תוצאות 1 עד 12 מ 12

אשכול: בחירה בין אופנוע לקטנוע

Junior Member

בחירה בין אופנוע לקטנוע

שלום,
    אני רוכב על קטנוע 125 כבר 7 שנים בערך, בעיקר משמש אותי בתוך העיר להגיע ולחזור מהעבודה.

לאחרונה נוצר מצב בו אני צריך לצאת מחוץ לעיר מידי פעם ולא נהנה יותר מידי מתחבורה ציבורית.

עקב תקציב מאוד מאוד מצומצם, הגעתי ל 3 כלים אופציונלים סביב שנת ייצור 2009:
    1. ימאהה YBR
    2. ימאהה XMAX
    3. פיאג'ו xevo

מצד אחד אני מאוד רוצה לעבור לאופנוע אחרי הרבה שנים עם קטנוע, מצד שני הפונקציונליות של קטנוע היא משהו שקשה לחיות בלעדיו.

הייתי שמח מאוד לקבל כמה עצות לגבי מה כדאי יותר לרכוש.

כמו כן האם יש הבדלים בתחזוקה של הכלים, מבחינת עלות.

תודה רבה,
    דן.

Sent from my Nexus 5 using Tapatalk

חבר מערכת FullgaZ הסמל האישי של uriar
    אהלן,

מה כדאי יותר לרכוש זה עיניין שלך. לי אישית חשובה הפרקטיות יותר מהכיף ולכן אני על קטנוע. מהשלושה שהצעת הייתי הולך על האקסמקס אבל בטוח יש גם אחרים בתקציב הזה - אם תפרט מה התקציב אולי נוכל לחשוב על עוד משהו. מבחינת עלויות בטלפון אחד למוסך שלך אתה יכול לברר עלות טיפולים (קטן, גדול וענק - החלפת רצועה).

בהצלחה!

Senior Member
    1. אופנוע זה לא פרקטי בשיט.
    עם ארגז זה עוד נסבל, אבל בלי אין מה לדבר בכלל. אז קח בחשבון שאם אופנוע להתניידות לעבודה אז גם ארגז.

2. אופנוע זה כיף

אולי תעשה נסיעת מבחן על אופנוע ותראה אם זה מעלה לך חיוך על הפנים ואם החיוך הזה שווה את החוסר פרקטיות.

Junior Member
    התקציב הוא באיזור ה 10k, כמובן שאת כל המיגון יש לי כבר.

עשיתי כמה נסיעות על אופנוע, אכן זה מעלה חיוך ומרים את רמת הפאן שבכל נסיעה משעממת.

השאלה היא אם כדאי בכלל להתעסק עם האופנוע לעיל, אני מודע לזה שאין לו שוק בכלל ולמכור אותו יהיה סיפור רציני

לדעתי זה כמו השאלה - האם לקנות אופנוע או רכב.
    אם אתה שואל - אז תישאר עם הקטנוע.
    אופנוע לא קונים משום סיבה רציונאלית אלא אם הנסיעות שלך הם ארוכות מספיק כדי שזה יצדיק את זה (גם אז לא בטוח).
    אופנוע קונים מתוך גחמה, ואחרי זה מתאימים את כל השאר (מה לעשות עם הציוד, איך לסחוב דברים, איך לא להירטב, איך לסבול את החום וכו' וכו' וכו').
    אם זה בוער לך אז תקנה אופנוע אבל אל תנסה להצדיק את זה בטיעונים הגיוניים. אין לזה שום היגיון וזה לא בא מהשכל אלא מהלב.

Junior Member
    ציטוט נכתב במקור על ידי רוכב על 2 צפיה בהודעה
    לדעתי זה כמו השאלה - האם לקנות אופנוע או רכב.
    אם אתה שואל - אז תישאר עם הקטנוע.
    אופנוע לא קונים משום סיבה רציונאלית אלא אם הנסיעות שלך הם ארוכות מספיק כדי שזה יצדיק את זה (גם אז לא בטוח).
    אופנוע קונים מתוך גחמה, ואחרי זה מתאימים את כל השאר (מה לעשות עם הציוד, איך לסחוב דברים, איך לא להירטב, איך לסבול את החום וכו' וכו' וכו').
    אם זה בוער לך אז תקנה אופנוע אבל אל תנסה להצדיק את זה בטיעונים הגיוניים. אין לזה שום היגיון וזה לא בא מהשכל אלא מהלב.
    הכל נכון, ובגלל זה אני שוקל ושואל, אבל השאלה האמתית שלי היא האם YBR יכול לספק את התחושה הזו, או שכבר עדיף לקנות קטנוע שיהיה פרקטי ויעיל? בקיצור האם הוא שווה את כל שאר החסרונות, כי באמת הוא היחיד בטווח מחירים שאני יכול להרשות לעצמי

