זאת ההתנהגות המצופה למנוע מקורר אויר מוזן קרב' ולא חדש, וכל עוד אין כיבויים פתאומיים - זה נשמע תקין.
אוקיי, פילטר האוויר נוקה, העלתי את הסל"ד לאזור האלף כשהמנוע קר, התחמם טיפה ל-1200-1300, קופץ טיפ-טיפה (50 לפה 50 לשם) אבל בגדול הסל"ד אחיד.
So far so good.
זאת ההתנהגות המצופה למנוע מקורר אויר מוזן קרב' ולא חדש, וכל עוד אין כיבויים פתאומיים - זה נשמע תקין.
הרגע נסעתי על האופנוע כמה קילומטרים בעיר לעבודה. המנוע מרגיש כאילו יש קצת גז גם כשאני עוזב את הגז, בלימת המנוע נהייתה חלשה יותר, המנוע נשמע מוזר (בלי תיקתוקים מכניים כמו קראנק גמור שאני מכיר את הצליל).
מסקרנות החלטתי להסיר את הכוהל השמאלי בהגעתי לעבודה - האופנוע המשיך לעבוד על 1400 סל"ד כאילו דבר לא קרה, רק כשאני נותן גז מרגישים בהיעדר הכח המובהק. ללא הכוהל הימני לעומת זאת האופנוע בקושי מניע, רק עם גז ומדמים ברגע שעוזב אותו.
במה יכולה להיות הבעיה?
אגב אציין שבכוהל השמאלי יש פלאג תקין וניצוץ.
וכשיצאתי מהבית על האופנוע, בערך ב-3 אלף סל"ד המנוע קיבל תוספת כח, הרגיש כאילו סתימה השתחררה/נפרצה. לאחר מכן מרמזור לרמזור זה לא חזר על עצמו.
קראתי שיש סיכוי גדול שזה ה-idle circuit. חוץ מהדיזות, שנראות בסדר גמור, מה עוד יכול להשפיע? לא נגעתי באזור הדיאפרגמות עדיין.
2 האגזוזים היו חמים באותה מידה - משמע 2 הצילינדרים עובדים. ביצעתי לפני כחודש וחצי בדיקת קומפרסיה אצל המכונאי שלי ושניהם היו תקינים ואחידים.
יש לי תחושה (וזה יישמע ברור מאליו לבקיאים פה אך אני חדש אז תסלחו לי) שכשהאופנוע בסל"ד סרק הוא עובד על צילינדר אחד, והשני מתחיל להתעורר באזור ה-3000 סל"ד, כאשר נותנים גז ועוקפים את ה-idle circuit הבעייתי באספקת דלק אחידה.
ובדקתי באינטרנט מהו פלאג סדוק - שלי מאוד רחוק מזה, כנראה שהגזמתי בתיאור.
מה עושיים הלאה?
יש ניצוץ בשני הפלאגים?
אני חיי בשביל למות על האופנוע שלי.
תשאיר אותו מונע זמן ממושך לאחר מכן תבדוק אם הצילינדרים באותו חום עם היד
הבעיה היא שהקרבורטורים שלך לא מסונכרנים. או שתבנה מכשיר סנכרון (די קל ל-2 צילינדרים) ותנסה לסנכרן לבד, או שתביא את האופנוע למוסך שיבצעו את זה.
חפש carb sync ביוטיוב.
אין שום טעם לחכות להפרשי חום וכאלה.
נ.ב. "כוהל" - זה אלכוהול, ספירט. לעומת זאת, "קויל"\"כויל" (המילה באנגלית היא coil) - זה מה שאתה מתכוון אליו, שנאי שיוצר ניצוץ.
חייב לדעת - מה ההקשר בין הקרבורטורים הלא-מסונכרנים לבין המצב כרגע? האם זה הגיוני שברגע אחד הם יצאו מסנכרון? (יצאתי מקצה העיר הביתה 3 קילומטרים ללא עצירות, רק כיכרות, כשהנעתי האופנוע עבד בסדר גמור על 1300-1400 וכשהגעתי הביתה זה פשוט נפל ל-700 פתאום והרגשתי שהוא מאיים למות, האורות של הדאש נחלשו ורק עם גז חזרו למצב רגיל).
זה יכול לקרות ברגע בהיר אחד ולכזו רמה קיצונית? הקרבים סונכרנו לפני בערך חודשיים ע"י המכונאי שלי, מאז לא נגעתי בהם והאופנוע נסע אלפיי קילומטרים בלי בעיות עד לרגע ההוא.
ועד כמה מסובך לסנכרן אותם?
ו-for the record, אני יודע מה זה coil, פשוט החבר'ה שלי שגם להם יש GS קראו לזה כוהל א חשבתי זה המושג בעברית.
רק בגלל שאתה חייב לדעת (פאק, כאילו יש לי זמן לענות, למה אני עושה את זה בכלל...):
אני מניח שאתה לא יודע מה זה אומר שהקרב' לא מסונכרנים. זה כשהמצערות של שניהם חוסמות את המעברים באופן לא אחיד - כך שאחד נשאר משמעותית יותר פתוח מהשני.
במצב כזה העומס של סל"ד סרק לא מתפזר בינהם באופן זהה, אלא הפתוח יותר לוקח את רוב המאמץ לשמירת סל"ד סרק.
