תוצאות 1 עד 14 מ 14

אשכול: (כ"ע) שאלות לגבי דיאלים 250 roadwin

Junior Member

(כ"ע) שאלות לגבי דיאלים 250 roadwin

שלום לכולם,
    בן 22 מירושלים, עברתי טסט לא מזמן ורוצה אופנוע שיגיע לתל אביב בלי בעיות, וגם לתוך העיר.

דיאלים 250 roadwin נשמע לי מצויין אבל לכן אני מתייעץ כי אני לא מבין. הוא קורר בנוזל, זה טוב ? יחזיק לתל אביב ? יש לו שוק ? איפה בודקים מחיר מחירון ? ודבר אחרון בכללי מה אתם אומרים על האופנוע ?

Senior Member
    קודם כל ברוך הבא לעולם האופנועים!

קירור נוזל - כן, זה טוב. יש כמה סוגי קירור באופנוע : נוזל (קירור מים), אוויר ושמן-אוויר. קירור אוויר משתמש בזרמי האוויר שמסביב לאופנוע בזמן נסיעה על מנת לאוורר אותו. כלים כאלו מתפקדים טוב יותר במזג אוויר קר (בעוד שנוזל יכול לקפוא, לא רלוונטי לארץ), קלים יותר במשקל ובאחזקה, אך נוטים להתחממות יתר בחודשי הקיץ שלנו.
    קירור נוזל משתמש במערכת קירור נפרדת מהמנוע, בנוזל קירור ורדיאטור. כלים כאלו שקטים יותר ומציעים קירור יעיל יותר, מה שהופך אותם ליותר עמידים לתנאי הקיץ הישראלי. (למרות שאני נוסע על מקורר אוויר ואם לתת לו לנוח מידיי פעם הוא לא עושה בעיות).

מחירון - חפש לוי יצחק מחירון אופנועים בגוגל. המחירון הוא בגדר המלצה בלבד ויש כלים שנמכרים בכמעט פי 2 ממחיר המחירון הרשום שלהם, וזאת עקב ביקוש כזה או אחר. (ולהפך, יש כלים שלא מחזיקים שוק בכלל).

רודווין - השוק דיי חלש, כל מי שיש לו אחד פה בפורום משבח אותם פלאים. יצא לי לנסות אחד לפני כחצי שנה. לטעמי כלי זול ומרגישים את זה בהשוואה ליפניים בנפח דומה (אפילו היוסאנגים באותו הנפח הרגישו יותר איכותיים). תנוחה דיי דחוסה (אני מאוד גבוהה אז לך זה ירגיש אחרת אני מאמין).

אם אתה מתכוון ללכת עם 250 חדש- תנסה גם את הקוואסאקי 250ים שעכשיו במבצע. אם התקציב נמוך מזה חפש לך CBR250 עם ק"מ ויד נמוכים (יש כאלו גם עם פחות מ-20 אלף ק"מ). לא אמורים לעשות בעיות בכביש מהיר ולשייט במהירות המותרת בנחת.

Junior Member
    ציטוט נכתב במקור על ידי TundraOG צפיה בהודעה
    קודם כל ברוך הבא לעולם האופנועים!

קירור נוזל - כן, זה טוב. יש כמה סוגי קירור באופנוע : נוזל (קירור מים), אוויר ושמן-אוויר. קירור אוויר משתמש בזרמי האוויר שמסביב לאופנוע בזמן נסיעה על מנת לאוורר אותו. כלים כאלו מתפקדים טוב יותר במזג אוויר קר (בעוד שנוזל יכול לקפוא, לא רלוונטי לארץ), קלים יותר במשקל ובאחזקה, אך נוטים להתחממות יתר בחודשי הקיץ שלנו.
    קירור נוזל משתמש במערכת קירור נפרדת מהמנוע, בנוזל קירור ורדיאטור. כלים כאלו שקטים יותר ומציעים קירור יעיל יותר, מה שהופך אותם ליותר עמידים לתנאי הקיץ הישראלי. (למרות שאני נוסע על מקורר אוויר ואם לתת לו לנוח מידיי פעם הוא לא עושה בעיות).

מחירון - חפש לוי יצחק מחירון אופנועים בגוגל. המחירון הוא בגדר המלצה בלבד ויש כלים שנמכרים בכמעט פי 2 ממחיר המחירון הרשום שלהם, וזאת עקב ביקוש כזה או אחר. (ולהפך, יש כלים שלא מחזיקים שוק בכלל).

רודווין - השוק דיי חלש, כל מי שיש לו אחד פה בפורום משבח אותם פלאים. יצא לי לנסות אחד לפני כחצי שנה. לטעמי כלי זול ומרגישים את זה בהשוואה ליפניים בנפח דומה (אפילו היוסאנגים באותו הנפח הרגישו יותר איכותיים). תנוחה דיי דחוסה (אני מאוד גבוהה אז לך זה ירגיש אחרת אני מאמין).

אם אתה מתכוון ללכת עם 250 חדש- תנסה גם את הקוואסאקי 250ים שעכשיו במבצע. אם התקציב נמוך מזה חפש לך CBR250 עם ק"מ ויד נמוכים (יש כאלו גם עם פחות מ-20 אלף ק"מ). לא אמורים לעשות בעיות בכביש מהיר ולשייט במהירות המותרת בנחת.

