עמוד 6 מתוך 9 ראשוןראשון ... 45678 ... אחרוןאחרון
תוצאות 76 עד 90 מ 125

אשכול: מתן טיפ לנותני שירות - בעד או נגד?

Member
    ציטוט נכתב במקור על ידי uriar צפיה בהודעה
    אז אל תעבוד בזה. למה שליח או מלצר צריך להרוויח יותר ממורה, או רופא?

לא יוהרה - פרספקטיבה. הייתי שליח וגם שליח בפיצרייה. אחת העבודות הפחות מאתגרות שעשיתי בחיים. אולי לא קלה אבל ממש לא דורשת ראש גדול.

בזה שאני ממן לו עובדים שבלי הכסף שלי לא יעבדו אצלו.

זה לצורך הדיוןץ אם היה לי עכשיו את כל הטיפים ששילמתי בחיים זה היה סכום מכובד מאוד, בטח עם שש ספרות. אוי אני לא מרגיש טוב...

תותח - איזה תמצות מדוייק של הבעיה.

וגם אני כשעבדתי כשליח, בהובלות ובעוד מקצועות בהן הרווחתי מינימום, אף פעם לא ביקשתי טיפ. מקסימום הייתי שואל את הלקוח אם הוא מרוצה ואם הכל היה בסדר. אם לא הבין את הרמז לא הייתי מתעקש.
    אם היה לי עכשיו את כל הטיפים ששילמתי בחיים זה היה סכום מכובד מאוד, בטח עם שש ספרות. אוי אני לא מרגיש טוב...
    ואם לי היה את כל הכסף שביזבזתי על שטויות ב23 שנה שלי, הייתי עכשיו מבסוט כל החודש.
    אם ואם ואם.. אתה חושב שטיפ לשליח זו השקעה בבורסה? בחייאת נו, מה זו הראייה הצרה הזאת?

בחיים לא חשבתי כמוך, "אם היה לי את כל הטיפים שנתתי בחיי למלצרים/שליחים".. אף על פי שהצחיקו אותי המילים האחרונות במשפט

Member
    ציטוט נכתב במקור על ידי uriar צפיה בהודעה
    אז אל תעבוד בזה. למה שליח או מלצר צריך להרוויח יותר ממורה, או רופא?

לא יוהרה - פרספקטיבה. הייתי שליח וגם שליח בפיצרייה. אחת העבודות הפחות מאתגרות שעשיתי בחיים. אולי לא קלה אבל ממש לא דורשת ראש גדול.

זה לצורך הדיוןץ אם היה לי עכשיו את כל הטיפים ששילמתי בחיים זה היה סכום מכובד מאוד, בטח עם שש ספרות. אוי אני לא מרגיש טוב...

תותח - איזה תמצות מדוייק של הבעיה.

וגם אני כשעבדתי כשליח, בהובלות ובעוד מקצועות בהן הרווחתי מינימום, אף פעם לא ביקשתי טיפ. מקסימום הייתי שואל את הלקוח אם הוא מרוצה ואם הכל היה בסדר. אם לא הבין את הרמז לא הייתי מתעקש.
    אה צודק, שכחתי שבגלל שמורה מרוויח משכורת נמוכה אז כולם צריכים להידפק, כי הרי אסור להרוויח יותר ממורה, טעות שלי...

Sent from my SM-G900F using Tapatalk

Member
    אל תדאג, גם בלי הכסף שלך ילדים לפני/אחרי צבא ימשיכו לעבוד בעבודות מינימום. מה לעשות, לא כל אחד משלים תואר/מקבל תעודה בגיל 10.

Member
    ציטוט נכתב במקור על ידי ktm690smc צפיה בהודעה
    אל תדאג, גם בלי הכסף שלך ילדים לפני/אחרי צבא ימשיכו לעבוד בעבודות מינימום. מה לעשות, לא כל אחד משלים תואר/מקבל תעודה בגיל 10.
    ברור שימשיכו לעבוד בעבודות מינימום, פשוט נסיעה על קטנוע בשיא הגשם לא תיהיה אחת מהעבודות הללו.