אם במצב הזה תנתק את הפלאג של הצד היותר סגור, כמעט לא תרגיש הבדל, כי הוא ממילא בקושי משתתף בפעילות המנוע בסל"ד סרק, לעומת זאת אם תוציא את הפלאג של הצד הפעיל יותר - תקבל את מה שקיבלת.
לא יודע לגבי "כמה מסובך", תסתכל בסרטונים ביוטיוב ותנסה להעריך את העבודה.
נפילות פתאומיות של סל"ד קשה לאבחן. יכול להיות מלא דברים. אם התקלה לא ברורה - תנסה לשחזר אותה, לבדוק אילו תנאים משפיעים עליה (חום מנוע אחרי נסיעה ארוכה?). תקלה חד-פעמית בד"כ לא ניתן לאתר או לזהות.
וכן, קרב' יוצאים מאיזון במכה, כשפירקת והרכבת וניקית והזזת. הדברים שם זזים בחלקי מילימטרים, ניקית שכבת פיח שהיתה סוגרת את המעבר טיפה יחד עם המצערת - שינית את המצב, הזזת טיפה את המצערת תוך כדי הניקיון - שינית את המצב. בד"כ ממליצים לעשות איזון אחרי כל ניקוי.
אתה קורא יותר מדיקצת כמו להרגיש לא טוב ולנסות לעשות לעצמך דיאגנוזה עם קריאה באינטרנט. אפשרי, אבל אם עושים את זה ללא ידע מוקדם אלא רק עפ"י כל מיני כתבות - אתה יכול לקבל דיאגנוזות הזויות לחלוטין.
תודה רבה על ההסבר המעמיק!
אני באמת חושב שזה כל מה שנשאר, בהתחשב בזה שהדיזות נקיות, הקומפרסיה אחידה ויש ניצוץ בשני הפלאגים, באמת ה"סתימה" הזו יורדת כשאני נותן גז, משמע כשזורמת תערובת הבערה לשני הצילינדרים. במגרש החנייה לפני הנסיעה הביתה בפניה לא הורדתי הילוך ונסעתי על 2 אלף סל"ד בהילוך שני...אולי פיסת זיהום כלשהי נכנסה בחלל הקטן הזה? נראה כאילו כל פעם שאני מתאמן במגרש הזה קורה משהו לקרבורטורים (בין אם באופנוע הזה או בקודמים)
לפני שאני מתעסק אני רוצה לאמת, כי חבר אמר לי איך עושים את זה אך רציתי "להתייעץ עם המומחים". הוא אמר שבורג הסרק שלמטה שולט על אחד מהם, בעוד שבורג ה-Idle mix שלמטה שולט על השני, וכך מגיעים לאיזון. בפעם האחרונה שהתעסקתי עם זה ללא כל ידע הוצאתי כליל את הבורג העליון ולבסוף פרשתי למוסך. זה לא נראה או נשמע מסובך לעשות זאת גם לפי העין, אבל הייתי רוצה לדעת אם זו הדרך הנכונה ואם לא - מה כן? חיפשתי מעט ברשת אך לא מצאתי בדיוק את מה שאני מחפש.
3> Honda NC700X 2012 - Chrissy
106,200KM and counting
Not all who wander are lost
יש לך 2 פיילוטים ואחד בורג סרק הבולט הגדול
מה שחבר שלך אמר לא קשור בכלל ולא נכון.
יש בורג שמזיז את שתי המצערות אחת ביחס לשניה.
אם היית מקשיב לי והולך לראות את הוידאו הראשון שהיית מוצא ביוטיוב כשהיית כותב GS500 Carb Sync, לא היית צריך לשאול.
הנה (מהנקודה החשובה):
https://youtu.be/NYt33GRHzww?t=182
אין שום סיכוי לסנכרן קרב' לפי העין, צריכים מכשיר בשביל זה. אפשר לבנות אחד ביתי, ל-2 צילינדרים זה קל, אבל צריך להיזהר.
בלי שום קשר לנ"ל, אפשר ורצוי לתאם את מצב שני ברגי התערובת. הדרך הכי פשוטה היא לסגור את שניהם עד הסוף ולהוציא את שניהם כמות מדודה של סיבובים החוצה. אבל זה לא סנכרון קרב'.
ואם כבר אני כאן - זה הבורג לסנכרון, Balance Screw:
לעומת זאת, הנה הברגים של התערובת ושל סל"ד סרק, Mixture Screws ו-Idle Adjustment Screw:
בשתי התמונות מופיע בורג סל"ד סרק, באחת הוא שקוע בשקע ובשניה הוא ארוך וניתן לכיוון ידני. לא יודע מי זה החדש יותר.
נערך לאחרונה על ידי Jack_R1; 28-08-2016 בשעה 16:22.
ראיתי את המערכת שניתן לבנות עם 3 צינורות ו-2 בקבוקי מים, חבר אחר שלח לי קישור אך לא נתן לי מידות מדוייקות. מה שגם שבתגובות לאותו סרטון נאמר שיש בקבוקים שפשוט קורסים תחת הוואקום ויש מקרים בהם המים פשוט נשאבים לקרבים ולתוך המנוע, מה שמאוד מדאיג אותי.
כמה בערך עבודה כזו יכולה לקחת במוסך? חבר אחר ציין שכ-200 שקלים, שלא נשמע נורא כמו מים במנוע. מה אתם ממליצים לעשות?