היום בצעתי רכיבת מבחן על הבליץ.
הגעתי לסוכנות בליץ בתל אביב, זו הפעם השנייה שלי שם, חייב לציין לטובה את השירות,והאדיבות במקום.

חווית הרכיבה שונה, מרעם האגזוזים ב XV לעבור לשקט ... שקט מוחלט. משהו שאני לא זוכר כבר זמן רב. יש זמן לשמוע הכל. כמי שרכב בפעם האחרונה על קטנוע (שהיה שלי) לפני כ 33 שנים, עלי לציין שהופתעתי לטובה.
הזינוק עצל טיפה , אולם הוא מכוון כך מראש כדי לשמור הן על הרוכב והן על הטעינה. מאידך מי בכלל ממהר ? רכיבה סבירה מאוד, באתי ללא כל ציפיות, מה גם שאינני יכול להשוות לרכיבה ממשית על קטנוע. בעבודה רכבתי טיפה על התלת של פיאגו, הבליץ עושה רושם כנוח יותר.
ס"ה יש מקום על הבליץ, ולא יהא זה הוגן להשוות את מימדיו לאלו של ה XV המושב מסתמן כנוח. אולם, זמן הרכיבה עליו אינו מאפשר לקבוע זאת באופן סופי.
בזמן הרכיבה חשבתי לעצמי האם אצליח לרכוב עליו מידי יום במסלול אשדוד - ראשל"צ, נדמה לי שהתשובה חיובית. אם כן, החסכון בתדלוקים לאחר נקודת האיזון (רכישה ) יהא ניכר בהחלט.

משם רכבתי לכוכב יאיר, לראות בליץ משומש מהטרייד של זירו עליו רכבו כ 28K ק"מ . אין מה לומר, האופנועים הללו (זירו ) פשוט יפים. לצערי הם לא בתקציב שלי.
גם כאן, שירות מעולה, אווירה נינוחה. קיבלתי הסבר על הבליץ, ורכבתי על ה XV חזרה הביתה.

התלבטות...
הבליץ החדש והאדום בסוכנות בליץ ממש יפה, מגיע עם אחריות לשנתיים. במאמר מוסגר אציין שאם כבר חדש אז אך ורק אדום. מחירו כ 30K ש"ח .
הבליץ המשומש בזירו בצבע אפור, אבל נראה שמור די טוב. מחירו כ 16.5K ש"ח .

האם לקנות משומש, ואולי להתאמץ ולהכפיל את התקציב ולקנות שקט לשנתיים.
אם אקנה משומש, ובהנחה שלא יהיו בעיות מיוחדות למעט טיפולים שוטפים, אכסה את עלויות הדלק כנגד מחיר הקטנוע תוך כשנה וחצי לערך.
אם אקנה חדש, זמן הקיזוז יוכפל...
לוקח פסק זמן למחשבה, לא רוצה להחליט בפזיזות.