ערב יום כיפור זו הזדמנות טובה לדבר קצת על הפורום שלנו, על מה שנהיה ממנו ועל המעמד שלו.

לפני שנה וחצי מגזין פול גז ופורום פול גז חטפו מכה אנושה. החברה שניהלה את האתר נמסרה בחינם לגורם חיצוני שלא קשור, שבא 'לעשות סיבוב' על האתר ולנסות לגזור ממנו קופון, למרות שלא היה ממש ממה. לא נלאה אתכם בפרטים, אבל השורה התחתונה הייתה שכל הצוות נאלץ לעזוב והאתר נותר שומם ונסגר.

פתחנו את ווילז, וכמה חודשים מאוחר יותר החזרנו את השם פול גז.

עם המגזין ידענו בדיוק מה אנחנו הולכים לעשות. היה לנו חזון מסודר מההתחלה (למרות שהיו קצת חריקות בהתחלה, וזה בסדר גמור - חבלי לידה), וידענו בדיוק לאן אנחנו רוצים לקחת אותו. שנה וחצי אחרי אני יכול להגיד בסיפוק שהצלחנו. במגזין מתפרסמים מדי יום חומרים, רובם מקוריים, כשאנחנו מקפידים על רמת התוכן - הכתיבה, הצילומים והווידאו, וגם הנושאים מגוונים. אגב, בהקשר הזה יש עוד תכניות רבות להתרחבות שעדיין לא יצאו לפועל, אבל כל דבר בעתו. בשורה התחתונה - הטראפיק באתר יותר מהכפיל את עצמו ממה שהיה בשנתיים האחרונות של פול גז הישן, ואם מתייחסים לימי השיא של פול גז בשנים 2007-2009, אז כיום הטראפיק הממוצע גדול יותר ב-30%-40%, וזה אדיר בעיניי כי זה אומר בדיוק מה החשיבות והמעמד של פול גז בקרב קהילת הדו-גלגלי וגם מחוץ לה.

אבל העניין שעליו אני רוצה לדבר הוא דווקא הפורום.
בשנים האחרונות תרבות צריכת המידע השתנתה מהקצה אל הקצה. הפורומים, שהיו אבן שואבת לכל גולש שהתעניין בתחום כזה או אחר, נעלמו כמעט לגמרי והיום הם גוססים. מספיק להציץ במערכת הפורומים של תפוז, שלפני עשור הייתה מפוארת - לא פחות, כדי להבין כמה הפלטפורמה הזו גוססת. הגולשים עברו ברובם לפייסבוק ולוואטסאפ. שם מתרחשת הפעילות - על חשבון הפורומים.

כשפתחנו את האתר החדש היינו בטוחים שפורום פול גז יצלע במקרה הטוב וימות במקרה הפחות טוב, משתי סיבות - גם בגלל שהתהילה של הפורומים עברה מן העולם, אבל גם בגלל המכה האנושה שפורום פול גז הישן והמפואר חטף. גולשים רבים איבדו אמון, וזה מובן לחלוטין - לא ציפינו שיקרה משהו אחר (אגב, עוד לא הרמנו ידיים מלנסות ולהציל את הפורום הישן. סמכו עלינו שאנחנו על זה!).

למרות שתי הסיבות הגדולות הללו, עם הזמן האמון של רוב הגולשים חזר, ובעזרת צוות הניהול של הפורום מערכת הפורומים של פול גז חזרה להיות פעילה. לא סתם פעילה, אלא איכותית, עם תכנים רציניים ורבים, עם גולשים קבועים לצד גולשים מזדמנים, ועם גולשים חדשים שנרשמים מדי יום ביומו. מערכת פורומים מפוארת! זה מבחינתי עולה על כל הציפיות שהיו לנו, משאיר אותי עם לסת שמוטה בכל פעם שאני חושב על זה.

הפורומים לא מתו, ומערכת הפורומים של פול גז מוכיחה את זה מדי יום ביומו.

אני מאוד שמח על כך, מפני שעם כל הכבוד לפייסבוק ולוואטסאפ, הם לא יכולים להחליף מערכת פורומים מקצועית. לא ברמת התכנים ומקצועיותם, לא בגיבוש קהילה, ובטח שלא באפשרויות חיפוש ושליפת תכנים ומידע ישנים מהארכיון. כן, מסתבר שלפורומים יש כמה יתרונות על פייסבוק ו-וואטסאפ...

אז בהזדמנות זו אני רוצה להודות לצוות המנהלים המסור, שעושה עבודה שחורה וכפוית טובה, באהבה, באחריות ובמסירות אין קץ. רק מי שהיה מנהל פורום יכול להבין כמה השקעה צריך בשביל להחזיק מערכת פורומים ברמה גבוהה, וצוות המנהלים שלנו עושה את זה בצורה מדהימה. תודה לכם על כך!

אני גם רוצה להודות לכם, הגולשים, על שהחזרתם את האמון בפול גז ובמערכת הפורומים שלנו, על שאתם בוחרים לגלוש ולהשתתף פה, ועל זה שיחד כולנו יוצרים פה קהילה דו-גלגלית איכותית ושוקקת, שרק הולכת וגדלה מדי יום.

שתהיה לנו שנה טובה, מלאה בגזים ובפול גז, תמיד על שני גלגלים (או אחד - גם טוב ), וכמובן בטוחה.

חתימה טובה,

אביעד, בשם צוות מערכת פול גז ומנהלי הפורומים.