ושאתה עוזב את הקלאץ בין הילוך להילוך זה עושה את הרעש?
שלום לכולם
שאני נוסע בכביש ומגיע לרמזור הדרך שבה אני בולם היא כזאת:
לוחץ קלאץ עד הסוף, מתחיל ללחוץ על הבלמים ותוך כדי (במרחק העצירה) מוריד את ההילוכים עד לראשון.
שאני עומד ברמזור אני קלאץ לחוץ על ראשון.
עכשיו, שאני מוריד את ההילוכים במרחק העצירה תוך כדי שאני בולם (והקלאץ לחוץ) מכול הורדה של הילוך נוצר רעש די חזק מהגיר והוא מתחזק ככול שאני יורד בהילוכים.
נגיד אני נוסע על רביעי, מגיע לרמזור,
מחזיק קלאץ ומתחיל לבלום, ותוך כדי מוריד את ההילוכים לראשון.
כול הורדת הילוך עושה רעש יותר נורא מהשני (כמו מכה על הגיר) ובמיוחד שאני מוריד לראשון זה עושה רעש כאילו של שריטה.
חבר שלי אמר לי שאסור להוריד לראשון במהלך נסיעה עם האופנוע ואסור להחזיק קלאץ ברמזור על ראשון זה כי דופק את הגיר.
עד כמה זה נכון?
ושאתה עוזב את הקלאץ בין הילוך להילוך זה עושה את הרעש?
כניראה אתה מוריד מוקדם מידי הילוכים, זה שהקלאצ לחוץ לא אומר שאתה יכול להיות בהילוך לא מתאים למהירות
Sent from mTalk using windows 10 mobile
Si fractum non sit, noli id reficere
adversus solem ne loquitor
לרותם - לא.
לסטרלוק - כנראה שזה הטעות שלי. תודה על התשובה
אם אני יוריד את כול ההילוכים מכה אחת אחרי שעצרתי עצירה מוחלטת זה בסדר?
את כולם כשעצרתה יהיה בעייה, גיר של אופנוע מגיע ללא מנגנון סינכרון שיש ברכבים.
מנגנון סינכון זה מנגנון שבעצם מתאים את המהירויות של הגלגלי שיניים בגיר לפני שילוב הגללגלי שיניים, זה בעצם מה שקורה כשאתה מעביר הילוך ויש לך מין רגע כזה שהידית הילוכים באוטו חצי דרך נכנסה ואחרי רגע נכנסת זה הסינכרון.
אין דבר כזה באופנוע ואתה כרוכב צריך לסנכרן.
אני אישית בולם וסביב ה40 קמש מתחיל להוריד לראשון , ואז לא משנה מה ההילוך תמיד מתאים והאופנוע בתנועה מה שמאפשר הורדה חלקה.
אם עצרתה ואתה לא בראשון סיכוי טוב שתצטרך להזיז אופנוע קדימה או אחורה כדי שההילוכים ירדו
Sent from mTalk using windows 10 mobile
Si fractum non sit, noli id reficere
adversus solem ne loquitor
ברכיבה שלי אני לא מוצא סיבה לבלום ללא הורדת הילוכים
א:תמיד יש לי את האופציה לפתוח גז
ב:לא חושב שזה בריא לגיר
ולהילוך ראשון אני לעולם לא משלב בזמן נסיעה מעל 20 קמ״ש
בבלימת חירום אני משתדל להיות בשני-שלישי עם קלאץ לחוץ.
סבבה תודה חברים הבנתי. אני לא יודע את כול זה כי למדתי את ההילוכים לבד (125), עד עכשיו רכבתי ככה, כמה נזק זה עשה לגיר לדעתכם?
מעניין.
אני מניח שאני פשוט נוסע לא נכון אבל אין לי בעיה להגיע לרמזור על הילוך שני או לפעמים גם שלישי ופשוט להוריד בעמידה או בדיוק רגע לפני העצירה.
אני גם לא מחזיר את הקלאץ אחרי שאני יורד מבערך 30 קמ״ש. פשוט בולם עם הבלמים וקלאץ לחוץ.
נראה לי התעסקות מיותרת.
כמו שR86 רשם ( כך גם אני פועל ), תוריד הילוכים בזמן שאתה בולם. אם יבוא מצב בו אתה צריך להמשיך בנסיעה ולא תהיה בהילוך הנכון, או שתדומם מנוע או שתתחיל להתעסק עם ההילוכים במצב "לחץ". מוריד משני לראשון ב15 ומטה. מעל זה ההורדה "אלימה".
באופנועים זאת תיבה שבה ההילוכים הם בשורה ( חייב לעבור אחד אחד ) ולכן אתה לא יכול לרדת משישי לראשון בלי לעבור את 5,4,3,2,N. אם תעשה את זה בעמידה, אתה תשים לב שלפעמים זה "יתקע". אז תצטרך לשחרר מעט את המצמד כדי שההילוך יקפוץ חזרה לשילוב, ואז תמשיך את ההורדה (זה קורה גם אם אין מתיחה טובה של כבל המצמד).
תלמד את טווח ההילוכים ביחס למהירות, ותוריד אותם בהדרגה במהלך הבלימה.
תוריד הילוכים בהדרגה עם שילוב של גז ביניים.
אם תעשה את זה נכון (בהנחה שהגיר בסדר) לא תשמע רעש.
לגבי לחכות לעצירה ואז להוריד זו טעות (כפי שנרשם בתגובה מעלי).
מצאתי על מה לקטר הוינקר של ימאהה נושר!!!
SIC TRANSIT GLORIA MUNDI
יחי המלך המומנט
גילוי נאות ולכבוד_הוא_לי: חבר מערכת מוטו
התכוונתי שהמנוע יתכבה ממש בסוף הבלימה. כמובן שעדיף לתפוס את הקלאץ בסוף הבלימה. אבל בלי שום ספק בלימה בהילוך חזקה יותר וטובה יותר.
Sent from my GT-I9300 using Tapatalk
גם בהילוך נמוך יחסית?
נשמע מוזר העניין הזה... אני מכיר עוד מרכב שאסור ללחוץ את הקלאץ עד סוף הבלימה. זה גם הגיוני - תחשוב שבמצב של מנוע כבוי , יותר קל להזיז אופנוע בהילוך או עם קלאץ לחוץ?
Sent from my GT-I9300 using Tapatalk