רכשת אופנוע מוגבל ומאוד נהנת מהאופנוע וכנראה שתצטרך בלית ברירה לקנות את אותו אופנוע רק שהפעם הוא יהיה לא מוגבל מה שמשלשל ליבואן עוד כסף. מסחטת כספים בקיצר, אני חושב שזה קיים רק את בישראל.
שלום לכולם,
כבר זמן מה שאני מנסה להבין את כל נושא ההגבלות על אופנועים כך שיתאימו לרישיון A1.
הבנתי שהחל מהנקודה שבה שינו את מדרגות הרישיון וה A1 הפך להיות מוגבל בכ"ס (עד 47 כ"ס) ולא מוגבל בנפח (עד 500סמ"ק), נפתחה כמו פירצה ליבואנים למכור כלים כבדים שמקבלים הגבלה כלשהי (על המצערת או על משהו אחר...) כך שההספק שלהם לא עולה על 47 כ"ס ומתאימים לדרגת A1. כדרכה של כל פירצה גם זאת ניתנת לעקיפה והבנתי שניתן בפועל להסיר את ההגבלה הזאת בצורה לא חוקית, מה שמעיד על כך שההגבלה היא לא בלתי הפיכה ולכן גם היבואן יכול להסיר אותה.
בשלל פוסטים שנפתחים כאן דובר על כך שהיבואנים, באופן כמעט גורף, לא מוכנים להסיר את ההגבלה הזאת באופן חוקי כך שגם ברישיון הכלי ישתנה ההספק שלו. עד כמה שהצלחתי להבין רק היבואנית של BMW מוכנה להסיר את ההגבלה הזאת באופן חוקי, בעוד כל שאר היבואניות מסרבות מסיבות כאלו ואחרות.
עכשיו מעניין אותי להבין מה הסיבה שהיבואניות לא מוכנות לשחרר את ההגבלה הזאת. נניח ואני קונה כלי כבד ומוגבל (נניח ויסטורם 650 או VN900) במיטב כספי ולאחר זמן מסויים משדרג את הרישיון ל A, למה שהיבואנית לא תוכל להסיר את ההגבלה ותעדכן את הרישיון רכב כך שההספק החדש יהיה רשום באופן חוקי?
אני מבין שישנן אי אלו עלויות אמיתיות ושיקריות שיכולות להתלוות לזה, אבל נניח שאנחנו חיים בעולם אוטופי והכסף אינו בעיה (הלוואי), למה היבואן לא מוכנים להסיר את ההגבלה הזאת? האם יש איזו הגבלת שקר מצד המדינה לעניין?
מאוד קוסם לי לקנות כלי שישרת אותי לאורך זמן ולא להצטרך להחליף כלי אחרי שנה שנתיים רק כדי להנות מכל היכולות שלו. יותר מזה, אני אפילו מוכן ל'סבול' עם כלי מוגבל (שמשול מבחינתי לסוס שקשרו לו את הרגליים) אם אדע שאחרכך אוכל להסיר את ההגבלה באופן חוקי.
אשמח אם מישהו יוכל לשפוך קצת אור על העניין.
תודה
רכשת אופנוע מוגבל ומאוד נהנת מהאופנוע וכנראה שתצטרך בלית ברירה לקנות את אותו אופנוע רק שהפעם הוא יהיה לא מוגבל מה שמשלשל ליבואן עוד כסף. מסחטת כספים בקיצר, אני חושב שזה קיים רק את בישראל.
יודע ש מומחים צ'יפ טיונינג רכבים יכולים לעשות בדגמים מסוימים של האופנוע, צריך לבדוק
כמו בהרבה תחומים ישראל מאמצת חוקים מאירופה מבלי להבין אותם עד הסוף.
באירופה כל עניין ההגבלה נועד מלכתחילה כדי שאנשים יקנו אופנוע מוגבל ולאחר שנה ישדרגו רשיון ויסירו את ההגבלה (חוקית) ובכך המדינה קיבלה רוכבים שמכירים כבר את הכלי שלהם רק שעכשיו יש לו עוד כח (הרבה יותר בטיחותי מלהחליף לאופנוע חדש ולא מוכר).
ההגבלות מחולקות ל2
1. במצערת עצמה, כמעט ולא קיים יותר, אני יודע שדוקאטי ישתמשו בזה בעבר אבל מן הסתם זה לא קיים באופנועים עם FLY BY WIRE
2. מפה מוגבלת בתוך הECU, בכל האופנועים האירופאים הדילרים (באירופה) יכולים להתחבר לECU ולהטעין מפה לא מוגבלת, יש גם כמה תוכנות חינמיות באינטרנט שבעזרתם וכבל OBD אתה יכול לעשות את זה לבד, אצל היפנים זה קצת יותר מסובך כי הם לא אוהבים שמתעסקים להם בECU אז לרוב הדילרים יחליפו את כל הECU כדי לפתוח את ההגבלה