לא מתלהם, פשוט לא מבין למה אתה מתפלפל על מנוע מרוקן משמן כאשר בפירוש ציינתי בתחילת ההודעה שלא מדובר בכזה.
אז המנוע לא מרוקן, ההפך, כל (או לכל הפחות רוב) המעברים מלאים בשמן, תוך סיבובים בודדים מרגע מתן סטרטר יש לחץ שמן תקין, יש שמן בכל מקום והמנוע מוכן לעבודה.
מנוע מרוקן משמן הכוונה למנוע שעמד לילה שלם.
ציטטתי את מה שדיברתי עליו בהודעה מעליך.
אני לא יודע מה זה שסתום אל חזור,יכול להיות שאני לא מכיר או שאתה מבלבל בין שסתום by pass שלא שייך לעניין הזה.
בכל אופן,גם אם אני לא מכיר זו לא מערכת סטנדרט במנועים - אישית עדיין לא נתקלתי בה,השמן יורד לאגן והמנוע מרוקן בהחלט.
שמנים מודרניים מהונדסים להשאיר מעטפת דקה על החלקים בדיוק מהסיבה הזו.
המנוע מוכן להתעורר,עד לעבודה יש עוד זמן.
אם אתה חושב שמנוע שבו כבתה נורת לחץ שמן מוכן לעומס אתה טועה וכשאני אומר עומס אני אומר תחילת נסיעה,זה נכון שהמנוע לא ייתפגר מזה אבל זה בהחלט לא מומלץ אם אתה אוהב את הכלי שלך.
זה דבר ידוע שרצוי לתת למנוע לקום "יקיצה טבעית" בגלל שזה אזור זמן רגיש מבחינת בלאי.
כולכם טועים. חובה לחמם את המנוע בתחילת הנסיעה אבל - את החימום יש לעשות בנסיעה.
מ.ש.ל.
הטייפון אצלי מניע צ'יק צ'ק ומתייצב תוך 15-30 שניות.
האפריליה לעומתו מבקשת צ'וק פתוח עד הסוף,קיק אחד מניעה, עכשיו לחכות 10 שניות.
סוגר צ'וק לחצי, מפמפם גז עוד חצי דקה בערך.
סוגר צ'וק לגמרי והכלי יציב.
2 דקות בערך עד שהאפריליה מתייצבת.
שניהם 2 פעימות ואני יודע שחשוב לחמם טוב, במיוחד בימים קרים.
החילזון מהשפן!!
ג'יימס - GS500E 2002-2015
ת.נ.צ.ב.ה
אח"כ "פיצה בית" - לאנטיס 96' Rוצעחת עם מדבקות לחץ אדומות לשיפור כ"ס
היום V-Strom 650 חתיך, יפה ומושך (בגז!)
כן הבנתי באיזה אופנוע מדובר אבל:
בr צריך לפתוח צ'וק מלא,לחכות 20 שניות לסגור חצי צ'וק ולהשאיר פתוח לדקה ואז הוא מתייצב ואפשר להוריד צ'וק.
בהארלי (ספורסטר 1200 ישן) פותחים צ'וק ברז דלק ושתי משיכות גז קלות,חצי סטרטר,עדר סוסים ואפשר לסגור צ'וק.
ובxt600 לוקח 3 דקות עד להתייצבות מלאה.
כולם מכוונים שעון.
אז למה לכל אחד לוקח זמן שונה מהשני???
אתה דיברת באופן כללי וזה לא דבר נכון לעשות בסוגיות שכאלו (כמו מה הצמיג הכי טוב{תלוי באופנוע})
אני חיי בשביל למות על האופנוע שלי.