עמוד 1 מתוך 3 123 אחרוןאחרון
תוצאות 1 עד 15 מ 35

אשכול: מחצית מרוכבי הדו-גלגלי רוכבים ללא ביטוח חובה!

עורך ראשי FullgaZ הסמל האישי של אביעד אברהמי

מחצית מרוכבי הדו-גלגלי רוכבים ללא ביטוח חובה!

מנתוני דו"ח מבקר המדינה עולה ש-49% מרוכבי האופנועים והקטנועים רוכבים ללא ביטוח חובה בתוקף; מישהו באוצר צריך לחשב מסלול מחדש!

http://fullgaz.co.il/?p=116553

Senior Member
    אני בכל זאת חושב ששווה להתייחס לזה שהנתונים האלה לא משקפים כלים שעומדים ולא נוסעים בהם וכלים לשטח.
    כמו כן, ציינו פה שרוב הסרבני ביטוח הם מכל מני כפרים מרוחקים וספק אם היו משלמים ביטוח גם אם היה עולה חצי.

אני לא יודע אם זה מצמצם את המספרים בצורה משמעותית או לא, אבל אולי זה כן?

Member הסמל האישי של tree
    לפי כמות הקטנועים שזרוקים בכל הארץ המס הזה לא משקף את המציאות, אבל עדיין מאוד גבוהה.

Member הסמל האישי של ofirus
    עבריינים בפוטנציה

Member הסמל האישי של diesel
    ללא ספק מדובר בממצא חריג ומדאיג במיוחד שדורש התייחסות מיוחדת.
    אבל בחרתי להתייחס לפסקה הזו: "המסקנה המתבקשת מדו"ח זה היא שיש ציבור עצום של רוכבים – כ-60,000 – שלא יכול להרשות לעצמו לבטח את כלי הרכב שבו הוא משתמש בביטוח חובה", והכותב ממשיך: "האוצר יצר מנגנון ביטוחי אשר 50% מהמשתמשים בו אינם יכולים לעמוד בתשלום הפרמיה שלו ולכן נאלצים לעבור על החוק". אשמח לדיין את תהליך הסקת המסקנות.
    לא ברור לי תהליך הסקת המסקנות הנ"ל, שקצת מוציאים מהנוסחה את העמדה האידיולוגית של חלק מהאנשים, הבחירה והאחריות האישית.
    חשבתי לדוגמה על המס(ים) המצטבר על הדלק, שהיום גם נע סביב ה- 50%, אם לא יותר, שנקבע ע"י האוצר במנגנון די דומה, ובכל זאת כל משתמשי הכביש "כן יכולים" להרשות לעצמם את המס הזה, שבחישוב שנתי מגיע לאלפי שקלים, ובסבירות לא נמוכה עולה על סכום הביטוח אצל חלק ממשתמשי הדרך.
    (2017) BMW R1200GS

(1979) BMW R100/T

מנהל פורום FullgaZ הסמל האישי של strelok89
    ציטוט נכתב במקור על ידי diesel צפיה בהודעה
    ללא ספק מדובר בממצא חריג ומדאיג במיוחד שדורש התייחסות מיוחדת.
    אבל בחרתי להתייחס לפסקה הזו: "המסקנה המתבקשת מדו"ח זה היא שיש ציבור עצום של רוכבים – כ-60,000 – שלא יכול להרשות לעצמו לבטח את כלי הרכב שבו הוא משתמש בביטוח חובה", והכותב ממשיך: "האוצר יצר מנגנון ביטוחי אשר 50% מהמשתמשים בו אינם יכולים לעמוד בתשלום הפרמיה שלו ולכן נאלצים לעבור על החוק". אשמח לדיין את תהליך הסקת המסקנות.
    לא ברור לי תהליך הסקת המסקנות הנ"ל, שקצת מוציאים מהנוסחה את העמדה האידיולוגית של חלק מהאנשים, הבחירה והאחריות האישית.
    חשבתי לדוגמה על המס(ים) המצטבר על הדלק, שהיום גם נע סביב ה- 50%, אם לא יותר, שנקבע ע"י האוצר במנגנון די דומה, ובכל זאת כל משתמשי הכביש "כן יכולים" להרשות לעצמם את המס הזה, שבחישוב שנתי מגיע לאלפי שקלים, ובסבירות לא נמוכה עולה על סכום הביטוח אצל חלק ממשתמשי הדרך.
    על דלק מצליחים לשלם
    ברגע שלא הצליחו כשהדלק היה מעל 7 שקלים והנסועה ירדה משמעותית הורידו מחירי דלק.

כאן המצב די דומה זה לא הגיוני ש50% יכולים לשלם ביטוח.
    מה לא הגיוני פה? שבסוף במקרה תאונה משהו משלם.

Sent from mTalk using windows 10 mobile
    Si fractum non sit, noli id reficere

adversus solem ne loquitor

Junior Member
    איך מעבירים טסט לקטנוע/ אופנוע בלי ביטוח חובה?...או שהם רוכבים גם בלי טסט...ובלי רשיון אולי גם,...

