חבר עשה סקירה קטנה על אחד מהבליצים שהוא קנה, מקווה שזה עוזר לך
הוצאות הדלק המוטרפות שלי , הביאו אותי היום לסוכנות בליץ בת"א.
הקטנוע אמור לנייד אותי בין ראשל"צ לאשדוד ומידי פעם פ"ת. אם אקנה כזה, הוא מיועד לרכיבה יומיומית ממוצעת של כ 70 ק"מ הלוך ושוב עם אפשרות הטענה (תיאורטית ) גם בעבודה .
קבעתי רכיבת מבחן ליום שישי הקרוב .
אני מעוניין לשמוע חוות דעת מבעלי הקטנועים הללו חוות דעת לאורך זמן:
1. אמינות. האם נתקלתם בבעיות מיוחדות ?
2. יבואן - השירות ? מוסכי שירות ?
3. כמה זמן רכיבה מחזיקה סוללה בבינעירוני
חבר עשה סקירה קטנה על אחד מהבליצים שהוא קנה, מקווה שזה עוזר לך
בברכה,
SM26
אופנוע, זה בטח הדבר הנכון. יותר טוב מהכל.
אני רוצה להיות מובטל ומסטול ושיכור וערום ושזוף, עם זיקפה ומילים וקוביות בבטן וגב חלק וחיבוק מאחורה, על אופנוע, בדרך אל הים, בשקיעה, עם זיפים וחיוך.
תודה לך לתשובה, ותודה לחבר על ההשקעה בסרטון . זה נותן עוד תובנות.
ההתלבטות עדיין קשה, ס"ה זו הוצאה חד פעמית די גדולה.
האם לקנות חדש ב 30,000 ש"ח עם שקט ואחריות למשך 24 חודשים, או לקנות משומש.
ואם משומש .. כמה הוא שווה ? האם יש שוק למשומשים ?
כמה ק"מ נחשבים להרבה על חשמלי ?
כרגע יש להם בטרייד כלי מ 2013 עם 66000 ק"מ (שישים ושש אלף ) במחיר 15,000 ש"ח האם זה הרבה לכלי כזה ? כי באופן אבסולוטי כמות הק"מ לתקופה של 3 שנים לערך זה לא מעט.
הקטנוע לא יחליף את האופנוע, אלא יהפוך לכלי התחבורה העיקרי שלי, והאופנוע ישמש רק לסופי שבוע...
בברכה,
SM26
אופנוע, זה בטח הדבר הנכון. יותר טוב מהכל.
אני רוצה להיות מובטל ומסטול ושיכור וערום ושזוף, עם זיקפה ומילים וקוביות בבטן וגב חלק וחיבוק מאחורה, על אופנוע, בדרך אל הים, בשקיעה, עם זיפים וחיוך.
אהלן אני זה שעשה את הסרטון. קודם כל אני הלכתי על החדש מהחברה פלוס אחריות. פחות כאבי ראש פלוס אופציה לתשלומים למרות שאין יותר מידי בעיות עם הקטנוע הזה פשוט אני לא בטוח אם אתה צריך להחליף לבקר החדש בקטנוע של 2013. הבקר החדש נותן יותר כוח אם אני לא טועה. לקטנוע שלי ספציפית הייתה בעיה עם הבורר מצבים( קדימה רברס אחורה) פשוט הייתה בעיה במגעים לא משהו רציני. הברקסים ממש חורקים אבל למיטב הבנתי הם החליפו את הרפידות האלו. הזיוף במד מהירות שלהם מטורף בקטע רע כאשר הוא מראה 100 זה 87 בערך. עניין המרחק יותר מדויק. עשיתי נסיעה שלך 105 ק"מ עם עצירה של חצי שעה. ויכולתי לנסוע עוד לפחות 7ק"מ. אם תעשה 70 ק"מ הלוך תטעין בעבודה ותעשה 70 חזור זה יהיה בסדר( קח בחשבון שאם הם אומרים 3 שעות טעינה זה לא מסוללה ריקה, אם הגעת למצב של 70 ק"מ זה לפחות 4-5 שעות טעינה. קטנוע מאוד מרווח(ממש ספה) נוח למורכב חוסך המון כסף. רק תשלום חודשי על הביטוח המוזל וכלום חשמל ותשלום על הקטנוע עצמו. אני ממליץ מאוד אבל אם אתה מחפש כוח ומהירות זה לא הקטנוע הנכון. לוקח לו טיפה זמן להאיץ
Sent from my SM-J7108 using Tapatalk
לך יש את הבקר החדש?
