עמוד 1 מתוך 3 123 אחרוןאחרון
תוצאות 1 עד 15 מ 32

אשכול: (כ"ע) הזמנתי כלי חדש מהחברה, לא הגיע בצבע שבחרתי - מה לעשות?

Junior Member

(כ"ע) הזמנתי כלי חדש מהחברה, לא הגיע בצבע שבחרתי - מה לעשות?

צהריים טובים חברים,
    עשיתי עסקה במיטרו מוטור על הנינגה 250 שבמבצע. ליפני שבועיים עשיתי את העסקה וחכתי עד שאגיע מלאי של כלים לארץ. בחרתי את הנינגה 250 בצבע ירוק שחור עם קשקוקים ולא את הירוק שחור החלק,לפי מה שהבנתי זה צבע שנחשב לספיישל אדישן..
    היום הגעתי לסניף על מנת להשלים את התשלום ורציתי לוודא שעוד שבוע כאשר אני מקבל את הכלי באמת אני יקבל את הצבע שרציתי וגילתי שבאספקה שהגיע עכשיו אין את הצבע הזה ולא בטוח שגם הוא יגיע בנגלה הבאה. מה אני אמור לעשות במצב כזה שסגרתי על צבע מסויים ופתאום אחרי שאני מבצע עסקה ומשלם את רוב המחיר את מגלה שאין את הצבע הזה? יכול להיות שאם בהתחלה הייתי יודע שאין את הצבע הזה לא הייתי חושב בכלל לקנות את אותו כלי ועוד מהחברה.. חשוב לי לציין שלא תחשבו לא נכון אני יודע שכלי לא נמדד רק באיך שהוא נראה אבל עדיין אני חושב שבשביל שהרוכב יהנה מהכלי הוא גם צריך לראות טוב.. מה הייתם עושים המקומי במצב כזה מבטלים עסקה או מתפשרים על צבע אחר?

Member
    אם אתה ממש נעול על הצבע אז אל תסגור עד שיגידו לך בוודאות אם בנגלה הבאה יגיע אחד כזה וישריינו לך אותו.
    לדעתי הנינג'ה הלבן נראה יותר טוב אולי תשקול אותו

Senior Member הסמל האישי של torquser
    ציטוט נכתב במקור על ידי naor6096 צפיה בהודעה
    חשוב לי לציין שלא תחשבו לא נכון אני יודע שכלי לא נמדד רק באיך שהוא נראה אבל עדיין אני חושב שבשביל שהרוכב יהנה מהכלי הוא גם צריך לראות טוב.
    הי נאור,

קודם כל אין מה להתנצל, האופנוע צריך לגרות את בלוטות החשק ולמראה שלו יש חלק לא מבוטל בעניין, אז אישית, אני מסכים איתך לגמרי.

מה הייתם עושים המקומי במצב כזה מבטלים עסקה או מתפשרים על צבע אחר?
    שאל את עצמך: כמה אני נעול על הצביעה שרציתי מ1 עד 10?
    עד 7:
    אתה יכול לדבר עם מטרו ואולי לקבל פיצוי בצורת הנחה או אביזרים שישכיחו ממך את הצביעה שכ'כ רצית, ותהנה מהאופנוע.
    מעל 7:
    יכול להיות שתחושת ההחמצה תלווה אותך כל הזמן ותתבעס על הכלי. ואם תראה כלי עם צביעה כזו על הכביש תאכל את המראות מרוב תסכול.

זוהי שאלה שכל אחד יענה עליה לעצמו באופן שונה, לאחד הפיצוי (אם יינתן) והאופנוע יהיו מספקים ולשני רק הצביעה המיוחדת שהוא חשק בה תספק אותו.

מקווה שעזרתי, בהצלחה.

מנהל פורום FullgaZ הסמל האישי של lokimonster
    אם הזמנת צבע מסוים ומטרו לא עמדו בזמן ההספקה והכלי המבוקש זה אי עמידה בתנאי חוזה ולהערכתי יהיה על מטרו לפצותך.
    השאלה עד כמה באמת משנה לך הצבע.

