אז ככה, אני בעליו של MT09 שמור בקנאות וחתיך להפליא, נוטף סקסיות ומאוד כוחני.
כבר עברתי איתו 6K+ ק"מ במהלך החצי שנה פלוס...
רכבתי בעברי על כמעט כל האם וי אגוסטות וה-Z800 והנה ההתרשמות שלי:
ה-Z800 אופנוע נהדר, לא חסר לו כוח, אוהב לשייט בכיף על מהירויות גבוהות ומרגיש כמו 'טנק שיושב חזק על הקרקע'.
אופנוע תקציב אחרי הכל אבל מכלולים לא גרועים או משהו בסגנון. טובים פלוס ביחס לתקציב.
האם וי אגוסטה ברוטאלה 800, אופנוע איטלקי למהדרין... מגיע עם הכל הטוב - בלמי ברמבו, בולם אחורי של אוהלינס ועם תוספת של אלקטרוניקה מכובדת.
ובקיצר, מכלולים בליגה אחת מעל ל-MT09 וה-Z800.
אחד הדברים המדהימים בברוטאלה ובכלל בשאר האגוסטות זה הסאונד המטריף שמגיע מהמנועים החובבים סל"ד.
ימאהה MT09, אחת היציאות החזקות של ימאהה בעשור האחרון(!) אופנוע תקציב יפני (שמיוצר גם ביפן!), מאוד כוחני, קל משקל עם סאונד משגע.
מה שיפה באופנוע שהוא מרגיש יותר חזק מאשר על הנייר, זאת בזכות המשקל ועצם העובדה שהוא 3 צילינדר בנפח 850 סמ"ק.
המכלולים בסיסיים אך עושים ת'עבודה, אין מה להשוות אותו לברוטאלה 800 כי הוא אופנוע תקציב אחרי הכל, אבל גם לא נופל מה-Z800 ביותר מידיי.
אם אתה לא לוחץ אותו חזק אז אין טעם לגעת בבולם האחורי (יש אפשרות להקשיח אותו משמעותית מאיך שהוא בא מהמפעל). אעיר שאתה יכול לקנות קיט אוהלינס ב-5K באיביי שמשדרג לו את הבולמים לליגה אחת מעל.
2 הדברים המעניינים באופנוע זה תנוחת הרכיבה שמשדרת לא מעט פוזה יחד עם עיצוב "שייפי". הוא נכלל בתת-קטגוריה Hyper-Naked (סוג של הכלאה בין אופנוע היפר כמו ההיפרמוטארד של דוקאטי לבין אופנוע נייקד רגיל).
והדבר השני הוא המנוע, מבין שלושתם הכי מהנה ה-MT09, מנוע דיי אלים שכל נגיעת גז קלה והגלגל הקדמי מתרומם או שהאחורי מפרפר במקום.
והוא דיי פרקטי לשימוש יום יומי, יש לך 3 מפות הצתה מאוד שימושיות: B - מתאים לרכיבה מנהלתית (מוגבל ל-93 כ"ס בערך), STD - משמעותית חזק מה-B, מתאים לגיחות מהירות (113 כ"ס), A - מפה אלימה, כל נגיעת גז קלה ומורגשת היטב הצלפת שרשרת, מתאים למי שרוצה להשתולל בעיקר (115 כ"ס).
ב-B אני משתמש בערך ב-55% מהזמן, ב-STD כ-40% וב-A כ-5%.
אז לסיכום:
MT09 - לדעתי התמורה הטובה ביותר לכיס, מנוע מטורף, מכלולי תקציב סבירים.
ברוטאלה 800 - ליגה אחת מעל ה-Z800 וה-MT09 אך עולה בהתאם, מכלולים ברמה גבוהה אך מנוע פחות מרגש מה-MT, סאונד מטריף ביותר(!).
Z800 - עיצוב מוחצן ויפה, מנוע פלפל אך לא מרגש כמו הברוטאלה וה-MT, מכלולים קצת יותר טובים מה-MT09 (לא בהפרש ניכר), יותר אווירודינמי מהשניים.
ותמונה של ה-MT09 שלי