צחי,
מדבריך אני מבין שעוד לא התבגרת והתכפכפת בחיים, יש לך ראיה קוגנטיבית אתה רואה רק את עצמך
אני הייתי שליח, מלצר, עבדתי בהובלות ובניקיונות, בכל אחת מהעבודות האלו נתתי את המקסימום כאילו זה תפקיד חיי - כי רק ככה אני יודע לעבוד. ציפיתי לקבל טיפים אבל בפועל קיבלתי ממש מעט. אולי זה בגלל שלא עבדתי בתל אביב... בירושלים וחצור המנהג פחות מושרש.
אני עובד בשרות לקוחות כעשרים שנה. קיבלתי מכתבי תודה מרגשים והזמנות, שלא מימשתי, להתארח בכל העולם מלקוחות אסירי תודה. אבל לא טיפים. אני עובד קשה, דואג שהלקוח יהיה מרוצה ולא מקבל חמישה שקלים. השליח של דומינוס עשה את העבודה שלו במינימום - למה מגיע לו? אם היה יורד גשם אז עוד מילא אבל שלשום היה יום יפה. לא מבין למה אני צריך לממן אותו. סליחה, מי שאני מממן באמת זה את המעסיק שלו - תאגיד פיצה בינלאומי ששווה מיליארדים. דומינוס צרכים את החמישייה שלי? שייזדינו.
אתה אומר שמתן טיפ גורם לך הרגשה טובה. "החיוך שלהם על הפנים שווה הכל". אז תתן להם כסף אין בעיה. ההרגשה הטובה שלך מלשחק כאילו אתה פילנטרופ או אוליגארך היא מזוייפת. אני לא שואב הנאה מכך. החיוך שלהם שהם קיבלו מתנה משמים, בלי שום סיבה, יכול להתלוות במחשבה "מי זה הפראייר הזה שמחלק לי כסף". גם אם תלך ברחוב ותחלק לאנשים כסף תקבל חיוכים. לך על זה. אני במקום זה כשאני מחוייב למלא דלק בשרות מלא אז אני ממלא בכל זאת בעצמי ויכול גם להגיד תודה. מעבר לזה אני לא צריך לשלם לתשובה עזרה במימון העובדים שלו - אני משלם מספיק על הדלק.
אני נותן עדיין טיפים. יותר מידי. אבל כל שרשור כזה מחזק אותי וגורם לי לתת פחות בלי להתבייש. תמשיכו ככה.
צחי,
מדבריך אני מבין שעוד לא התבגרת והתכפכפת בחיים, יש לך ראיה קוגנטיבית אתה רואה רק את עצמך
הייתי מציע שתשמור על לשון נקייה גם לכבוד צחי וגם לכבודך. אנחנו לא ילדים בני 16 שמנהלים וויכוח בגינה.
ועכשיו לעניין שוב,
כן, לא מבין לא אותך ולא את אורי,מצטער מאוד אבל אני חושב שזו קמצנות נטו. אל תספר סיפורים אחרים כדי לגרום לזה להיראות
ולהישמע מוצדק או בסדר.
אחרת אין הסבר ללמה 5-6 חבר'ה במשרד שמזמינים פיצות לא יכולים לשים בכוס כל אחד 2-3 שקלים ולתת לשליח טיפ של 15 שקל,
אם זו לא קמצנות אז אני מלכת אנגליה, ואם זו באמת לא קמצנות אלא אידיאולוגיה, אז אני מאחל להם שאחד הבנים שלהם יהיה שליח
ויקבל בדיוק באותו המטבע.
הילדים האלה הולכים להיות שליחים בגלל הטיפים מלכתחילה נטו, לא משנה אם זה ילד בן 16 או 21 שחוסך ללימודים או כל דבר אחר.
במה ש-URIAR עושה, האדם מרוויח בין כמה עשרות לכמה מאות שקלים לשעה, מצד שני - הוא כנראה למד כמה שנים טובות והשתפשף במקצוע עוד כמה שנים טובות להגיע לשם.
ועל הדרך מס הכנסה/ ביטוח לאומי/ מס בריאות ועוד כמה שטויות מקזזות לו מהשכר כ-30%~50%.
