עמוד 2 מתוך 2 ראשוןראשון 12
תוצאות 16 עד 26 מ 26

אשכול: ביטוח מקיף? אזעקה? GPS? התייעצות לגבי שמירה על כלי חדש

Senior Member
    ציטוט נכתב במקור על ידי omer צפיה בהודעה
    אז אני מניח שאתה עם מקיף? יכול לשתף כמה אתה משלם ומה אתה ממליץ?
    אני עם זעקה אחרונה.
    שילמתי 3500 התקנה ועוד 888 לשנה.
    מה שמבעס זה שאני מקבל הודעה שהאופנוע קיבל "זעזוע" וכשאני מסתכל מהחלון אני כבר לא רואה אף אחד לידו.
    חוץ מזה, קיבלתי שלטים תקולים שאכלו סוללה אז בוקר אחד ניגשתי לאופנוע והוא לא מניע (שלט בן חודש).
    הם שניהם הוחלפו במסגרת האחריות (נסיעה לתל אביב למשרדים שלהם).

מקיף היה בערך 5000 שקל (כולל צד ג') ודרש ממני אזעקה עם מוקד באודי דגן. ללא צורך בקשירה.

כל כמה זמן עולה פה (ובפורום הישן) דיון דומה.
    כדאי לקחת בחשבון עוד משהו קטן - הזעקה האחרונה נותנת מענה במקרה של גניבה אבל לא במקרה של תאונה.
    האם אתה חסין מתאונות? אני לא חושב. גם אם אתה האופנוען הכי טוב בארץ, אתה נמצא על הכביש עם עוד שניים-שלושה רכבים שלא ממש סופרים אותך / מדברים בטלפון / קוראים עיתון וכו וכו וכו.
    שווה לך לאבד את כל הכסף שלך בגלל מטומטם כזה? אני באופן אישי לא מליונר ולכן התשובה שלי היא - לא.
    רוב אלו שמשקיעים בזעקה האחרונה עושים את זה מאחת משתי סיבות:
    1. חישוב עלות שנתית (לדעתי חישוב לא נכון והשוואת תפוחים לתפוזים)
    2. ערך סנטימנטלי לכלי (אני לא יכול להתווכח עם השקעה אישית בכלי ספציפי, אבל לדעתי אחרי גניבה, גם אם הכלי יוחזר, מצבו לא יהיה משהו).
    אגב, לגבי החישובים שמוצגים מעלה, הם מטעים כי הם לא לוקחים בחשבון את הצד ג'. כלומר ההשוואה צריכה להיות:
    חובה + מקיף מול חובה + צד ג' + הזעקה האחרונה. לדעתי זה לא הפרש ששווה לסכן עליו את איבוד הערך בתאונה.
    ביטוח מקיף יעלה לך בין 5 ל- 11 אחוז מהמחירון. תתמקח עם הסוכן, תשווה, ותנסה לצאת בנזק מצומצם ככל שניתן.
    אני עושה כבר שנים מקיף, וישן בשקט. אני ממליץ לך בחום לעשות את אותו הדבר

Senior Member
    מטמטם על הכביש אמור לשלם לך כסף כפיצוי.
    המקרה שאתה מתאר הוא מטומטם שאין לו ביטוח ואין לו כסף.
    זה אפשרי אבל פחות.

Member
    תודה לכולם!
    בהחלט עזרתם.
    כיוון שמדובר בהימור מוחלט ואף אחד לא יודע מה יוליד יום, ההחלטה לכאן או לכאן לא פשוטה.
    בשבועות הקרובים אאלץ לקבל את אחת מהן...
    שוב תודה לכל המגיבים!

