אני רק שאלה.
בהרבה מאוד תגובות בשרשור הזה ובאחרים אני רואה את משפט המחץ "עקיפה מימין".
מכיוון שאני לא רוצה להיות עבריינית, ובטח לא מהסוג הגרוע ביותר של העבריינות - עבריינית תנועה - אני חייבת לברר את מהות החוק.
נניח אני רוכבת לי בנחת בכביש בעל שלושה נתיבים. כמובן שכהרגלי אני מקפידה על הימין ונוסעת כחוק במהירות 90 קמ"ש.
בנתיב האמצעי נוהג כרגע נהג מכונית, והוא כמובן נוסע במהירות הלא תאמן של 70 קמ"ש.
לפי חוק פיזיקלי כזה או אחר באיזה שהוא שלב אני אגיע עד אליו. האם עלי במצב הזה לבצע איתות שמאלה ולעבור לנתיב השמאלי ביותר, לחלוף על פניו משמאל, לאותת ימינה ולשוב מיד לנתיב הימני?
ואם הנתיב הוא דו מסלולי, האם עלי לזהות שאני מהירה ממנו בנתיב הימני, לסור ברגע האחרון, לפני שאני מבצעת עבירה קשה של עקיפה מימין, לנתיב שלו ולהמתין שהוא יבין שהכביש לא של אמא שלו ויזוז ימינה, לחלוף משמאלו ורק אז לחזור לימין?
זו מהות החוק?
כי אם התושובות הן "לא" אני חושבת שאפשר להפסיק להשתמש בצורה כל כך מתירנית במושג "עקיפה מימין". נסיעה בנתיב הימני לא נחשבת עקיפה מימין. מי שנוסע לאט מהתנועה בנתיב האמצעי או השמאלי הוא העבריין שלא מקפיד על נסיעה בנתיב הימני ביותר אלא לצורך עקיפה (כל בני ישראל לצורך העניין עוברים על העבירה הזו)
לא ראיתי שזה מה שעשה רוכב האופנוע (מבלי כמובן להמעיט בעובדה שהוא היה יכול וצריך לזהות את הסכנה מראש). אני ראיתי רוכב שעבר, כחוק, לימין ושמר עליו בהמשך הנסיעה.
אני מכירה אישית מקרה של רוכב שנסע בנתיב הימני, שהיה מהיר יותר. נהג ממהר עבר במהירות נתיב מהאמצעי לימני ופגע ברוכב. בבית משפט טען כי נעקף מימין ונזרק מכל המדרגות על ידי השופט. לרוכב לא היתה אשמה תורמת ולא נעליים.