מצאתי על מה לקטר הוינקר של ימאהה נושר!!!
    SIC TRANSIT GLORIA MUNDI

Junior Member
    האמת אני די נעול על הצבע הזה זה אפילו הצליח להוריד לי את כל המצב רוח של היום.. אבל יש מצב שאני התפשר על הלבן שחור.. יש למישהו אולי תמונה של ה250 לבן שחור? דגם 2016

Senior Member
    אני לא הייתי מתפשר נקודה.
    כל אחד ומה שחשוב לו, אבל כשאני רואה תמונה של משהו בראש אני חייב אותה ככה ויהי מה.
    לא אוהב להתפשר, אוהב לקבל מה שביקשתי תמורת כספי, במיוחד לאור כל השרשורים שלא מטיביים עם מטרו.
    הם מרשים לעצמם לזלזל גם כשאתה בא לקנות כלי חדש מהניילונים וזה היה מרתיח אותי.

Member
    האמת אני די נעול על הצבע הזה זה אפילו הצליח להוריד לי את כל המצב רוח של היום.. אבל יש מצב שאני התפשר על הלבן שחור.. יש למישהו אולי תמונה של ה250 לבן שחור? דגם 2016
    תקן אותי אם אני טועה, אבל אתה רשאי לבטל את העסקה ולקבל החזר מלא. הרי הם התחייבו על צבע א', ובסוף מביאים לך ב'.

Senior Member
    בשלב זה וכל עוד האופנוע לא רשום על שמך במשרד הרישוי, אני מעריך שהיבואן לא יעשה לך בעיות אם תחליט לבטל (אולי אפילו יוותר על דמי הביטול נוכח סיבת הביטול).

מעבר לכך, לא פעם צביעה כגון SE כרוכה בתוספת תשלום. לכן במידה וכבר אין SE, רצוי לבדוק האם אתה זכאי להחזר מסוים אם רוכש דגם רגיל.

כך גם, הייתי מברר האם יש בסוכנות משנה את הדגם בצבע שאתה רוצה שמצוי כרגע בתצוגה.

ובנימה מעט אופטימית, אוכל לשתף אותך מניסיון אישי מול מטרו, שלפני מספר שנים כשביררתי באחת הסוכנויות שלהם בת"א, נאמר לי שדגם בצבע שחפצתי בו לא נמצא במלאי וכאשר פניתי לסוכנות אחרת ולאחר בירור, כן היה צבע במלאי!... אז תפעיל קצת את הרגלים ואולי גם לך המזל יאיר פנים

Senior Member
    ציטוט נכתב במקור על ידי 1122 צפיה בהודעה
    תקן אותי אם אני טועה, אבל אתה רשאי לבטל את העסקה ולקבל החזר מלא. הרי הם התחייבו על צבע א', ובסוף מביאים לך ב'.
    אז זהו שלא... ככלל יבואנים מכסים את עצמם בפן הזה בחוזה עליו אתה חתום וצבע שונה לרוב אינו בגדר סיבה מהותית לביטול עסקה (כמובן שבשלבים ראשוניים של הזמנות בדרך כלל אין בעיה. הבעיה נוצרת בשלב מאוחר יותר כשהרכב כבר על שמך במשרד הרישוי או כשבוצעה עבורך הזמנה מיוחדת של דגם וכיו"ב). That said - אם יביאו לך רכב בצבע ורוד ברבי או צבע לא סטנדרטי שכזה, יתכן שבית משפט ישחרר אותך מהחוזה.

Junior Member
    מצמץ זה בדיוק מה שעשיתי התקשרתי לכמה סניפים והם גם טענו שאין את זה בהספקה שהגיע. עכשיו אני רוצה לדעת אם אני יכול לנגן על זה שבחוזה הוא רשם את הצבע שרשמתי והפועל אני מקבל צבע אחר? מה אני יכול להגיד לסוכן עכשיו..

Senior Member
    נאור, אני בהחלט מבין את ההרגשה שלך. נקלעת, שלא באשמתך, למצב בו אתה לא יכול לקבל את האופנוע שהזמנת. מתסכל מאוד.
    מה שאתה צריך עכשיו לעשות זה לברר לעצמך סדרי חשיבות.
    כמה חשוב לך שהאופנוע יהיה לך "עכשיו". אם לא חשוב, נסה ביטול עסקה (ואז לקנות אופנוע אחר במקום אחר) או שתמתין עד שיגיע אופנוע בסכמת הצביעה שרצית – יכול לקחת כמה חודשים טובים.
    אם חשוב לך אופנוע עכשיו – בדוק עם עצמך כמה חשובה לך סכמת הצביעה. אני מניח שמטרו יתנו לך פיצוי נאות בצורת ציוד לאופנוע ולרוכב אם תסכים לקחת סכמת צביעה אחרת. אפשרות נוספת היא להגיע להסכמה עם מטרו להכניס את האופנוע לצביעה אמנותית בה תוכל אתה לבחור את דוגמת הצביעה ומטרו יממנו זאת.