Member
    אני לא מסכים עם האמרה שזה הימור מוחלט...........סטטיסטית כולם כמעט מחליקים או עוברים תאונה קלה או קשה, נכון ב 10 שנים אתה משלם את העלות של האופנוע עצמו, מצד שני אתה לא מחזיק אופנוע 10 שנים....
    בשטח אתה חשוף בצורה יום יומית לדברים הבאים ללא יוצא מהכלל:
    1. תאונה עצמית, כולנו לפעמים מחליקים, או בסיבוב, או בגשם, או בגלל רכב אחר. הנזקים נעים מסכום של 2000 שקל ועד 20 אלף.
    2. תאונה מול רכב אחר....בדרך כלל הלך האופנוע או שאתה מוציא סכום כבד לתיקון.
    3. גניבה........כן זה קורה כל יום, אם תכנס לפייס ותראה קבוצות של כלים גנובים ואיתור כלים גנובים תבין את גודל התופעה, להגיד לי זה לא יקרה...גם אני אמרתי, טעיתי טעות מרה.

לסיכום - תבטח את האופנוע שלך! אם אתה עולה מנפח 250 סמ"ק לנפח של 500+ אתה במיוחד חשוף לאחד מהמקרים המוזכרים למעלה. אני רוכב 22 שנה ברצף. וגם אני טועה או נכנס למצבים מסוכנים, לא אחת ה ABS הציל אותי, באופנועים ללא ABS הניסיון שלי הציל אותי, בתחילת שנות ה 2000 שום דבר לא יכל להציל אותי מהסקודה פליסיה שנכנסה לצומת ללא עצירה..........היה לי R6 שיצא מטיפול הרצה, באותו היום מצאתי את עצמי בניתוח ושיקום ארוך מאוד. לאחר חצי שנה שעמדתי על הרגלים ורציתי אופנוע שוב, המקיף שהיה לי פשוט שילם את העלות של R6, משם עברנו לאח הגדול שלו.......

אחי למדתי משהו קטן בחיים, אם יש לך קלף אחד ביד ואין לך רזרבות או קלפים נוספים, אתה לא יכול לסכן את זה. במהלך או החלטה של לחסוך כמה שקלים אתה תפסיד את המשחק, אין גלגל הצלה, אין חבר טלפוני, ואי אפשר לדלג לשאלה הבאה. אני כיום בעזרת השם לפי שמקבל אופנוע, לוקח את הרישוי שלו, נוסע לביטוח - מבטח אותו כנגד גניבה ואותי בביטוח חובה. קובע להתקין הזעקה מיידי לאחר קבלת האופנוע, מוציא את האופנוע מבוטח כמו שצריך ותוך שעה ממוגן בהזעקה טובה.
    אל תהמר בכל הכסף שיש לך, אני מספר לך זאת מצד כואב מאוד.

Member
    ציטוט נכתב במקור על ידי kobi צפיה בהודעה
    אני לא מסכים עם האמרה שזה הימור מוחלט...........סטטיסטית כולם כמעט מחליקים או עוברים תאונה קלה או קשה, נכון ב 10 שנים אתה משלם את העלות של האופנוע עצמו, מצד שני אתה לא מחזיק אופנוע 10 שנים....
    בשטח אתה חשוף בצורה יום יומית לדברים הבאים ללא יוצא מהכלל:
    1. תאונה עצמית, כולנו לפעמים מחליקים, או בסיבוב, או בגשם, או בגלל רכב אחר. הנזקים נעים מסכום של 2000 שקל ועד 20 אלף.
    2. תאונה מול רכב אחר....בדרך כלל הלך האופנוע או שאתה מוציא סכום כבד לתיקון.
    3. גניבה........כן זה קורה כל יום, אם תכנס לפייס ותראה קבוצות של כלים גנובים ואיתור כלים גנובים תבין את גודל התופעה, להגיד לי זה לא יקרה...גם אני אמרתי, טעיתי טעות מרה.

