך הרגליים. בבעיטות לראש.
פשוט תספוג אם זה כזה סכום קטן...
אבל לדעתי עין תחת עין...חכה קצת ותעשה לה נזק לרכב ביותר מ 200 שקל. רק ככה בני זונות לומדים.
יש אנשים שלומדים רק בכוח.
היא מודה שהיא הפילה וזה באשמתה ובכל זאת בעלה והיא שמים עליו אלף זין גם בשביל 200 שקל נזק. וזה מידיעה שבשביל סכום כזה אפילו יום עבודה או חצי יום שהוא יבזבז בתביעות קטנות לא שווה את זה או בטח הפעלת ביטוח.
אז כן לעשות ובגדול.
אלף זין? זה נשמע כמו הגג ששאול המלך שלח את דויד לאסוף אלף עורלות פלשתים.
שמה זה לא עבד טוב לכל המעורבים בעסקי הזין.
נהגת (מה שאותי הכי מפחיד בכביש) הורידה נוסעת באמצע הכביש, בפתיחת הדלת היא שברה לי את ארגז הצד והפילה את האופנוע, אני קפצתי מהאופנוע ולא קרה לי כלום. היא התחילה לנגן לי שעקפתי מימין (למרות שנסעתי בנתיב שלי) ולכן זן אשמתי למעשה. אמרתי לה אין בעיה יקירה,
אי אי אי הגב אני מזמין משטרה. שילמה על 2 ארגזי צד חדשים מאבנוע (אפשר לרכוש רק סט של 2).
משטרה לא מתערבת במקרים כאלה וגם לא בתאונות דרכים עם נזק לרכוש (כמו שציינת עם הגב).
בטח שמתערבת, זה תאונה עם נפגעים, אפשר לקבל שלילה במקום מקצין ל60 יום אם אני לא תועה וטועה.
משטרה לא מתערבת בתאונות עם נזק לרכוש בלבד,בטח לא כשמפילים קטנוע בחניה.
המקרה של טורקסר עבד בגלל שכאב לו הגב וזה תאונה עם נפגעים.
הכוונה בכמו שציינת עם הגב שפה העילה להתערבות משטרתית.