עמוד 1 מתוך 2 12 אחרוןאחרון
תוצאות 1 עד 15 מ 26

אשכול: רשיון נהיגה לחולי סוכרת נעורים (טייפ -1 )

צפייה משולבת

Member הסמל האישי של miki

רשיון נהיגה לחולי סוכרת נעורים (טייפ -1 )

שלום לכולם .

סוכרתי ובמיוחד טייפ 1 , המנסה להוציא רשיון נהיגה לכל כלי רכב נתקל בקשיים רבים. משרד התחבורה מערים משוכות ביורוקרטיות רבות בדרך לקבלת הרשיון.
    בזמנו, נלחמתי ביחד עם האגודה לסוכרת נעורים וראם סמואל לשינוי החוק וכיום סוכרתי יכול לרכוב על כל אופנוע שיחפוץ.
    בימים אלו אנו נלחמים כדי לפשט את ההליך לכל סוכרתי מאוזן ומטופל שיוכל להוציא רשיון בלא בירוקרטיה העלולה לגזול כ 3 חודשים (!!!) עוד בטרם ניתן אישור לגשת לתיאוריה ו\או טסט. והמדובר על סוכרתיים מאוזנים לחלוטין בלא שום מניעה חוקית לנהוג או לרכוב. סתם בירוקרטיה רעה, מגעילה ומבזה את הסוכרתי. לכן, אם נתקלתם בבעייה בהוצאת הרשיון בשל היותכם סוכרתיים אנא פנו לענת - עוסי"ת האגודה לסוכרת נעורים ויידעו אותה .

ולמי שתוהה למה אני נלחם ... הסיבה היא בני איתמר – הוא חולה בסוכרת נעורים (טייפ -1 ) . איתמר אופנוען מכור בלי רשיון (בנתיים) , הוא המורכב האולטימטיבי שלי כבר שנים רבות, ממתין לו אפנוע בחנייה , רק שניף את הרגל ויתחיל לרכוב ... חוץ מזה ... "משהזדקנתי" הגיע הזמן להחליף את היוצרות. אני רוצה להיות מורכב על ידו ...

אתר האגודה לסוכרת נעורים:
    http://www.jdrf.org.il/#!-/c1jth

בריאות, אושר ואהבה לכולנו .

Member
    מה הסיבה שמערימים קשיים? (עובדות, ולא רגשנות בבקשה)

מנהל פורום FullgaZ הסמל האישי של MasterOz
    ציטוט נכתב במקור על ידי yotams4 צפיה בהודעה
    יצאת חומוס, גם אם לא היתה לך כוונה רעה.

ציטוט נכתב במקור על ידי miki צפיה בהודעה
    ...ולמי שתוהה למה אני נלחם ...
    הסיבה ממש לא אמורה לשנות, אני מאוד בעד כאלו שעדיין נלחמים!
    ולפעמים מקנא שאין לי מספיק משאבים לעזור ואו להלחם גם.

מנהל פורום FullgaZ הסמל האישי של lokimonster
    סחטין מיקי
    אני איתך (אומנם לא סוכרתי וסתם מריר).
    ובהצלחה

מצאתי על מה לקטר הוינקר של ימאהה נושר!!!
    SIC TRANSIT GLORIA MUNDI

Member
    סכרת טייפ 1 לא מאוזנת יכולה לגרום לבעיות בריאותיות רבות.

ירידה ברמות הסוכר גורמת לבלבול ואח״כ לאיבוד הכרה, מה שמאוד מסוכן לך ולסביבה אם אתה נוהג באותו זמן
    עליות היסטריות ברמות הסוכר יכולות לגרום גם הן לאיבוד הכרה

בלי קשר ל2 מקרי הקיצון הנ״ל, סכרת ובמיוחד לא מאוזנת, גורמת לסיבוכים בטווח הארוך (למשל פגיעה בראיה) ולכן דורשת התייחסות מיוחדת על ידי משרד הרישוי

לכן נדרשת בדיקת רופא משרד הרישוי, תהליך שלוקח 3 חודשים מטופשים בשביל 5 דקות התייחסות (אתה ממילא מביא את כל המסמכים מהרופא המטפל)

בקשר לפ״ש, אני מאמין שהתיחסות מיוחדת נדרשת לסכרתיים, אבל הביוקרטיה יכולה להיות יותר הגיונית.