דיאלים 250 roadwin יד שנייה 12,000 ק"מ 2014
    12,000 שקל שווה ? לא מעדיף חדש בגלל שזה אופנוע ראשון.
    הוא יסחוב לתל אביב מירושלים ללא בעיות במהירות סבירה ?

Banned
    לפני כמה שבועות עשיתי חיפה ירושלים ואז ירושלים באר שבע על אופנוע 600 וזה היה סיוט.
    הפקקים. הכבישים הגרועים. אף אחד לא יודע לנהוג בירושלים..

לא הייתי לוקח דיאלים למשימה הזאת.
    אני כל הזמן שומע כמה הם לא אמינים.

Senior Member
    ציטוט נכתב במקור על ידי En16 צפיה בהודעה
    דיאלים 250 roadwin יד שנייה 12,000 ק"מ 2014
    12,000 שקל שווה ? לא מעדיף חדש בגלל שזה אופנוע ראשון.
    הוא יסחוב לתל אביב מירושלים ללא בעיות במהירות סבירה ?
    שנת 2014 ב-12 אלף? נשמע לי חשוד. זה רק מראה עד כמה אין להם פה שוק.
    הייתי מעלה קצת תקציב ולוקח CBR250 משנת 2012-13, בשביל השקט הנפשי.

Junior Member
    כמה אמור לעלות CBR?
    וביטוח - איפה זול?

והוא ישרוד לי מירושלים לתל אביב? שזה בעצם הכי חשוב לי.

Banned
    למשך כמה זמן? איך אתה מתכוון לתחזק אותו? הכל תלוי בך.
    בהכללה גסה הנבואה ניתנה לשוטים.

Senior Member
    ציטוט נכתב במקור על ידי En16 צפיה בהודעה
    כמה אמור לעלות CBR?
    וביטוח - איפה זול?

והוא ישרוד לי מירושלים לתל אביב? שזה בעצם הכי חשוב לי.
    ב18-20 אלף אפשר למצא כלי במצב טוב. תוודא שאין לו ק"מ גבוהה (עד 30 אלף) ושהוא נשמר במצב טוב, תחפש תיעודי טיפולים כמובן (קבלות).
    ביטוח - הכל בערך אותו דבר, זה בפיקוח המדינה.

אם הכלי תקין, אמור לשרוד. הייתי עושה על כלים דומים נסיעות מאשדוד לנתניה/זכרון בלי בעיה.
    3> Honda NC700X 2012 - Chrissy
    106,200KM and counting

Not all who wander are lost

Banned
    ב18-20 אלף אפשר למצא כלי במצב טוב. תוודא שאין לו ק"מ גבוהה (עד 30 אלף) ושהוא נשמר במצב טוב, תחפש תיעודי טיפולים כמובן (קבלות).
    ביטוח - הכל בערך אותו דבר, זה בפיקוח המדינה.

אם הכלי תקין, אמור לשרוד. הייתי עושה על כלים דומים נסיעות מאשדוד לנתניה/זכרון בלי בעיה.
    30 אלף זה גבוה? תנסה 120 אלף. והקומפרסיה עוד במותניו

Senior Member
    מסכים עם אברי ש 30,000 ק״מ זה לא גבוה לכלי משנת 2012/3 אבל הלכה למעשה בהחלט יש בשוק כלים עם קילומטרז׳ שכזה כך שבמקרה הנתון זה ק״מ אקטואלי.

Senior Member
    היית מכפיל את התקציב בשביל השקט הנפשי?
    התרגלת כלכך לזה שדופקים אותך, כשסוף סוף יש כלי במחיר סביר אתה לא מסוגל לעכל את זה.

Junior Member
    ציטוט נכתב במקור על ידי nihrider צפיה בהודעה
    התרגלת כלכך לזה שדופקים אותך, כשסוף סוף יש כלי במחיר סביר אתה לא מסוגל לעכל את זה.
    מסכים איתך לחלוטין, אבל תמיד יחפשו משהו רע זה לא משנה.
    לפותח האשכול, לחבר טוב שלי יש את ה
    roadwin והוא מבסוט עליו, פשוט אתה צריך לא לבוא עם ציפיות לקבל איזה מפלצת, תשווה אותו לעוד כלים באותה קטגוריה ואותו טווח מחירים.

Senior Member
    ציטוט נכתב במקור על ידי nihrider צפיה בהודעה
    אין קשר. יש כלים טובים בכל תקציב, רק צריך לחפש אותם. הדעות החלוקות על הכלי, בנוסף התחושה והרושם הראשוני שלי מהכלי כאחד שישב והרגיש אותו בסוכנות הביאו אותי להמלצה על ההונדה. יש בעלים שכמו שזה שהגיב למעלה מאוד מרוצים מהכלי ויש כאלו שאומרים שהוא רק צרות, בגלל זה ההונדה.

Member
    שמע, לכל חברה יש כלים טובים יותר וטובים פחות אבל לגב הרודווין אתה בהחלט יכול להיות שקט.
    לא חושב שאתה עשוי להיתקל בבעיה, בטח לא כשמדובר במרחק של 80 ק"מ פלוס מינוס.