נכתב במקור על ידי
mitsu
רק תיקון היסטורי קל:
טיול מצדה של ראש השנה התחיל בקיץ 2002 בפורום האופנועים של תפוז, המוכר בכינויו "פורום 8", כשהתכנון המקורי של המשתתפים היה לצאת לטיול לילי כשבסופו מגיעים למצדה כדי לצפות בזריחה הראשונה של השנה. משם הכל היסטוריה. אני לא הייתי בין המתכננים והיוזמים של הרכיבה הראשונה הזו כיוון שהייתי בחו"ל. הפעם הראשונה שבה השתתפתי היתה ב- 2004. אני לקחתי על עצמי את ניהול הפורום לראשונה ב- 2007, וזו השנה הראשונה שבה אירוע הרכיבה היה בצורה כזו או אחרת תחת הארגון שלי ושל שותפי לניהול הפורום דאז.
מספר הרוכבים והרוכבות הלך וגדל משנה לשנה. מכמה עשרות בודדות בשנים הראשונות, בשנים 2012 ו- 2013 התמלא מגרש החניה עד אפס מקום עם אלפים רבים של אופנועים וקטנועים מכל הסוגים, המון גדול של רוכבים, רוכבות, מורכבים ומורכבות. בשנת 2015 ההערכה היתה שבאירוע היו למעלה מ- 6000 אופנועים וקטנועים - ולצערנו הרב גם הרבה מאוד גורמים שמוטב שלא היו שם. מי שהיה בשנה שעברה בוודאי זוכר.
ברור שלא ניתן לשלוט על כל המשתתפים בשום צורה. מה שכן אפשר זה להוציא מנהלות, להתריע ולהרתיע, להשיג את שיתוף הפעולה של מד"א, של משטרת ישראל, של אתר מצדה, של גורמים אחרים - ואת כל זה אני עשיתי. בנוסף, כן אפשר לעשות כדי להקל על הרוכבים שמגיעים באמצעות שתיה קרה, משקאות אנרגיה, כיבוד ואוכל - והכל בחינם לגמרי. גם את זה אני עשיתי, ולא, לא קיבלתי על כך שום תמורה. להיפך. לבסוף, אפשר גם לפנק את הרוכבים שמגיעים בכל מיני צ'ופרים כמו חולצות וכובעים, וגם לארגן להם מוזיקה סבבה. גם את זה אני עשיתי, וגם פה מבלי לגבות שקל ומבלי לקבל שום תמורה. גם כאן, מסתבר שיש כאלה שזה לא מעניין אותם (כמו תגובתו המלומדת של Shiran81 למעלה כאן).
בסופו של האירוע בשנה שעברה המשטרה ביקשה ממני להגיע לתשאול. לא הואשמתי בדבר, אלא נתתי עדות מרצוני החופשי, שבה פירטתי היטב את כל המהלכים שבוצעו כהכנה לקראת האירוע, וגם דאגתי שיבינו היטב שכל מה שבוצע נעשה בידיעתם ובהסכמתם האקטיבית של מספר קציני משטרה בכירים. משם הם ירדו מהר מאוד מהעץ.
מה יקרה השנה? לא יודע, לי אישית זה הספיק (ושוב - תקראו תגובות ותבינו לבד למה מי שמשקיע שוקע ומי שחרא צף), ואין לי מושג אם מישהו לוקח את זה על עצמו. לי זה הספיק, ומספיקים לי הזכרונות הטובים מהשנים שבהם כן עסקתי בזה. השנה אני וחברי הולכים למקום אחר.
שתהיה שנה טובה לכל הרוכבים, סעו בזהירות, חזרו בשלום, וייצגו אותנו כמו שצריך.