ציטוט נכתב במקור על ידי yotams4 צפיה בהודעה
    להיות גלוי ? הניסוח שלך ובמיוחד 3 המילים האחרונות מעלה לי את העצבים - ניסוח נבזי למדי אני חייב לציין. אני לא פועל מתוך רגשנות אלא מתוך עניין לעזור בראש ובראשונה לבן שלי, ולכלל הסוכרתיים. כפי שעזרתי בזמנו בשינוי החוק המפגר שהגביל סוכרתי לרוכב על אופנועים "עד 500 סמ"ק" ...

סוכרתי חייב בביקורת משרד התחבורה - ומשרד הבריאות מקובל עלי - אין בעייה.
    אבל ההליך מערב בירוקרטיה בלתי אפשרית:
    אתה לוקח טופס ירוק - בדיקת עיניים - הולך לעו"ד וחותם בפניו על תצהיר שאתה מטפל בעצמך ואתה מאוזן, הולך לבי"ח מחתים רופא סוכרת שאתה מטופל ומאוזן, חותם על טפסים נוספים ... נגש למשרד התחבורה - מביא את הטופסים לבדיקתם שאורכת במקרה הטוב חודש - חודש וחצי ...
    או אז מתבשר (שיחה מוקלטת ) ש ... עכשיו הטופס עובר למכון לבטיחות לבדיקת הרופא שאורכת עוד כחודש וחצי ...
    כלומר ... אתה מפסיד 3 חודשים לחינם כי ההליך עצמו בירוקרטי .
    למה לא להפוך את היוצרות ולהתחיל במכון לבטיחות בו רופא יבדוק את הטפסים, יאשר \ ישלול \ יתנה את הזכאות לרשיון נהיגה ויגיש את הטפסים למשרד התחבורה?
    בכל השלב הזה אין לך מידע היכן מצוי הטופס, אין שום דרך לקבל מידע לא ממשרד הבריאות ולא ממשרד התחבורה , אין מס' פנייה, אין מידע במוקד המידע, אין מידע במשרד התחבורה עצמו.
    מיותר לציין כי טפסים רבים הולכים לאיבוד בדרך ... ואז כל ההליך מתחיל מחדש.
    http://www.jdrf.org.il/#!-/c2315

איתמר ואני הפסדנו יחד במצטבר כמעט יומיים עבודה (!!!) על הבירוקרטיה ועשינו רק חצי מהדרך.
    הפקידים אינם יודעים להסביר את ההליך בצורה נכונה...

המתנה של 3 חודשים לבדיקות פורמליות אינה בגדר מנהל תקין. ואני רוצה לראות אותך אדון יותם ממתין לתשובה ממשרד ממשלתי במשך 3 חודשים ... אם אתה לא היית מתחיל לטפס על קירות ... אז אני מוכן לאכול את הקסדה (בתנאי שתהיה עשויה שוקולד)...

מצויים בידי מקרים נוספים של סוכרתיים שממתינים לרשיון נהיגה ומתלוננים על התנהלות שני המשרדים הללו ... כך שהגיע הזמן להרים את הכפפה ולהתחיל לשנות כמה דברים

Member
    להיות גלוי ? הניסוח שלך ובמיוחד 3 המילים האחרונות מעלה לי את העצבים - ניסוח נבזי למדי אני חייב לציין. אני לא פועל מתוך רגשנות אלא מתוך עניין לעזור בראש ובראשונה לבן שלי, ולכלל הסוכרתיים. כפי שעזרתי בזמנו בשינוי החוק המפגר שהגביל סוכרתי לרוכב על אופנועים "עד 500 סמ"ק" ...

אתה לוקח טופס ירוק - בדיקת עיניים - הולך לעו"ד וחותם בפניו על תצהיר שאתה מטפל בעצמך ואתה מאוזן, הולך לבי"ח מחתים רופא סוכרת שאתה מטופל ומאוזן, חותם על טפסים נוספים ... נגש למשרד התחבורה - מביא את הטופסים לבדיקתם שאורכת במקרה הטוב חודש - חודש וחצי ...
    או אז מתבשר (שיחה מוקלטת ) ש ... עכשיו הטופס עובר למכון לבטיחות לבדיקת הרופא שאורכת עוד כחודש וחצי ...
    כלומר ... אתה מפסיד 3 חודשים לחינם כי ההליך עצמו בירוקרטי .
    למה לא להפוך את היוצרות ולהתחיל במכון לבטיחות בו רופא יבדוק את הטפסים, יאשר \ ישלול \ יתנה את הזכאות לרשיון נהיגה ויגיש את הטפסים למשרד התחבורה?
    בכל השלב הזה אין לך מידע היכן מצוי הטופס, אין שום דרך לקבל מידע לא ממשרד הבריאות ולא ממשרד התחבורה , אין מס' פנייה, אין מידע במוקד המידע, אין מידע במשרד התחבורה עצמו.
    מיותר לציין כי טפסים רבים הולכים לאיבוד בדרך ... ואז כל ההליך מתחיל מחדש.