Senior Member הסמל האישי של mudale222
    עושים ביטוח לשבוע לפני הטסט.

או הולכים למוסך שיעביר טסט

Senior Member הסמל האישי של Shasha127
    ככה עם ישראל נלחם מאז ומתמיד בגזירות - טומן את הראש בחול ואם צריך גם פוגע בעצמו ישירות כדי לא להלחם בהן.

Member הסמל האישי של diesel
    אני מחדד את כוונתי: כותב הידיעה קושר באופן סיבתי, ישיר ובלעדי את הנתון המבהיל הזה ליוקר היחסי של הביטוח והמצב הכלכלי של האופנוענים. כלומר, במצב היפוטתי כמובן, אם מחר המשכורת של כולנו תוכפל פי 4 אז הנתון הזה ירד לכמעט אפס. אני חושב שהסיבה לכך היא הרבה יותר מורכבת ומסובכת, ומושתתת על המון תפיסות חברתיות, יחסי אזרח-מדינה והחוויה סובייקטיבית של מופקרות וכולי, בנוסף לפאן הכלכלי.
    (2017) BMW R1200GS

(1979) BMW R100/T

אני מחדד את כוונתי: כותב הידיעה קושר באופן סיבתי, ישיר ובלעדי את הנתון המבהיל הזה ליוקר היחסי של הביטוח והמצב הכלכלי של האופנוענים. כלומר, במצב היפוטתי כמובן, אם מחר המשכורת של כולנו תוכפל פי 4 אז הנתון הזה ירד לכמעט אפס. אני חושב שהסיבה לכך היא הרבה יותר מורכבת ומסובכת, ומושתתת על המון תפיסות חברתיות, יחסי אזרח-מדינה והחוויה סובייקטיבית של מופקרות וכולי, בנוסף לפאן הכלכלי.
    תראה רגע את פילוח הדוגים על הכביש.

הרוב הוא קטני נפח, מי קונה קטנוע קטן נפח? לרוב מי שאין לו כסף ומחפש לחסוך.

עכשיו כש50% מכל השוק לא מבטח ורק 7% זה כלים גדולים אז ה7% זה טיפה בים ביחס לקטנים ששם החוסר ביטוח בגלל עלויות

Member הסמל האישי של miki
    ציטוט נכתב במקור על ידי אביעד אברהמי צפיה בהודעה
    מנתוני דו"ח מבקר המדינה עולה ש-49% מרוכבי האופנועים והקטנועים רוכבים ללא ביטוח חובה בתוקף; מישהו באוצר צריך לחשב מסלול מחדש!

http://fullgaz.co.il/?p=116553
    ביטוח חובה - לעג לאינטליגנציה. שחיתות במלוא הדרה מימי ענתבי שיזכר לעולמים כאחד הזרזים למיטוט שוק הדו"ג בישראל.
    ביטוח חובה - צמד מילים נלעג, כולנו כצרכנים מחוייבים ע"י המדינה לממן רווחי עתק של חברות ביטוח שלעולם אבל לעולם לא יפחיתו את מחירי הביטוח כי זה יפגע ברווחיותן פגיעה קשה.
    אם מי מדרי הפורום בכלל חושב שהאוצר יחשב מסלול מחדש הוא טועה.
    לכו וחפשו חומר על כל המפקחים על הביטוח, מה עשו אחרי פרישתם. אותם מפקחים עובדים במשרד האוצר, יש להם חברים שהם צריכים לדאוג להם. זו חונטה סגורה של יד לוחצת יד. מדמנה במיטבה ... לחברות הביטוח ולטייקונים המחזיקים בהן יש חברות בת בכל תחום אפשרי. פקיד שרק ינסה לטרפד מהלך כזה או אחר של חברות הבטוח ימצא עצמו חסר עבודה מהותית.
    מתוך הכתבה " המדינה מכריחה כל בעל רכב לעשות ביטוח לנזקי גוף לרכבו, והתחום הזה מהווה מקור אמין ולא אכזב לרווחי עתק של חברות הביטוח. ב-2013 הרוב המכריע של חברות הביטוח (להוציא שלמה ביטוח החדשה, שבאופן טבעי עדיין לא נהנית מהפירות הבטוחים שענף זה מניב לחברות הביטוח לאורך שנים), הציגו רווח בתחום, שבסה"כ הצטבר למעל למיליארד שקל."

כאשר אין שום תחרות בתחום הביטוח, וכאשר למרות כל התביעות חברות הביטוח מראות רווחי עתק, אתה מבין עד כמה הממשלה בקריצת עין עם חברות הביטוח נותנת לבקר המדינה לכתוב ככל שיעלה על רוחו. לא סופרים לא אותו, ובטח ובטח לא אותנו.