לעומת השליח כשנראה מרוויח מינימום + טיפים בלי הכשרה של יותר מהזמן שלקח לו להוציא רשיון ולשנן את הדרך (בעצם היום כבר הם מגיעים עם WAZE).
הפירוש של המילה "קוגנטיבית" - https://he.wikipedia.org/wiki/התפתחות_קוגניטיבית
אולי התכוונת ל"ראיה אגואיסטית", אבל יותר נכון יהיה לרשום "אתה אגואיסט".
נערך לאחרונה על ידי DadOnWheels; 01-12-2016 בשעה 13:30.
הלו,
אני דיברתי על הזמנת אוכל לעבודה בתן ביס, כשאני מזמין הביתה אני משאיר 20, לא משנה מזג אוויר.
אתה יודע מה עובר על URIAR? הוא רוכב על קטנוע, לפעמים חותכים אותו, למה בתור שליח שיודע מה עובר עליו לא תקזז איתו כמה שקלים כטיפ?
יפה שאתה עושה לאנשים אחרים את החשבון, למה שלא תבקש שיעביר לך את הכל ותשלם לו אתה מה שנראה לך?
למה אתה חייב לתדלק בשרות מלא? אם תדלק בשרות עצמי עדיין יוצאת קבלה מאותו מכשיר.
לגבי זה שאתה נותן 5 שח כל פעם שאתה מתדלק גם לא את שלך... את זה אני לא מבין ולא מוכן להבין.
גם אם זה רק 5 פעמים בחודש... זה 60 שח בחודש, 720 שח בסוף השנה ובסוף אנשים בוכים שנגמר הכסף ולא מבינים.
אני עבדתי בשלטים 6 שנים. בקור בחום חופר בורות באדמה אוכל חצץ ואצל כפויי טובה בתוך הבית. שקל אחד ויחיד לא קיבלתי טיפ. כל תרבות הטיפים הזו סובבת סביב אוכל ואני לא מבין למה
הסיבה היחידה שאני ושאר השליחים כאן עובדים זה נטו בגלל הטיפים, אם לא הטיפים אז אין לי סיבה אחרת לעבוד על קטנוע בגשם וכמובן הסיכון.
מאיפה היוהרה הזו לקבוע שאתה עובד יותר קשה מהשליח, ולבטל את העשייה שלו במחית יד ובכזה זילזול ?
תסביר לי בבקשה איך אתה מממן את דומינוס בטיפים של השליח בדיוק? האר את עיניי. בעצם אתה אומר לנו שאתה בוחר להעניש את התאגיד הגדול דרך הכיס של השליח הקטן . כל הכבוד לך באמת. מאוד בוגר מצידך. כפיים.
אין פה עניין בלשחק ב"יש לי כסף". יש פה עניין של ערבות הדדית לאנשים בגילי ובמצב שלי. סטודנטים וחבר'ה צעירים שבונים את עצמם. לתת להם הכרת תודה סמלית על השרות שניתן לי. אתה שוכח שאלה עבודות בשכר מינימום, לא בשכר השעתי שלך.
ושוב פעם, אתה חושב שאתה נכנס בטייקון הגדול ומעניש אותו, אבל בעצם כל מה שאתה עושה זה מעניש את העובד הפשוט.
אני מבין את הנקודות שאתה מעלה ואת ההגיון שבהם. אבל אתה נוקשה מדי בגישה שלך ומעט צניעות וענווה לא תזיק לך.
אוקיי. זכותך לחשוב ככה.
כל עוד הוא לא מזמין פיצה למשפחה על בסיס יומי, כמה שקלים לכאן או לכאן שייתן כטיפ לא צריכים לדגדג לו את הכיס ללא קשר למצבו הכספי. זו דעתי.
שאלה טובה. משום מה המנהלים לא מוכנים שאשלם באשראי בת.עצמי ואקבל מהם מזומן אחר כך.
זה זמני. הקטנועים חדשים , דלקן יהייה בקרוב. ככה שזה לא יצטבר לסכומים שאתה מעלה, אל דאגה.
אגב, טעית בחישוב ידידי. 5 כפול 5 לא יוצא 60.
נערך לאחרונה על ידי Tsachi; 01-12-2016 בשעה 15:00. סיבה: שגיאות כתיב ותיקונים קלים