איתמר ואני הפסדנו יחד במצטבר כמעט יומיים עבודה (!!!) על הבירוקרטיה ועשינו רק חצי מהדרך.
    הפקידים אינם יודעים להסביר את ההליך בצורה נכונה...

המתנה של 3 חודשים לבדיקות פורמליות אינה בגדר מנהל תקין. ואני רוצה לראות אותך אדון יותם ממתין לתשובה ממשרד ממשלתי במשך 3 חודשים ... אם אתה לא היית מתחיל לטפס על קירות ... אז אני מוכן לאכול את הקסדה (בתנאי שתהיה עשויה שוקולד)...

מצויים בידי מקרים נוספים של סוכרתיים שממתינים לרשיון נהיגה ומתלוננים על התנהלות שני המשרדים הללו ... כך שהגיע הזמן להרים את הכפפה ולהתחיל לשנות כמה דברים

מיקי דבר ראשון כל הכבוד על היוזנמה אבל בתור אחד שעבר את זה מספר פעמים אני חייב לתקן אותך.

אני חולה סכרת מגיל 3 (היום בן 35)
    עם רישיון כ8 שנים על דו"ש .

ההליך ממה לא כפי שתיארתה ואני יענה בין השורות .

אתה לוקח טופס ירוק - בדיקת עיניים - את זה כל אחד מחוייב לעשות
    - הולך לעו"ד וחותם בפניו על תצהיר שאתה מטפל בעצמך ואתה מאוזן - מעולם לא הייתי ולא נדרשתי לגשת לאף עו"ד בנושא הזה ולא שמעתי על מקרה אחד שכן. מאיכן זה?
    הולך לבי"ח מחתים רופא סוכרת שאתה מטופל ומאוזן, חותם על טפסים נוספים - רופא סכרת בימינו כבר לא נמצא במרכז לסכרת בבית חולים בלינסון/רבין כפי שהיה בתקופת האבן . כל רופא משפחתי היום הינו רופא סכרת אשר יכול לחתום על מסמך הירוק בתוספת רמת ה H1C של המטופל (לי יש 8.5 ואישרו לי ), מה גם שבלי קשר כל אדם חולה או בריא צריך לגשת.אילו תפסים נוספים אתה מדבר פרט לתופס הירוק?
    ... נגש למשרד התחבורה - מביא את הטופסים לבדיקתם שאורכת במקרה הטוב חודש - חודש וחצי ... - מסכים איתך בהחלט לוקח להם חודש וחצי לענות . אבל הסבלנות משתלמת
    כלומר ... אתה מפסיד 3 חודשים לחינם כי ההליך עצמו בירוקרטי . - הייתי ממליץ לך לנדנד להם יותר ולא לחכות וכך תיראה איך זה ניהיה ממש מהיר

בכל השלב הזה אין לך מידע היכן מצוי הטופס, אין שום דרך לקבל מידע לא ממשרד הבריאות ולא ממשרד התחבורה , אין מס' פנייה, אין מידע במוקד המידע, אין מידע במשרד התחבורה עצמו. - זו התנהלות של משרד התחבורה , באמת מה ציפת ממשרד ממשלתי? אבל רק לידיעתי שיש לא מעת מקרים אשר עוד בפעם הראשונה אשר אתה ניגש לפקידות אז חותמים (לי היה פעם אחת כך)
    מיותר לציין כי טפסים רבים הולכים לאיבוד בדרך ... ואז כל ההליך מתחיל מחדש. -

נכון אכן הליך קצת שונה מאנשים "רגילים" אבל מה שכן לא כזה מסובך כפי שציינת .