בכל מקרה, לפני שאתה פועל תעשה לעצמך רשימה של סדר חשיבויות ותפעל לפיה. בהצלחה.

מנהל פורום FullgaZ הסמל האישי של MasterOz
    לא התכוונתי להתערב, אבל הדעות כאן בעניין "התפשרות" כזו או אחרת,
    לא ממש נראות לי...יש כאן דבר שלכאורה נראה זניח או פשוט, אבל זה ממש לא כך.
    זה לא הוגן למכור משהו שאין ואז לומר ללקוח, זה לא בדיוק אבל דומה.
    צבע לאופנוע, זה סופר חשוב! בכלל, צבע זה סופר חשוב, בכל דבר.
    כולם כאן, ללא יוצא מהכלל - לוקחים את הצבע בסדר העדיפויות...
    לפעמים כמקום ראשון ולפעמים בעשיריה הראשונה.
    הצבע הוא פאקטור בבחירת כל דבר כמעט, החל בפירות וירקות...ומזון בכלל,
    כלה בצבע הקיר בבית, הרכב, החולצה, השמיים וכל דבר אחר.
    אופנוע זה חלק בלתי נפרד מנראות (שופוני בלע"ז) חיצונית, הצבע תופס בו חלק נכבד מאוד.
    אם מישהו חושב שזה החלק המשני...הוא צודק, זה השלב הבא מיד אחרי בחירת הכלי.
    אם שמים את הצבע במקום שני, אי אפשר לזלזל בו ואו באדם שבחר אותו.
    לכן, אם בעל עסק לממכר אופנועים, לא מבין את חשיבות הדבר...שלא ימכור.
    אם יבואן אופנועים, לא מבין את גודל עגמת הנפש של רוכב, שצריך להתפשר בגלל הצבע,
    הוא אינו מבין דבר וחצי דבר בשרות ודבר וחצי דבר באופנועים בכלל.
    למה אני כזה נחרץ? כי בחירת הצבע של היצרן, סכמת הצביעה, ההתאמה לעיצוב...
    גם אם היא אינה תואמת את טעמו האישי של כל אחד, היא-היא אחד הדברים החשובים
    שבגינו נקנה אופנוע ויאמר לכם כל מעצב באשר הוא...הצבע הוא אחד הדברים החשובים.
    נערך לאחרונה על ידי MasterOz; 13-07-2016 בשעה 11:24.

Senior Member
    ... עכשיו אני רוצה לדעת אם אני יכול לנגן על זה שבחוזה הוא רשם את הצבע שרשמתי והפועל אני מקבל צבע אחר? מה אני יכול להגיד לסוכן עכשיו..
    אתה בהחלט יכול לדרוש לקבל הנחה או הטבה זו או אחרת בהתחשב בכך שהזמנת דגם בצבע X ואתה עתיד לקבל בצבע Y. יתרה מכך, הזמנת דגם שהוא לכאורה ייחודי ולא סתם צבע אחר (דבר שלכאורה יכול לסייע לך במידה ותחליט לבטל את העסקה).

בשורה התחתונה ולמיטב הבנתי, במקרה הנוכח, עניין הSE מתבטא רק בקצת צביעה או סטיקרים של הפרינג ותו לא (צריך לבדוק שאין הבדל בכיתוב ברישוי) יתכן שהיבואן פשוט יכול להחליף לך את הפרינג/סטיקרים לכאלו של SE ושלום על ישראל.

Senior Member
    MasterOz, (מבלי לגרוע מדברי לעיל בפן המשפטי-מעשי) אתה צודק לגמרי וכל מילה חקוקה בסלע.

נראה לי שמה שהוא שואל זה על היכולת שלו לבטל את העסקה.
    לדעתי (הלא מוסמכת) התשובה היא כן.
    בהחלט יכול להיות שזה יהיה כרוך בקצת צעקות או איומים אבל לדעתי זה אפשרי.
    בהצלחה