פות"ש:
הטווח של החשמליים תלוי מאוד במהירות הנסיעה (ביחס הפוך) אז קח את זה בחשבון.
במקומך הייתי מבקש כלי ליום לנסיעה לעבודה ובחזרה ללא טעינה כדי לוודא שמתאים לך.
גם קח בחשבון שאם אתה מגיע לבית עם 5% אחרי נסיעה כזו אז אחרי 3 שנים הסוללות כבר לא יספיקו לך.
לא הייתי שוקל אפילו את הבליץ עם ה60000 ק"מ במקומך
תודה לתשובות .
כמות הנסועה היומית בד"כ הינה בית עבודה המסתכמת ב30 ק"מ לכיוון ביום בו אני במשרד ולא יוצא ממנו. הכביש הינו בינעירוני (ראשל"צ אשדוד ) , ומהירות הרכיבה הממוצעת שלי כ 100 קמ"ש. במאמר מוסגר אציין שגם על ה XV אני רוכב רגוע . לעיתים רחוקות מתחרע, כי אופי ה XV אינו מאפשר זאת באהדה יתרה מצידו. לכן, מראש סגנון הרכיבה רגוע ביותר.
יתר הנסיעות בבית מתרחשות מאוחר יותר או אז יהיה לי זמן להטעין את הקטנוע.
משמע, שאם לא יעשו לי בעיות הטענה בעבודה, בכל מקטע בית-עבודה אנצל כ 40% מתכולת הסוללה ולעולם לא ארכב על שאריות או אחוזים נמוכים מאוד.
החלטתי שבשום מקרה לא ארכוש את הבליץ המשומש עם עשרות אלפי הק"מ, אם משומש אחפש כלי משנת 2014 ואילך וכמות ק"מ לא גבוהה במיוחד.
לא פוסל קניית כלי חדש עם אחריות ושקט. מחכה לרכיבת המבחן בשישי ואז אתגבש על הכיוון.
מיקי הי, בסוכנות זירו בכוכב יאיר יש לנו בליץ 6000 2014 עם 28000ק'מ , בקר חדש ושתי סוללות חדשות שאולי יעניין אותך, ומעבר לכך יש לנו אופנועי זירו משומשים מהטרייד אין שלנו במחירים אטרקטיבים ובאחריות. הנייד שלי 058-5559377
תודה.
אני מתכנן לבקר גם אצלכם ביום שישי הקרוב מיד לאחר רכיבת המבחן.
הבעייה היחידה שלי עם אופנועי זירו הינה רף כניסה כספי גבוה באופן יחסי. כרגע, אינני מתכנן הוצאה כספית גדולה.
כבר כתבתי שאופנוע \קטנוע חשמלי יהא כלי נוסף לאופנוע קיים, ולא יחליף אותו.
מעבר לכך אופנועי זירו בהחלט יפים מאוד בעיני, הביקורת טובות, ועל הנייר הביצועים שלהם יכולים לספק אותי מעל ומעבר... רק חבל שהתמחור שלהם גבוה (לפחות עבורי).
בשמחה, תבוא ותתרשם בעצמך גם מהבליץ וגם מהזירו, בכל מקרה בהצלחה
היום בצעתי רכיבת מבחן על הבליץ.
הגעתי לסוכנות בליץ בתל אביב, זו הפעם השנייה שלי שם, חייב לציין לטובה את השירות,והאדיבות במקום.
חווית הרכיבה שונה, מרעם האגזוזים ב XV לעבור לשקט ... שקט מוחלט. משהו שאני לא זוכר כבר זמן רב. יש זמן לשמוע הכל. כמי שרכב בפעם האחרונה על קטנוע (שהיה שלי) לפני כ 33 שנים, עלי לציין שהופתעתי לטובה.
הזינוק עצל טיפה , אולם הוא מכוון כך מראש כדי לשמור הן על הרוכב והן על הטעינה. מאידך מי בכלל ממהר ? רכיבה סבירה מאוד, באתי ללא כל ציפיות, מה גם שאינני יכול להשוות לרכיבה ממשית על קטנוע. בעבודה רכבתי טיפה על התלת של פיאגו, הבליץ עושה רושם כנוח יותר.
ס"ה יש מקום על הבליץ, ולא יהא זה הוגן להשוות את מימדיו לאלו של ה XV המושב מסתמן כנוח. אולם, זמן הרכיבה עליו אינו מאפשר לקבוע זאת באופן סופי.
בזמן הרכיבה חשבתי לעצמי האם אצליח לרכוב עליו מידי יום במסלול אשדוד - ראשל"צ, נדמה לי שהתשובה חיובית. אם כן, החסכון בתדלוקים לאחר נקודת האיזון (רכישה ) יהא ניכר בהחלט.