ציטוט נכתב במקור על ידי assafm25 צפיה בהודעה
    מיקי דבר ראשון כל הכבוד על היוזנמה אבל בתור אחד שעבר את זה מספר פעמים אני חייב לתקן אותך. מקבל כל תיקון באהבה .

אני חולה סכרת מגיל 3 (היום בן 35)
    עם רישיון כ8 שנים על דו"ש .

ההליך ממה לא כפי שתיארתה ואני יענה בין השורות .

אתה לוקח טופס ירוק - בדיקת עיניים - את זה כל אחד מחוייב לעשות ברור אנחנו לא רוצים משה דיין בשתי עיניים מכוסות על הכביש
    - הולך לעו"ד וחותם בפניו על תצהיר שאתה מטפל בעצמך ואתה מאוזן - מעולם לא הייתי ולא נדרשתי לגשת לאף עו"ד בנושא הזה ולא שמעתי על מקרה אחד שכן. מאיכן זה? זה מכאן : http://www.jdrf.org.il/#!-/c2315 אתה לא יכול להוציא רשיון בלי תצהיר בפני עו"ד.... לא יהיה לא תקבל חד משמעית!!!
    הולך לבי"ח מחתים רופא סוכרת שאתה מטופל ומאוזן, חותם על טפסים נוספים - רופא סכרת בימינו כבר לא נמצא במרכז לסכרת בבית חולים בלינסון/רבין כפי שהיה בתקופת האבן .
    איתמר בני מטופל רק בבי"ח שניידר - זן הבחירה שלו - שם מכירים אותו - אתה רשאי לגשת לרופא המשפחה שמכיר את ההסטוריה הרפואית שלך. כל רופא משפחתי היום הינו רופא סכרת אשר יכול לחתום על מסמך הירוק בתוספת רמת ה H1C של המטופל (לי יש 8.5 ואישרו לי ) אצל איתמר ה A1C הוא מתחת ל 7 , ואתה ... תתחיל להפחית פחמימות או שיהיה לך עסק איתי .. וזה תאמין לי לא כדאי
    , מה גם שבלי קשר כל אדם חולה או בריא צריך לגשת.אילו תפסים נוספים אתה מדבר פרט לתופס הירוק? עדכון מהיןם טרי טרי ומצולם : תצהיר בפני עו"ד + טופס ירוק + טופס הצהרה של רופא בי"ח + 3 טפסים של המכון לבטיחות זה מספיק ???
    ... נגש למשרד התחבורה - מביא את הטופסים לבדיקתם שאורכת במקרה הטוב חודש - חודש וחצי ... - מסכים איתך בהחלט לוקח להם חודש וחצי לענות . אבל הסבלנות משתלמת צ'טערת ... לא רוצה חודש וחצי ... זה לא הגיוני ... רוצה תוך 14 יום כמו בכל מדינה מתוקנת אם יש לסוכרתי בעייה תמשיך הליך ... אבל למה בשביל בדיקה של טופס צריך לחכות חודש וחצי ? על מה ולמה ? ואם הרופא במשרד התחבורה פוחד לחתום הפסדת חודש וחצי + חודש וחצי לפחות במכון - כלומר 3 חודשים מינימום .. נראה לך תקין ? לי לא!!!
    כלומר ... אתה מפסיד 3 חודשים לחינם כי ההליך עצמו בירוקרטי . - הייתי ממליץ לך לנדנד להם יותר ולא לחכות וכך תיראה איך זה ניהיה ממש מהיר ... אי אי אי ... ראבאק ... משרד התחבורע ... למי לנדנד ? במוקד המידע - אין מידע . במשרד התחבורה - אין מידע - אין מעקב אחרי הטופס ... אני ואיתמר הפסדנו שעות על שעות "בנדנוד" והתשובה שקיבלנו היתה הטופס בבדיקה ...