Member
    ציטוט נכתב במקור על ידי Skity צפיה בהודעה
    ברור שימשיכו לעבוד בעבודות מינימום, פשוט נסיעה על קטנוע בשיא הגשם לא תיהיה אחת מהעבודות הללו.
    אז בסדר, שמעסיקים יתחילו לשלם הרבה מעל הממוצע בשוק, למשל 40 שח לשעה לשליח, עד אז לא יהיו שליחים ואם תרצה להזמין אוכל מבחוץ
    תצטרך להגיע עד למסעדה לקחת אותו.

תחשוב רחוק, הרי לא סתם המנהג הזה של טיפ לשליחים התחיל בעבר.

Member
    אז בסדר, שמעסיקים יתחילו לשלם הרבה מעל הממוצע בשוק, למשל 40 שח לשעה לשליח, עד אז לא יהיו שליחים ואם תרצה להזמין אוכל מבחוץ
    תצטרך להגיע עד למסעדה לקחת אותו.

תחשוב רחוק, הרי לא סתם המנהג הזה של טיפ לשליחים התחיל בעבר.
    אני הכי איתך בדעה הזאת בתור שליח בעצמי, אבל זה פשוט לא יקרה, אנחנו מחזיקים 4 שליחים, במשמרת ערב של 8 שעות, זה יצא 1300 יומית רק על שליחים.

ואני לא מבין את האנשים שכותבים "התרבות טיפים המקולקלת של הארץ", בכל מקום שהייתי בעולם היה מקובל להשאיר טיפ למלצר, העיקר לבכות ולהשמיץ את התרבות כאן.

Member
    אני הכי איתך בדעה הזאת בתור שליח בעצמי, אבל זה פשוט לא יקרה, אנחנו מחזיקים 4 שליחים, במשמרת ערב של 8 שעות, זה יצא 1300 יומית רק על שליחים.

ואני לא מבין את האנשים שכותבים "התרבות טיפים המקולקלת של הארץ", בכל מקום שהייתי בעולם היה מקובל להשאיר טיפ למלצר, העיקר לבכות ולהשמיץ את התרבות כאן.
    תלחש להם שתרבות הטיפים התחילה בכלל בחו"ל, אבל למה לומר את זה כשאפשר להוציא את הישראלים חרא?.

Member

וברור שזה לא יקרה, הרי לא סתם העבודות האלו נקראות "עבודות מינימום" שמתאימות לילדים לפני צבא/ סטודנטים אחרי צבא שלומדים ומפתחים את עצמם.
    לא סתם שוק המזון (מלצרים/שליחים) מלא באנשים האלו. מהצד השני, הוא גם מלא, לטעמי, באנשים שמתקמצנים לזרוק עשרה שקלים טיפ לשליח פעם בשבוע.

אספר לך עוד משהו, בתור שליח, אני חושב שהמצב היום מעולה מבחינת הטיפים, גם אלה שלא נותנים יקבלו ממני חיוך ו"בתיאבון" ואני לא שופט כי אני מאמין שככל
    שאהיה טוב לאנשים, גם לאלה שלא נותנים, זה יחזור אליי בכפול, אז לבוא ולומר "מעניין איך היית מתנהג אם הרוב לא היו נותנים טיפים" זה לא נכון, כי במצב כזה
    לא הייתי הולך לעבוד בזה מההתחלה.

מנהל פורום FullgaZ הסמל האישי של Jack_R1
    תלחש להם שתרבות הטיפים התחילה בכלל בחו"ל, אבל למה לומר את זה כשאפשר להוציא את הישראלים חרא?.
    תרבות הטיפים של הארץ שואבת כנראה מארה"ב, ואין בזה שום דבר טוב במיוחד כמו בעוד כמה דברים שנשאבים משם.
    באירופה זה מקובל במידה הרבה יותר מצומצמת - גם הטיפ לשליחים, גם הטיפ למצלרים - סכומים קטנים מאוד שם, השלמות למספרים עגולים בד"כ, בהשוואה לארץ - שקלים בודדים לשליח ועד 20 שקלים למלצר (כי ההשלמה היא בד"כ לסכום בעיגול של 5 יורו, אז זה גובה הטיפ המקסימלי). יש דברים אחרים גרועים באירופה, אבל זה לא אחד מהם. הם לא עובדים בשביל הטיפ, בארה"ב כן.