לסיכום - תבטח את האופנוע שלך! אם אתה עולה מנפח 250 סמ"ק לנפח של 500+ אתה במיוחד חשוף לאחד מהמקרים המוזכרים למעלה. אני רוכב 22 שנה ברצף. וגם אני טועה או נכנס למצבים מסוכנים, לא אחת ה ABS הציל אותי, באופנועים ללא ABS הניסיון שלי הציל אותי, בתחילת שנות ה 2000 שום דבר לא יכל להציל אותי מהסקודה פליסיה שנכנסה לצומת ללא עצירה..........היה לי R6 שיצא מטיפול הרצה, באותו היום מצאתי את עצמי בניתוח ושיקום ארוך מאוד. לאחר חצי שנה שעמדתי על הרגלים ורציתי אופנוע שוב, המקיף שהיה לי פשוט שילם את העלות של R6, משם עברנו לאח הגדול שלו.......

אחי למדתי משהו קטן בחיים, אם יש לך קלף אחד ביד ואין לך רזרבות או קלפים נוספים, אתה לא יכול לסכן את זה. במהלך או החלטה של לחסוך כמה שקלים אתה תפסיד את המשחק, אין גלגל הצלה, אין חבר טלפוני, ואי אפשר לדלג לשאלה הבאה. אני כיום בעזרת השם לפי שמקבל אופנוע, לוקח את הרישוי שלו, נוסע לביטוח - מבטח אותו כנגד גניבה ואותי בביטוח חובה. קובע להתקין הזעקה מיידי לאחר קבלת האופנוע, מוציא את האופנוע מבוטח כמו שצריך ותוך שעה ממוגן בהזעקה טובה.
    אל תהמר בכל הכסף שיש לך, אני מספר לך זאת מצד כואב מאוד.
    קודם כל תודה.
    לעניין הסכנה, כולנו מסכימים שהסיכון קיים יום יום ולצערי אני מזכיר לעצמי לפני כל נסיעה שאני לא יודע איך אני הולך לסיים אותה ואני חייב להתנהג בהתאם.
    ונכון, רוב הפעמים ייתכן שהשליטה לא תהיה בידיים שלי לא משנה כמה שנות נסיון יש לי.
    יחד עם זאת, החלטה על ביטוח מקיף (שים בצד את עניין הגניבה) לטובת תאונות יכולה להתברר כהימור לא נכון.
    אין שאלה מבחנתי לגביי נושא הגניבה, תהיה הזעקה אחרונה או מקיף אני לא אסתפק בפחות.

וכשאתה מדבר על הימור על כל הכסף שלי בדיוק פה נכנס פרדוקס הביטוח.. אתה לא יכול להרשות לעצמך כלכלית לאבד את שווי הכלי בבת אחת אז אתה מוצא את עצמך מחזיר אותו לחברת הביטוח חודש אחרי חודש.
    מי שעשיר מספיק ויכול לספוג את העלות יוצא שחוסך לעצמו את ההוצאה הנוספת.

כך או כך, אני נוטה כרגע לביטוח מקיף לפחות בשנה הראשונה, לאור העובדה שאני עולה בצורה דסטית בנפח ואם יש נקודת זמן שהיא אקסטרה בעייתית זו כנראה השנה הזו.