בכל השלב הזה אין לך מידע היכן מצוי הטופס, אין שום דרך לקבל מידע לא ממשרד הבריאות ולא ממשרד התחבורה , אין מס' פנייה, אין מידע במוקד המידע, אין מידע במשרד התחבורה עצמו. - זו התנהלות של משרד התחבורה , באמת מה ציפת ממשרד ממשלתי? אבל רק לידיעתי שיש לא מעת מקרים אשר עוד בפעם הראשונה אשר אתה ניגש לפקידות אז חותמים (לי היה פעם אחת כך) הם קשים ... אבל היום נתקלתי בפקידה שהיא טיפת קרן אור והיא מיוזמתה ביקשה שהטופס הירוק (כלומר לאחר קביעת המכון ) תתייחס גם למכונית
    מיותר לציין כי טפסים רבים הולכים לאיבוד בדרך ... ואז כל ההליך מתחיל מחדש. -

נכון אכן הליך קצת שונה מאנשים "רגילים" אבל מה שכן לא כזה מסובך כפי שציינת .
    מסובך באבו אבוהה ... עובדתית אני לא המתלונן היחיד... אני בקשר רציף עם האגודה לסוכרת נעורים ויש עוד רשימה ארוכה של מתלוננים לפני. רק ההבדל ביני לבינם הוא שהם מתלוננים לפני הפקידה במשרד התחבורה או בפייסוש בפני החברים שזוקרים אגודל בהסכמה , ואני מתכונן למנף את זה בעזרת האגודה לשר התחבורה \ שר הבריאות \ מבקר המדינה ויהיה בסדר בגלי צה"ל ...
    ככה עשיתי פעם קודמת כשהבטחתי לאיתמר שאפעל ככל יכולתי לשינוי החוק הדבילי בעניין הנפחים. וכעת הבטחתי לו שאעשה כמיטב יכולתי להקל ולפשט את ההליך...
    ואני ... מיותר לציין מקיים כל הבטחה.

מיקי
    אם בעיית בריאות עשויה להוות סיכון למשתמשים אחרים בכביש ולנהג/רוכב עצמו אז יש מקום להקשות או לבדוק.
    אבל אם מאפשרים רשיון לכלי דו"ג עד 500 סמ"ק או רכב מה כבר ההבדל ואכן זו ברוקרטיה מיותרת ומסרבלת.

SIC TRANSIT GLORIA MUNDI

ציטוט נכתב במקור על ידי lokimonster צפיה בהודעה
    מיקי
    אם בעיית בריאות עשויה להוות סיכון למשתמשים אחרים בכביש ולנהג/רוכב עצמו אז יש מקום להקשות או לבדוק.
    אבל אם מאפשרים רשיון לכלי דו"ג עד 500 סמ"ק או רכב מה כבר ההבדל ואכן זו ברוקרטיה מיותרת ומסרבלת.
    חברי היקרים לרכיבה בואו נפצל את הדיון ל 2 :
    1. האם הבירוקרטיה וההתנהלות של משרד התחבורה \ בריאות ראוייה ? התשובה חד משמעית לא !
    2. האם אדם המהווה סיכון תחבורתי לעצמו או לסובבים אותו אמור לעלות לכביש ? התשובה חד משמעית לא.

הויכוח לא נסוב סביב הצורך לבדוק את הסוכרתי, אלא סביב הבירוקרטיה המתנהלת סביב הבדיקה. את זה אני מתכנן לשנות.

במקרה של בני איתמר, הוא מאוזן כמו אדם בריא ואף יותר מכך. נהפוך הוא , הוא שומר על עצמו יותר מכל אחד אחר כאן בפורום, אבל הדיון מלכתחילה לא עליו, אלא על התנהלות קלוקלת של משרדי הממשלה.

אין ולו דבר אחד שאתם הבריאים יכולים לעשות שחולה סוכרת נעורים אינו יכול לעשות, ואני מאתגר בשמו של איתמר כל אחד כאן בפורום לצאת איתו לאימון כושר וריצה .. נראה כמה מכם ישרדו ... נסה להרים עליו יד ותמצא עצמך ערימת עצמות במקרה הטוב (למד אומנויות לחימה . ) ..

ההתייחסות לסוכרת נעורים היא ארכאית, היום הטיפול במחלה השתנה לחלוטין, נכון הוא מזריק כ 6 זריקות אינסולין ליום , דוקר עצמו למדידת סוכר כ 6-10 פעמים נוספות, אבל הדבר האחרון שהוא או אני רוצים שתחשבו עליו ועל כל סוכרתי אחר זה שהם נכים או מסכנים או אינם יכולים להוציא רשיון.
    סוכרתי מאוזן (והדגש על המילה מאוזן ) הוא אדם רגיל לכל דבר ועניין למעט עניין ההזרקה. וסוכרתי מאוזן לא יסבול משום סיבוך אף פעם לא בעיניים לא בכליות ולא בשום מקום אחר משום שערכי הסוכר שלו מאוזנים. סוכרתיים מכירים את גופם טוב יותר מרובכם והם יודעים בדיוק מתי הם בהיפר או היפו. המודעות הגופנית שלהם מדהימה. סוכרתי לא נכנס סתם ככה להיפו ... אין מצב של גלישה תוך דקה להיפו (סוכר נמוך)