אני רוכב עם ביטוח חובה+ ג' , לא משחק בעניין, אבל כל פעם מעצבן אותי מחדש כל העניין הזה...
    מאחר ואני מצוי תדיר בחו"ל ומשוחח רבות עם אופנוענים, מחירי הביטוח בארץ הזויים במקרה הטוב. עד כה לא מצאתי שום פרופורציה בין מחירי הביטוח בארץ למדינות האירופאיות בהן ביקרתי. גם כל התעלול הזה של עם השתתפות \ בלי השתתפות כנגד 25,000 ש"ח זו המצאה של מוח מעוות.
    כמי שעבר תאונת דרכים ועבר מסכת תלאות בירוקרטית (שטרם הסתיימה ביטוחית) יכול לומר לכם שההליך מייגע. לא אכתוב כאן את כל מה שעל ליבי, אבל יש בי המון טינה ושנאה כלפי חברות הביטוח שיעשו הכל אבל הכל כדי למרר את חייו של מי שפונה אליהן לאחר ששילם להן שנים רבות.
    זו הכתבה : http://www.globes.co.il/news/article...did=1000931119

וזה אתרו של עו"ד חיים קליר שמספר על מעללי חברות הביטוח- לקרוא ולהתרגז... http://www.kalir.co.il/

Senior Member
    תאורטית אתה צודק, רק מה שאתה שוכח שאם תעלה לכולנו את המשכורת ב4 אלף בממוצע תגרום לאינפלציה (סטייל גרמניה אחרי ה-מלחמה) ותראה אנשים שנותנים אגזוז מלוסי בשביל כיכר לחם.
    ציטוט נכתב במקור על ידי Shasha127 צפיה בהודעה
    ככה עם ישראל נלחם מאז ומתמיד בגזירות - טומן את הראש בחול ואם צריך גם פוגע בעצמו ישירות כדי לא להלחם בהן.
    1+

Sent from my Redmi 3 using Tapatalk

Member
    כתבתי גם בתגובה בכתבה ואני אכתוב כאן שוב.

לא יכול להיות שאין התייחסות למדרגות הביטוח...
    האם לרכבים פרטיים יש מדרגות ??? האם ג'יפ האמר משלם יותר ביטוח (חובה) ממאזדה 3 ? האם פורשה 911 משלם יותר ביטוח מהיונדאי i10 ?

איך נוצרו מדרגות הביטוח המעוותות האלה לדו גלגלי, ולמה אנחנו חיים איתם בשלום ?
    כל כלי 250 סמ"ק עובר את המהירות המותרת בחוק בהרבה, אז מה ההבדל בינו לבין הארלי 1000 סמ"ק ? למה רוכב אחד צריך לשלם כל שנה עוד 2000 שקל לחברות הביטוח ???

הפול הוא קרטל עם רשיון.

וכמובן הנתונים שמהם גוזרים את מחירי הביטוח, ביחס לכמות התאונות וכו', הכל שקר, אין נתונים אמיתיים, המשוואות שהם בנו הן פגומות מלכתחילה.
    לפי ההגיון של חישובי הביטוח, אם יש לי ג'יפ האמר, אני מאוד מאוד בטוח, אז אני אשלם שקל וחצי ביטוח, ואם אני הולך רגל אז כדאי שאני אשלם הרבה, כי אני מאוד מאוד פגיע.

כמובן שלהתיחס באופן כזה לביטוח, ומדובר פה על ביטוח "חברתי" שהוא בגדר חובה, זו הסתכלות דפוקה, אם צד אחד "מסתכן ופגיע", הרי שהצד השני "מסוכן ופוגע", וגם הוא צריך לשאת בעלויות, לא יכול להיות שיהיו רכבים שרוצחים רוכבים, והם יהנו מהנחות בביטוח, כי הם "בטוחים", הם לא בטוחים בכלל, הם מסוכנים להרבה ממשתמשי הדרך, כמו הולכי רגל, רוכבי אופניים, רוכבי אופנוע, והאמת שגם לרכבים אחרים.

אז רכב, זה הכי מסוכן שיש, לכל הסביבה.
    ואופנוע זה הכי בטוח שיש, הכי בטוח לכל שאר משתמשי הדרך.

פשוט בושה לחברה שלנו הטיפול בנושא הזה. והמצב התחבורתי בישראל הוא מצב קטסטרופלי שדורש פתרונות קיצוניים, אנחנו לא בשגרה, אנחנו במלחמה קיומית בדרכים.

נ.ב
    ובכלל לא הזכרתי את הזלזול המתמשך בתשתיות שפוגעות ברוכבים, כבישים מחליקים, צמתים ודרכים מלאים בחול, חצץ ורטיבות באופן קבוע, צביעת כבישים בצבע שמחסל רוכבים, בניית מעקות בטיחות שמצילות רכבים ועורפות לרוכבים את הראש.

להקיא.
    נערך לאחרונה על ידי Mortar; 03-11-2016 בשעה 04:41.