ציטוט נכתב במקור על ידי nihrider צפיה בהודעה
    מטמטם על הכביש אמור לשלם לך כסף כפיצוי.
    המקרה שאתה מתאר הוא מטומטם שאין לו ביטוח ואין לו כסף.
    זה אפשרי אבל פחות.
    אתה טועה.
    בשביל לקבל את רוב הכסף (את כולו אתה פשוט לא יכול) אתה תצטרך לתבוע אותו ולשכנע את השופט שהוא אשם במאה אחוז.
    בהצלחה עם זה.
    ונגיד שתצליח (מי שמאמין בזה פשוט לא היה בתביעה אזרחית מעולם) אתה תצטרך לשלם הרבה כסף לעורך דין (זה לא תביעות קטנות בסכומים האלו) וזה ייקח לך ה מ ו ן זמן (סדר גודל של שנים) שבהן לא תראה את הכסף ותצטרך למצוא משהו חליפי (ללא כסף).
    מעבר לזה, מה שנתתי למעלה זה דוגמאות אקראיות. לא חסרות דוגמאות נוספות כגון: מישהו יצא מחניה וניסית להתחמק והחלקת, משאית שנזל לה סולר והחלקת עליו (קרה לי עם רכב), כביש שקפא, חזיר שרץ לכביש, ועוד ים דוגמאות שאת כולם אני מכיר מהסביבה הקרובה אלי ולא מסיפורי צ'יזבאטים מסביב למדורה.
    תאונות קורות גם אם אתה הנהג הכי טוב בעולם, ואת זה אני אומר אחרי וותק של קרוב ל-30 שנה (ואני ממש לא מתיימר להגיד שאני נהג גדול. מקסימום ממוצע).
    בקיצור, אם זה כלי התחבורה היחיד, זה פשוט לא משתלם להמר עליו.
    לך על ביטוח

Senior Member
    30 שנה כמה תאונות עשית?
    כל השנים האלה עשית מקיף? זה השתלם?

מנהל פורום FullgaZ הסמל האישי של MasterOz
    מכיוון שרוב הרוכבים הם סוג של מהמרים, תעשה הימור נוסף...
    אל תבטח מקיף, אבל שים את הכסף בצד!
    אם אתה מסוגל לשמור אותו ולא לגעת בו...ומעטים האנשים שיכולים,
    בשנתיים הראשונות זה לא יספיק אפילו לחלקים שצריך להחליף
    במקרה של החלקה בינונית.
    לעומת זאת, אם אתה לא נוגע במשך כמה שנים...המצב יראה אחרת.
    פשוט תעשה הוראת קבע לתוכנית חיסכון פשוטה ותעביר אליה את כספי המקיף.

שלא תבינו לא נכון, צריך ביצים גדולות לעשות דבר כזה במשך כמה שנים,
    יותר גדולות מלא לחסוך ולא לעשות ביטוח...כי צריך לעמוד בפיתוי ולשמור על הכסף.

Senior Member
    ואם יש לך כמה כלי רכב, אז אתה כבר חוסך ככה סכום משמעותי.

ציטוט נכתב במקור על ידי nihrider צפיה בהודעה
    30 שנה כמה תאונות עשית?
    כל השנים האלה עשית מקיף? זה השתלם?
    קודם כל, 30 שנה רישיון אבל לא בכל השנים החזקתי אופנוע.
    לגבי התאונות - בהחלט היו.
    היו באשמתי (למשל החלקה עם האופנוע כבר בשבוע הראשון, בגלל עודף ביטחון של ילד טיפש שרוצה לבחון גבולות)
    היו לא באשמתי (למשל רכב שפשוט פנה עלי ודרס אותי כדי לפנות שמאלה במקום שיש פס לבן ואין פניה)
    היו חמורות יותר שהביאו לטוטאל לוסט
    והיו חמורות פחות שהשביתו את האופנוע עד שתיקנתי אותו בעצמי (בד"כ לקח כמה חודשים)
    לגבי העלות תועלת, לדעתי יצאתי מורווח (ואפילו מאד) והסיבה לכך היא המחיר הלא שפוי של חלקי החילוף (שעולים יותר מהאופנוע).
    אם כבר הייתי הולך על הקונספט שלך, הייתי מאמץ את השיטה של עוז אבל באופן אישי אין לי את האופי לעשות את זה. אגב, אם יש מישהו שמסוגל לעשות את זה, זה נראה לי פתרון פצצה, בתנאי כמובן שאתה מצליח לא לגרום שום נזק במשך בערך ב - 5 שנים הראשונות.
    נערך לאחרונה על ידי רוכב על 2; 04-07-2016 בשעה 17:49.