החוק מאפשר כפל ביטוח בלא מעט ביטוחים. לא ניתן לבצע כפל ביטוח לרכוש. ניתן לבצע כפל בביטוח חיים, תאונות אישיות, מחלות קשות בהן קבוע סכום כזה או אחר על עצם המחלה עצמה, נכות מתאונה ובטח עוד כמה שאיני זוכר. ניתן לעשות כפל ביטוח תאונות אישיות המכסה רכיבה על אופנוע ולקבל פיצוי מכל הפוליסות באירוע ביטוח.
דווקא ביטוח אבדן כושר עבודה הוא סוגיה מורכבת יותר. גם כאן חובה ליידע את המבטח כי אתה רוכב על אופנוע ולוודא שהפוליסה מכירה בכך. לא משנה כמה כסף שילמת לחברת הביטוח, אבדן כושר עבודה מכסה 75% מהשכר ברוטו. ושם אין דרך לעקוף את המכשול. גם אצל שכיר וגם אצל עצמאי הברוטו מחושב מהכנסות המדווחות לביטוח הלאומי. לחשב 75% זאת פעולה חשבונית פשוטה מאד.
איללכא...וסובבו בגז, בזהירות
ואם כבר מדברים על כדאיות. דווקא ביטוח חובה עם השתתפות עצמית הוא כזה שאינו עומד בשום מבחן סביר. צריך לרכב מעל 20 שנה ללא אירוע ביטוח על מנת שזה ישתלם, וזה כבר אינו סביר. אז לא פלא שמפתים אותנו במחיר נמוך יותר ובמקביל מצליחים לדחוף לרבים מהרוכבים ביטוח תאונות אישיות מיוחד לאופנוענים.
אני מכיר מעט מאד רוכבים שאחריהן 20 שנות רכיבה ללא תאונה ולכן אני מבטח חובה ללא השתתפות עצמית. הבעיה היחידה, שכמו כל ביטוח ממש טוב, זה יקר.
אני עושה ביטוח כי אני חייב. ובתאונות שהזכרתי לא באמת נפגעתי.
האמת שהמדיניות שלי בעבר הייתה שעל שיפשופים ואפילו שבר בזרת לא הלכתי לתבוע את הביטוח.
היום אם ( וכאשר) זה יקרה אני אקח את העורך דין הכי טוב שיש ואוציא כל מה שמגיע לי על פי חוק.
זו מצווה וחובה לקבל את מה שמגיע לך ( מי אמר קאפיטליזים).
הבנתי ( באיחור מה) שמה שמניע את העולם זו תאוות בצע ורצון להרוויח.
Sent from my LG-H815 using Tapatalk
מצאתי על מה לקטר הוינקר של ימאהה נושר!!!
SIC TRANSIT GLORIA MUNDI
תוודא בדיוק מה הביטוח כולל:
גם אם יש לך הרחבה לדו גלגלי אתה יכול להיפצע די קשה באינסוף מקרים שלא מכוסים על ידי הביטוח!
למשל נפילה בדרך עפר לא מכוסה בכלל
נקע חמור גם לא
וברשימה ארוכה