ציטוט נכתב במקור על ידי almooog101 צפיה בהודעה
האמת אחי שאתה עקפת מימין לא בנסיעה טורית. בנוסף רואים שהוא התכוון לפנות ימינה עוד לפני שעקפת כי איך שעברת הוא התחיל לסטות ימינה.
אם ניתן היה לראות אותו בפלאפון אז היה לך על מה אבל ככה אבוד לך.
אולי תוכל להעיר את עיני, אבל כל מה שאני ראיתי זה חלון זמן של פחות משניה לעשות התחמקות לימין מהרגע שהוא שובר ימינה ולא סתם בולם ללא סיבה. שים לב שלפני שהוא חתך ימינה הוא גלש באיטיות במרכז הכביש ובלם ללא סיבה.
אני מעדיף לעקוף רכבים כאלה (גם אם זה מימין) כדי לא להתקע מאחוריהם על 40 כשכולם מסביב עוקפים אותי על 70 ואז אני נכנס לבעיות\סכנות אחרות.... (זו היתה שעת עומס בכביש מרכזי).

ציטוט נכתב במקור על ידי uriar צפיה בהודעה
אם תגיש תלונה למשטרה דבר ראשון יכנסו בך על העקיפה מימין ואז יסגרו את התיק מחוסר עיניין לציבור. אתה יכול להאשים את הנהג והפלאפון שלו אבל זה לא יעזור לך להתחמק מהתאונה הבאה. יהיו כמוהו עוד רבים ואם לא תיקח אחריות ותפיק מסקנות לגבי הנהיגה שלך עצמך - תמשיך להיות בסכנה.

ציטוט נכתב במקור על ידי MasterOz צפיה בהודעה
סליחה, אולי אני צריך משקפיים, אולי אני לא מבין מה אני רואה.
אני רואה נהג ברכב לבן, לא חשוב מאיזה סוג, עובר מנתיב ימני לנתיב אמצעי,
ללא הצהרת כוונות, כלומר איתות. ממשיך לגלוש לנתיב ימני ושוב ללא הצהרת כוונות
כשכל כולו מצהיר שהוא לא רואה את הנעשה סביבו והוא בכלל לא מתכוון לפנות ימינה!
אלא להיות ראשון ברמזור, בנתיב הכי ימני.
זה אופייני לחזירי כביש מצויים שחושבים שמותר להם הכל.

הבעיה היחידה שלי זה שאני לא רואה טוב ולא מצליח להבין אם הרוכב אותת כשעבר נתיב.
לדעתי, אין כאן עקיפה מימין. לעקיפה מימין יש כללים ברורים.
ציטוט נכתב במקור על ידי almooog101 צפיה בהודעה
נכון שהוא רצה להיות ראשון ברמזור אבל הוא עבר לנתיב הימני שזה הנתיב שבו נוסעים עפ"י החוק במדינתינו.

כל מעבר על פני רכב הוא עקיפה, גם אם הרכב לא זז. ישנם פרטים בחוק האומרים מתי מותר לעקוף מימין.

בתאונה שני הצדדים אשמים, זה שלא קיבל זכות קדימה וזה שלא נתן אותה, אחרי זה מתחילים מי אשם יותר. במקרה הזה אני אישית חושב שנהג הג׳יפ הסתכל ימינה (לפחות מקווה) והתחיל את הסטייה ימינה ללא איתות. במקביל פות"ש עבר לנתיב הימני כך שנהג הג׳יפ לא שם לב אליו וכך הגענו לסרטון.
אם נהג הג׳יפ היה שקוע בפלאפון בזמן הפנייה אז כנראה שבכלל לא הסתכל לפני שפנה.

Sent from my LG-H815 using Tapatalk
בלי לחפור יותר מדי - אני הרבה על הכביש ומקרים כאלה קורים לי אחת לכל כך הרבה זמן שאני לא זוכר מתי זה קרה פעם אחרונה.... בלי להתנשא או משהו, אבל לא חושב שיש לי משהו לקחת מכאן חוץ מלהאט קצת יותר, שזה לא בטוח בכלל שזה פתרון מתאים. כמו שאמרתי - שעת עומס ולא רציתי להתקע מאחורי נהג שנוסע 40 כשמבול של רכבים מסביבי נוסע הרבה יותר מהר.
לא עקפתי משמאל כי היה רוכב טימקס שהעדפתי להתרחק ממנו.
הברירות מבחינתי היו לרכב מאחוריו ולהתחיל להאט בנתיב האמצעי כשלא ידעתי מתי הוא יחליט להפסיק לבלום או לעקוף מימין.
ולא אותתי... לגבי כן עקיפה מימין/לא עקיפה... זה באמת משנה? הבן אדם חשב שהוא לבד על הכביש. אני בטוח שהוא ניסה לפנות ימינה מהנתיב האמצעי ולא לעבור נתיב כדי להיות ראשון ברמזור. הוא נסע לאט ואם הוא היה רוצה להגיע לרמזור ראשון הוא היה נותן קצת יותר גז.
אני די בטוח שהחוק לא איתי לגבי העקיפה מימין ומסכים איתכם שהיא לא לפי ספר החוקים של משרד התחבורה. מצד שני, רכבתי לאט ולא התפרעתי או הפתעתי (אם הוא היה טורח להביט במראה) ובתכלס - כמעט כולנו פה רוכבים ככה במקרה הטוב.
גם להיכנס למישהו לנתיב נסיעה כשהוא נוסע במהירות סבירה לחלוטין זה לא חוקי, וזה לא משנה אם הוא עוקף מימין. זכות הקדימה היתה שלי ואם הייתי רכב זה היה נגמר בתאונה בוודאות.
זה פשוט נהג גרוע, ולדעתי זה לא מקרה של נהג עבריין שעושה את זה בכוונה (לא שזה הופף את זה ליותר טוב).

לא ניסיתי להפוך את זה לשרשור מה אתם היתם עושים - באמת ניסיתי לקבל חו"ד אם יש לי מה לטרוח להגיע למשטרה (במיוחד לאור העקיפה מימין שלי וזה לא שרואים אצלו ביד פלאפון). אז הבנתי שלא ותודה לכולם... גמר חתימה טובה