אני אתן לך קונטרה מעניינת.
הזמנתי חבילה מאמזון. תוך 3 ימים הגיעה לארץ(כנראה צירוף מקרים-בדרך כלל לוקח איזה שבוע).
10 ימים מהרגע שזה נוחת בארץ אני מקבל הודעה שהיה שליח אצלי בבית ושאני צריך לתאם מסירה.
מתקשר- הם עושים את המשלוחים מ8 בבוקר עד 2 וחצי בצהריים. באותו זמן עבדתי כל יום מ7 בבוקר עד 6 בערב בערך.
שואל מאיפה אני יכול לבוא לאסוף את זה- אי אפשר לאסוף משום מרכז, רק לתאם משלוח והשליח יגיע.
שואל אם אפשר להביא לי לעבודה- אי אפשר לשנות כתובת משלוח או לעשות משלוח חד פעמי לכתובת שונה, אפילו שאני הממוען.
שואל אם הבת זוג יכולה ללכת להביא(עם ייפוי כוח ות.ז)- רק מי שרשום על החבילה יכול לאסוף אותה, נוהל שיש עם אמזון.
יצאתי מהעבודה לפני הזמן והלכתי למרכז השירות האיזורי ששם החבילה נמצאת(מוקד שליחים). ניסיתי, ביקשתי, גיששתי, תחחנתי. כלום. אין עם מי לדבר.
אמרתי טב אני אתאם משלוח ואעבוד חצי יום. המוקדנית אומרת שהיא לא יכולה להתחייב לשעה והוא יגיע מתישהוא בין 8:00 ל14:00. לא בדיוק יכולתי לוותר על יום עבודה ותוך כדי שאני מנסה למצוא פיתרון, ניסו שוב לתפוס אותי בבית בשעות שלהם וכשלא היה אף אחד שלחו את החבילה בחזרה לאמזון.
אני מזמין המון וברור לי שזה לא נוהל קבוע(מה גם שבהרגשה שלי הדואר השתפר משמעותית) אבל יש גם מקרים כאלה שגורמים לך לרצות להרוג מישהו או להתאבד.
נ.ב. כמות החבילות שלא הגיעו אלי בגלל דואר ישראל עברה מזמן את ה10 ב3 שנים האחרונות. הלקח הוא שאני מזמין עם מספר מעקב ותובע את הדואר על ערך הINVOICE אם זה הולך לאיבוד. פעמיים הגענו להסדר פשרה