אכן אם תשמור על הכלי הוא יחיה יותר אבל יש כלים שלא בנויים לחיות באופי שלהם
Sent from mTalk using windows 10 mobile
אכן אם תשמור על הכלי הוא יחיה יותר אבל יש כלים שלא בנויים לחיות באופי שלהם
Sent from mTalk using windows 10 mobile
Si fractum non sit, noli id reficere
adversus solem ne loquitor
למען הבהרת השאלה,
כמו שכתבתי בהודעה הראשונה אופנוע/קטנוע עד 300סמ"ק עם 100K כנראה שלא הייתי הולך לראות
עד כה לפי תגובותיכם ל1000 סמ"ק זה סביר יותר ולא צריך לפסול.
אגב, כבר כתבתי מקודם 100K מיצג כמה האופנוע עבר לא רק כמה המנוע נסע.
תבין, כקונה אופנוע משומש אתה די מוגבל למה שהשוק מציע.
השוק בישראל מציע הרבה אופנועים עם ק"מ גבוה שבחו"ל מזמן היו מופנים לגריטה.
יש לך אפשרות לחכות זמן רב לאופנוע עם ק"מ נמוך ולשלם מן הסתם הרבה יותר,
או לקנות את הממוצע שמסתובב פה.
כל מוכר ישבע לך שהאופנוע שלו מתוחזק ע"י צוות נאס"א משומר בצמר גפן, והאבק עליו
עשוי מאבק הייטק נדיר.
אתה ואתה בלבד תשלם את מחיר התיקונים והעוולות שנעשו לאופנוע במשך השנים.
תכין כיס עמוק מאד, קניית אופנוע משומש היא הרפתקה שכל אחד זוכה לחוויות אחרות.
אף אחד לא יכול להבטיח לך כלום, והבית תמיד זוכה וכשאני אומר בית אני מתכוון המוסך!
אתה תשלם הרבה וביוקר, אבל ככה זה להיות אופנוען בישראל.
אם אתה לא סובל חום, אל תיכנס למטבח!
פעם, האופנועים היו מברזל והרוכבים מפלדה!
בדיוק עכשיו אני מתפתה אם לקנות נינג'ה 250 מ2009 עם 75 אלף ק"מ במחיר תחתית. אבל אם ככה דיברתם על אופנועים באזור הליטר אז אני מבין שלאופנוע רבע אין סיכוי רב.
קילומטראז' הוא רק פקטור אחד שיש לשים לב אליו אבל הוא לא אמור להיות deal breaker.
בזמנו כשחיפשתי GSים נתקלתי באחד עם פחות מ-40K על השעון, מנוע מקורי. הדבר היה ערימת חלודה מתפרקת עם פיירינגים בכל צבעי הקשת, אבל יאמר לזכותו שהמנוע הרגיש נהדר אך הסריח מדלק נשרף.
את שלי לעומת זאת קניתי עם קרוב לפי-2 מזה והאופנוע במצב שמור מאוד והכל נראה חדש, למעט מותחן טיימינג ומיסבי היגוי עייפים שהייתי צריך לסדר.
כן - אופנוע 250 לדוגמא עם 90K על השעון יכול להיות במצב מזוויע ויכול להיות במצב נהדר שתוחזק בזמן וכראוי לפי הספר וייסע עוד 90K בכיף (ואני מכיר כאלו). הייתי יותר מסתכל על אחזקה שוטפת, מספר ידיים והמצב הכללי של הכלי.
לפי פורומים בחו"ל המנוע בנוי ל95 אלף ק"מ.. טוב אני אולי אשאל אותך על עוד דברים בפרטי.
בדיוק כמו באופנוע שעשה כפול 2 בקילומטרים, זה קשור לזמן ולא לקילומטרים אז אי אפשר להגיד שאופנוע עם פחות מידי קילומטרים יכול להיות יותר בעייתי, אופנוע זה מתכת פלסטיק וגומי, עם טיפול כמו בספר הרכב ואחסנה נאותה אתה יכול לרכב עליו גם 200 ק"מ בשנה ואני מכיר אנשים שלא רחוקים מזה עם אופנוע יד ראשונה בן 10 שנים שלא עבר שום כשל רציני.
ובימינו הגומיות אטמים, מחזירים וכו מחזיקים המון זמן
עכשיו שאני חושב על זה אז לפני שנה קניתי רכב בן 8 עם 50000 קילומטר, היו לי כמה תקלות שידועות בדגם הזה כמחלות ילדות אבל בגלל הקילומרז הנמוך צצו רק עכשיו.
חוץ מזה אני קצת דואג למצבר כי הוא עדיין מקורי.
תחשוב על זה ככה:
קנה אופנוע חדש מהחברה, תמלא מיכל עד הסוף, תעמיד אותו על ג'ק אמצע
תניע, עכשיו סע לסוף שבוע באוזבקיסטן, כשתחזור יקרה אחד מהדברים,
או שהמנוע פוצץ עצמו לדעת, או שנגמר הדלק במיכל והוא כבה, מה שכן
לא הוספת אף ק"מ על השעון....
פעם, האופנועים היו מברזל והרוכבים מפלדה!