אז כן, שליח שמסתכל עליך ומצפה לקבל יותר מ-5 שקלים - זאת תרבות הטיפים הקלוקלת של הארץ, כי גם למשהו שיובא ממקומות אחרים יש דוגמאות יותר טובות ופחות טובות.
    נערך לאחרונה על ידי Jack_R1; 02-12-2016 בשעה 21:44.

Senior Member הסמל האישי של shushu
    ציטוט נכתב במקור על ידי Jack_R1 צפיה בהודעה
    תרבות הטיפים של הארץ שואבת כנראה מארה"ב, ואין בזה שום דבר טוב במיוחד כמו בעוד כמה דברים שנשאבים משם.
    באירופה זה מקובל במידה הרבה יותר מצומצמת - גם הטיפ לשליחים, גם הטיפ למצלרים - סכומים קטנים מאוד שם, השלמות למספרים עגולים בד"כ, בהשוואה לארץ - שקלים בודדים לשליח ועד 20 שקלים למלצר (כי ההשלמה היא בד"כ לסכום בעיגול של 5 יורו, אז זה גובה הטיפ המקסימלי). יש דברים אחרים גרועים באירופה, אבל זה לא אחד מהם. הם לא עובדים בשביל הטיפ, בארה"ב כן.

אז כן, שליח שמסתכל עליך ומצפה לקבל יותר מ-5 שקלים - זאת תרבות הטיפים הקלוקלת של הארץ, כי גם למשהו שיובא ממקומות אחרים יש דוגמאות יותר טובות ופחות טובות.
    ג'ק בכמה דיוני טיפים השתתפת במהלך היותך מנהל בפול גז?
    זה לפחות הרביעי.
    Honda Forza 750

בן 38, רוכב על אופנועים 22 שנה כבר, והוגה מטבע הלשון 'ילד A1'

Member
    ציטוט נכתב במקור על ידי Jack_R1 צפיה בהודעה

הדיון כאן הוא לא על מעל 5 שקלים, אלא האם להשאיר בכלל, אין לי שום בעיה עם 5 שקל טיפ, אבל אין לי את התעוזה להוציא את השליח בשיא הגשם, לגרום לו לעלות מיליון מדרגות, להסביר לו 5 דקות איפה הדלת בכלל, ואחרי שהוא עבר את כל המסע הזה לא להשאיר לו אפילו שקל טיפ, זה גועל נפש.

מנהל פורום FullgaZ הסמל האישי של Jack_R1
    ציטוט נכתב במקור על ידי shushu צפיה בהודעה
    זה לפחות הרביעי.
    השתתפתי רק בשתיים, לדעתי. אבל היו יותר.

Senior Member
    זה לפחות הרביעי.
    זה פועל יוצא של אחוז השליחים לשעבר הגבוה בפורום

Senior Member הסמל האישי של shushu
    הדיונים אותם דיונים, רק היוזרים מתחלפים.
    הותיקים משקיפים מהצד בעיקר כי נמאס להם להשקיע תגובה בשרשור שכבר נטחן בפורום עד דק.

Member
    הדיונים אותם דיונים, רק היוזרים מתחלפים.
    הותיקים משקיפים מהצד בעיקר כי נמאס להם להשקיע תגובה בשרשור שכבר נטחן בפורום עד דק.
    אף על פי שכבר מיצינו והבנו את יחסי הכוחות כאן, ואת דעות האנשים, אתה לא חייב להגיב עוד, אפשר לתת לפוסט לשקוע במעמקי הפורום
    עד שעוד כמה שנים שליח ממורמר יתבאס שלא השאירו לו בגשם טיפ ויוציא כאן את המירמור שלו.