נתת תשובה מאוד מפורטת שלא עונה על השאלה. ההתפלפלות הזו של "שני רכבים זה טור" ואז אפשר לחלוף מימין של רכב איטי בעוד שרכב אחד הוא לא טור..... ואז זו עבריינות קשה?
את זה שהדבר הזה כתוב כחוק אני מבינה, הרי זה כתוב. לא בטוחה שהחוק הזה נועד לפעול כנגד אלו שנוסעים דווקא כחוק מימין, שכן יש כאן אבסורד.
מכיוון שככל הנראה האבסורד הזה לא נעלם מהעיניים של אוכפי החוק, אין לאף אחד ממש צורך להתעסק בסוג כזה של "עבריינות" ולכן אין שום אכיפה בעניין ואפילו בבית משפט, במקרה שהזכרתי קודם, הדבר לא גרם אפילו ל"אשמה תורמת". ומה שאני לא מבינה זה למה דווקא בפורום של אופנוענים העבירה הנוראית הזו - לחלוף על פני רכב מימין - מוזכרת שוב ושוב כאילו מדובר בעבירה רצינית.
בפועל זו הדרך היחידה לנהוג דווקא למי שכן רוצה לשמור על החוק (ועל הימין) - לנסוע בנתיב הימני.
הסיבה היחידה שאני חוזרת על זה (ומשעממת כבר אפילו את עצמי) זה שאם יש דבר אחד שמרתיח אותי בכבישים זה שמדינה שלמה לא קלטה את הקטע של הנתיבים. מדינה שלמה שעומדת בפקקים, עושה תאונות, גורמת לבלימות חרום ולזגזוגים (זו הטענה שלכם לדרך "הנכונה" לעקוף - לחתוך נתיבים הלוך וחזור) והכל בגלל שאף אחד לא מבין שצריך תמיד לשאוף להיות בנתיב הימני.
ובמקום לנסות לקדם את תרבות הנהיגה הכל כך בסיסית הזו, יש פה תגובות צדקניות של "עקפת מימין" למי שעשה את הדבר הנכון ופאקינג שמר על הימין