תקראו קצת על ראם סמואל ... בחור "מתוק" ומדהים .

http://www.rsa-starter.org.il/Web/He...l/Default.aspx

https://he.wikipedia.org/wiki/%D7%A8...95%D7%90%D7%9C

מיקי
    אני מסכים איתך שישנה התנהלות מזעזעת במשרדי הממשלה הן במישור של הבירוקרטיה ובמקרים רבים יעילות של העובדים.
    אני בימים אלו רץ לא מעט במסדרונות של המשרדים (כרגע תמ"ת - תחבורה בהמשך כלכלה).
    בכל מקרה מקווה שהדברים שלי לא התפרשו לא נכון ואני נכון לעזור היכן שצריך.

SIC TRANSIT GLORIA MUNDI

ציטוט נכתב במקור על ידי lokimonster צפיה בהודעה
    מיקי
    אני מסכים איתך שישנה התנהלות מזעזעת במשרדי הממשלה הן במישור של הבירוקרטיה ובמקרים רבים יעילות של העובדים.
    אני בימים אלו רץ לא מעט במסדרונות של המשרדים (כרגע תמ"ת - תחבורה בהמשך כלכלה).
    בכל מקרה מקווה שהדברים שלי לא התפרשו לא נכון ואני נכון לעזור היכן שצריך.

תודה לתמיכה.
    אני גאה להיות חלק מקהילה תומכת של אופנוענים שיעזרו אחד לשני :הן בכביש , הן בידע, והן מוראלית - זה לא מובן מאליו.

כולנו צריכים להלחם יחדיו כדי שהתחביב הזה יהא נגיש לכולנו הן כלכלית (ביטוח ושות' ) והן פחות בירוקרטיה.

נפגש ברכיבות .

מנהל פורום FullgaZ הסמל האישי של MasterOz
    ...
    כולנו צריכים להלחם יחדיו כדי שיבינו שזו דרך חיים ולא תחביב, שתהיה נגישה לכולנו הן כלכלית (ביטוח ושות' ) והן פחות בירוקרטיה.

נפגש ברכיבות .
    תיקנתי לך...

ציטוט נכתב במקור על ידי MasterOz צפיה בהודעה
    תיקנתי לך...

מודה ועוזב ... ירוחם .
    תודה לתיקון החשוב.

מנהל פורום FullgaZ הסמל האישי של strelok89
    בתור אחד שעבר את ההליך כבר פעמיים לא בגלל סוכרת אלא בגלל איבוד הכרה ממכת חום בצבא וחוסר שעות שינה, העסק דווח במחשב וזהו אבוד כל רשיון חייב לעבור את האישורים הנ"ל.

אז ככה: התהליך כזה(מאמין שזהה גם לסוכרת) : טופס ירוק וראייה במקום
    משם רופא משפחה שמסמן לך "לא " במשבצת אחת ומשם נדפקתה, אתה עושה תחקיר מקיף אצל הרופא משפחה בנוגע ל"לא" הזה מכין טפסים ומקבל סיכום רופא.
    את כל זה הצירוף טופס ירוק הולכים למשרד הרישוי שהמשרד שולח את זה למשרד הבריאות תחום נהיגה הבעיה מתחילה בזה שהנורמות עבודה של משרד הבריאות זה עד 45 יום מרגע קבלת המכתב, ואז זה חוזר למשרד הרישוי שזה שוב עד 45 יום והם חותמים סופית אם מאשרים לגשת לרשיון או לא ולאיזה דרגות.

אני עברתי את התהליך 3 פעמים, פעם 1 לשידרוג מ A1 ל A
    פעם שנייה להוצאת רשיון C1 ופעם שלישית כי זה C1 בצבא אז חייב תהליך דומה בסמכות הרישוי הצה"לית.

בקיצור קצת סחבת לא משהוא נורא מידי
    Si fractum non sit, noli id reficere

adversus solem ne loquitor