משם רכבתי לכוכב יאיר, לראות בליץ משומש מהטרייד של זירו עליו רכבו כ 28K ק"מ . אין מה לומר, האופנועים הללו (זירו ) פשוט יפים. לצערי הם לא בתקציב שלי.
גם כאן, שירות מעולה, אווירה נינוחה. קיבלתי הסבר על הבליץ, ורכבתי על ה XV חזרה הביתה.
התלבטות...
הבליץ החדש והאדום בסוכנות בליץ ממש יפה, מגיע עם אחריות לשנתיים. במאמר מוסגר אציין שאם כבר חדש אז אך ורק אדום. מחירו כ 30K ש"ח .
הבליץ המשומש בזירו בצבע אפור, אבל נראה שמור די טוב. מחירו כ 16.5K ש"ח .
האם לקנות משומש, ואולי להתאמץ ולהכפיל את התקציב ולקנות שקט לשנתיים.
אם אקנה משומש, ובהנחה שלא יהיו בעיות מיוחדות למעט טיפולים שוטפים, אכסה את עלויות הדלק כנגד מחיר הקטנוע תוך כשנה וחצי לערך.
אם אקנה חדש, זמן הקיזוז יוכפל...
לוקח פסק זמן למחשבה, לא רוצה להחליט בפזיזות.
שים לב שהוחלף בקר בקטנועי בליץ החדשים לאחד שמספק יותר זרם (תאוצה) מעמידה.
תוודא שזה כך גם במשומש.
ניתן להתקין את הבקר המשופר גם על בליץ 6000 ישן במחיר כלשהו.
אם המשומש נראה לך במצב טוב, הייתי הולך עליו.
שים לב שמרחק הנסיעה שלך של 60 ק"מ בינעירוני זה גבולי על קטנוע חדש אז במשומש עוד יותר בעייתי.
כדאי מאוד שתוכל להטעין בעבודה.
אני לא הייתי הולך על זה אלא אם זה וודאי ב100% שאתה יכול להטעין כל יום בעבודה.
ע"פ הנתונים באתר שלהם זה סוללה 72V 60A שזה יוצא 4.32 קילוואט שעה.
הם רושמים שזה מספיק ל100 ק"מ בין עירוני אבל אני בספק רב מאוד. למען האמת, אני אפילו לא בטוח שזה יספיק ל60 ק"מ על 100 קמ"ש.
על 80-85, כן בכיף. אבל לא על 100.
4.32/60=72 וואט לקילומטר. וזה בלי האצות שלוקחות כפול כוח בדר"כ. טוב אז זה אפשרי אבל ממש על הקסקס.
מניסויים שלי על אופניים צריך 68 וואט לק"מ בשביל להחזיק 100 קמ"ש (7-8KW).
זה אומנם מקרה קצת שונה כי קטנוע יותר אווירו דינמי אבל המשקל קטן ב75% ככה שזה די מתקזז. אם אתה יכול קח לניסוי הלוך חזור לעבודה ותראה אם אתה נשאר בכלל עם בטרייה.
גם מתכנתים בדר"כ את הBMS להשאיר אחוז מסוים (5-10) תמיד מלא בשביל אורך חיים ארוך יותר.
נערך לאחרונה על ידי mudale222; 19-11-2016 בשעה 02:14.
לשם השוואה, Zero FXS עם סוללה של 6.5 קילוואט שעה:
90 miles (145 km) City ![]()
54 miles (87 km) Highway, 55 mph (89 km/h) ![]()
68 miles (109 km) Combined ![]()
37 miles (60 km) Highway, 70 mph (113 km/h) 52 miles (84 km) Combined ![]()
כלומר סוללה גדולה ב40% על 90 קמ"ש (המד מהירות של הזירו מדוייק להפליא) תיתן לך 87 ק"מ.
נעשה חישוב פשוט: 87*4.5/6.5 = 60 ק"מ
תודה למידע ולעזרה הרבה בנושא. לפי הנתונים הללו אני חייב להטעין בעבודה .... אחרת. . .
הדבר הראשון שאעשה הוא לשאול את הנוגעים בדבר אם ירשו לי להטעין (בצורה פורמלית). לא מלכלך את השם שלי בעד שום הון או חסכון שבעולם.
עקרונית, אין לי בעייה שיקזזו מהשכר עלות טעינה חודשית, נדמה לי שבגישה הזו, יהא קשה יותר (אך לא בלתי אפשרי ) לענות לי בלא רבתי.