מיקי דבר ראשון כל הכבוד על היוזנמה אבל בתור אחד שעבר את זה מספר פעמים אני חייב לתקן אותך. 
מקבל כל תיקון באהבה . 
אני חולה סכרת מגיל 3 (היום בן 35)
עם רישיון כ8 שנים על דו"ש .
ההליך ממה לא כפי שתיארתה ואני יענה בין השורות .
סוכרתי חייב בביקורת משרד התחבורה - ומשרד הבריאות מקובל עלי - אין בעייה. 
אבל ההליך מערב בירוקרטיה בלתי אפשרית:
אתה לוקח טופס ירוק - בדיקת עיניים - 
את זה כל אחד מחוייב לעשות ברור אנחנו לא רוצים משה דיין בשתי עיניים מכוסות על הכביש 
 - הולך לעו"ד וחותם בפניו על תצהיר שאתה מטפל בעצמך ואתה מאוזן - 
מעולם לא הייתי ולא נדרשתי לגשת לאף עו"ד בנושא הזה ולא שמעתי על מקרה אחד שכן. מאיכן זה? זה מכאן : http://www.jdrf.org.il/#!-/c2315 אתה לא יכול להוציא רשיון בלי תצהיר בפני עו"ד.... לא יהיה לא תקבל חד משמעית!!!
הולך לבי"ח מחתים רופא סוכרת שאתה מטופל ומאוזן, חותם על טפסים נוספים - 
רופא סכרת בימינו כבר לא נמצא במרכז לסכרת בבית חולים בלינסון/רבין כפי שהיה בתקופת האבן . 
איתמר בני מטופל רק בבי"ח שניידר - זן הבחירה שלו - שם מכירים אותו - אתה רשאי לגשת לרופא המשפחה שמכיר את ההסטוריה הרפואית שלך. כל רופא משפחתי היום הינו רופא סכרת אשר יכול לחתום על מסמך הירוק בתוספת רמת ה H1C של המטופל (לי יש 8.5 ואישרו לי ) אצל איתמר ה A1C הוא מתחת ל 7 , ואתה ...  תתחיל להפחית פחמימות או שיהיה לך עסק איתי .. וזה תאמין לי לא כדאי   , מה גם שבלי קשר כל אדם חולה או בריא צריך לגשת.אילו תפסים נוספים אתה מדבר פרט לתופס הירוק? עדכון מהיןם טרי טרי ומצולם : תצהיר בפני עו"ד + טופס ירוק + טופס הצהרה של רופא בי"ח + 3 טפסים של המכון לבטיחות זה מספיק ???
, מה גם שבלי קשר כל אדם חולה או בריא צריך לגשת.אילו תפסים נוספים אתה מדבר פרט לתופס הירוק? עדכון מהיןם טרי טרי ומצולם : תצהיר בפני עו"ד + טופס ירוק + טופס הצהרה של רופא בי"ח + 3 טפסים של המכון לבטיחות זה מספיק ???
... נגש למשרד התחבורה - מביא את הטופסים לבדיקתם שאורכת במקרה הטוב חודש - חודש וחצי ... - 
מסכים איתך בהחלט לוקח להם חודש וחצי לענות . אבל הסבלנות משתלמת    צ'טערת ... לא רוצה חודש וחצי ... זה לא הגיוני ... רוצה תוך 14 יום  כמו בכל מדינה מתוקנת אם יש לסוכרתי בעייה תמשיך הליך ... אבל למה בשביל בדיקה של טופס צריך לחכות חודש וחצי ? על מה ולמה ? ואם הרופא במשרד התחבורה פוחד לחתום הפסדת חודש וחצי + חודש וחצי לפחות במכון - כלומר 3 חודשים מינימום .. נראה לך תקין ? לי לא!!!
 צ'טערת ... לא רוצה חודש וחצי ... זה לא הגיוני ... רוצה תוך 14 יום  כמו בכל מדינה מתוקנת אם יש לסוכרתי בעייה תמשיך הליך ... אבל למה בשביל בדיקה של טופס צריך לחכות חודש וחצי ? על מה ולמה ? ואם הרופא במשרד התחבורה פוחד לחתום הפסדת חודש וחצי + חודש וחצי לפחות במכון - כלומר 3 חודשים מינימום .. נראה לך תקין ? לי לא!!!
או אז מתבשר (שיחה מוקלטת ) ש ... עכשיו הטופס עובר למכון לבטיחות לבדיקת הרופא שאורכת עוד כחודש וחצי ...
כלומר ... אתה מפסיד 3 חודשים לחינם כי ההליך עצמו בירוקרטי . - 
הייתי ממליץ לך לנדנד להם יותר ולא לחכות וכך תיראה איך זה ניהיה ממש מהיר ... אי אי אי ... ראבאק ... משרד התחבורע ...  למי לנדנד ? במוקד המידע - אין מידע . במשרד התחבורה - אין מידע - אין מעקב אחרי הטופס ... אני ואיתמר הפסדנו שעות על שעות "בנדנוד" והתשובה שקיבלנו היתה הטופס בבדיקה ...
למה לא להפוך את היוצרות ולהתחיל במכון לבטיחות בו רופא יבדוק את הטפסים, יאשר \ ישלול \ יתנה את הזכאות לרשיון נהיגה ויגיש את הטפסים למשרד התחבורה? 
בכל השלב הזה אין לך מידע היכן מצוי הטופס, אין שום דרך לקבל מידע לא ממשרד הבריאות ולא ממשרד התחבורה , אין מס' פנייה, אין מידע במוקד המידע, אין מידע במשרד התחבורה עצמו. - 
זו התנהלות של משרד התחבורה , באמת מה ציפת ממשרד ממשלתי? אבל רק לידיעתי שיש לא מעת מקרים אשר עוד בפעם הראשונה אשר אתה ניגש לפקידות אז חותמים (לי היה פעם אחת כך) הם קשים ... אבל היום נתקלתי בפקידה שהיא טיפת קרן אור והיא מיוזמתה ביקשה שהטופס הירוק (כלומר לאחר קביעת המכון ) תתייחס גם למכונית 
מיותר לציין כי טפסים רבים הולכים לאיבוד בדרך ... ואז כל ההליך מתחיל מחדש. -
http://www.jdrf.org.il/#!-/c2315
נכון אכן הליך קצת שונה מאנשים "רגילים" אבל מה שכן לא כזה מסובך כפי שציינת .