קודם כל ברוך הבא לעולם האופנועים!
קירור נוזל - כן, זה טוב. יש כמה סוגי קירור באופנוע : נוזל (קירור מים), אוויר ושמן-אוויר. קירור אוויר משתמש בזרמי האוויר שמסביב לאופנוע בזמן נסיעה על מנת לאוורר אותו. כלים כאלו מתפקדים טוב יותר במזג אוויר קר (בעוד שנוזל יכול לקפוא, לא רלוונטי לארץ), קלים יותר במשקל ובאחזקה, אך נוטים להתחממות יתר בחודשי הקיץ שלנו.
קירור נוזל משתמש במערכת קירור נפרדת מהמנוע, בנוזל קירור ורדיאטור. כלים כאלו שקטים יותר ומציעים קירור יעיל יותר, מה שהופך אותם ליותר עמידים לתנאי הקיץ הישראלי. (למרות שאני נוסע על מקורר אוויר ואם לתת לו לנוח מידיי פעם הוא לא עושה בעיות).
מחירון - חפש לוי יצחק מחירון אופנועים בגוגל. המחירון הוא בגדר המלצה בלבד ויש כלים שנמכרים בכמעט פי 2 ממחיר המחירון הרשום שלהם, וזאת עקב ביקוש כזה או אחר. (ולהפך, יש כלים שלא מחזיקים שוק בכלל).
רודווין - השוק דיי חלש, כל מי שיש לו אחד פה בפורום משבח אותם פלאים. יצא לי לנסות אחד לפני כחצי שנה. לטעמי כלי זול ומרגישים את זה בהשוואה ליפניים בנפח דומה (אפילו היוסאנגים באותו הנפח הרגישו יותר איכותיים). תנוחה דיי דחוסה (אני מאוד גבוהה אז לך זה ירגיש אחרת אני מאמין).
אם אתה מתכוון ללכת עם 250 חדש- תנסה גם את הקוואסאקי 250ים שעכשיו במבצע. אם התקציב נמוך מזה חפש לך CBR250 עם ק"מ ויד נמוכים (יש כאלו גם עם פחות מ-20 אלף ק"מ). לא אמורים לעשות בעיות בכביש מהיר ולשייט במהירות המותרת בנחת.