Senior Member
    ציטוט נכתב במקור על ידי dazrok צפיה בהודעה
    הכל נכון, ובגלל זה אני שוקל ושואל, אבל השאלה האמתית שלי היא האם YBR יכול לספק את התחושה הזו, או שכבר עדיף לקנות קטנוע שיהיה פרקטי ויעיל? בקיצור האם הוא שווה את כל שאר החסרונות, כי באמת הוא היחיד בטווח מחירים שאני יכול להרשות לעצמי

יהיו ימים שאתה חוגג על האופנוע, סוחט הילוך, שומע את המנוע חי ובועט ונוסע כל הדרך עם חיוך מאוזן לאוזן ויהיו ימים שכל מה שבא לך זה להגיע מ-א' ל-ב' ואתה נזכר כמה נחמד היה פשוט לסובב את המצערת ולהרגיש את הרוח במקום לחפש את ההילוך החמישי ביישורת של 400 מטר רק כדי לא למצוא את עצמך מתחת לגלגלים של הג'יפ שנוסע אחריך. (250 סמ"ק, כן?)
    אולי לחלק פה החוויה היא אחרת אבל יצא לי להיות בשני המצבים.

מבחינת כסף, אין פה בכלל דיון. קטנוע לפעמים יותר יקר לתחזוקה אבל אתה יכול למצוא קטנוע טוב בהרבה, הרבה פחות כסף מאשר אופנוע. הרבה מזה קשור לשיטת המיסוי ההזויה.
    מבחינת הרגשה, לדעתי האופנוע נהדר כל עוד אתה עליו וקטנוע נהדר כשאתה צריך לרדת ממנו, אין באמת תחליף לתנוחת הישיבה והשליטה במומנט אבל יש ימים שאני ממש מתגעגע לתא הענק באקסמקס שהיה לי.

Junior Member
    יכול להגיד שרכשתי כלי לפני שבוע וקצת דרך טרייד אין באלבר, בעקרון נראה לי שהם משווקים דיאלים אבל אבל יש להם כל מני כלים שאנשים מוכרים להם.. ראיתי שם xmax שנראה במצב ממש טוב, אולי שווה לך לבדוק. לא יודע את המחיר כי לא הלכתי על הסוג הזה בכלל, אכבל אם אתה מחפש כזה אז אולי יתאים לך.. ספציפית אני קניתי בטרייד אין כי אני יודע שיש אל מי לחזור במידה ויש משהו. כשאתה קונה מפרטי לך תדע מה עבר על הכלי.. אבל זאת דעתי האישית..

Senior Member הסמל האישי של Tribalmistyc2
    תמיד עדיף לקנות מיד פרטית בלי יוצא מן הכלל,בקניה פרטית אפשר דיי בקלות לזהות דברים חשודים אצל המוכר בניגוד לסוכן מאומן.
    לא סומך על המוכר? עבור לכלי הבא.
    לא רוצה לוותר על הכלי? קח לבדיקה במקום מקצועי ודרוש אחריות עליה.
    תברר מה קורה במטבח לפני שאתה אוכל.
    אתה נורא תמים או עובד באלבר?

Junior Member
    אם אני יכול לחדד קצת את השאלה, כי נראה לי שהיא לא הייתה ממש מובנת.

בעקבות התקציב שלי אני יכול להרשות לעצמי בקטגוריה של האופנועים את ה YBR, האם כדאי לקנות אותו או שעדיף קטנוע 250 בשנתון קצת יותר גבוהה?

Junior Member
    עשיתי את המעבר מxmax לאופנוע ולא הצטערתי לשניה. מבחינת הפרקטיות גם לא היה הבדל. תצטרך ללמוד טיפה לאלתר אבל זה ממש לא נורא ברמה שמציגים לך את זה פה. יש לך אופציות לתיקי זנב, מיכל, צד וארגזים והאמת שגם עם תרמיל גב שנקשר סביב המותן אפשר להסתדר לא רע בכלל.

Senior Member
    ציטוט נכתב במקור על ידי dazrok צפיה בהודעה
    אם אני יכול לחדד קצת את השאלה, כי נראה לי שהיא לא הייתה ממש מובנת.

בעקבות התקציב שלי אני יכול להרשות לעצמי בקטגוריה של האופנועים את ה ybr, האם כדאי לקנות אותו או שעדיף קטנוע 250 בשנתון קצת יותר גבוהה?

Sent from my nexus 5 using tapatalk
    ה-ybr הוא אופנוע צנוע אשר יכול להתנהג כקטנוע לעיר וגם להפוך עורו ולהתנהג כאופנוע בפרוורים,הניהוג בו קל עם זווית צידוד טובה,הוא פשוט ובעל מכלולים
    מוכחים,תגובה אנמית ומנוע אמין.