ואם לי היה את כל הכסף שביזבזתי על שטויות ב23 שנה שלי, הייתי עכשיו מבסוט כל החודש.אם היה לי עכשיו את כל הטיפים ששילמתי בחיים זה היה סכום מכובד מאוד, בטח עם שש ספרות. אוי אני לא מרגיש טוב...![]()
אם ואם ואם.. אתה חושב שטיפ לשליח זו השקעה בבורסה? בחייאת נו, מה זו הראייה הצרה הזאת?
בחיים לא חשבתי כמוך, "אם היה לי את כל הטיפים שנתתי בחיי למלצרים/שליחים".. אף על פי שהצחיקו אותי המילים האחרונות במשפט![]()
אל תדאג, גם בלי הכסף שלך ילדים לפני/אחרי צבא ימשיכו לעבוד בעבודות מינימום. מה לעשות, לא כל אחד משלים תואר/מקבל תעודה בגיל 10.בזה שאני ממן לו עובדים שבלי הכסף שלי לא יעבדו אצלו.
אני הכי איתך בדעה הזאת בתור שליח בעצמי, אבל זה פשוט לא יקרה, אנחנו מחזיקים 4 שליחים, במשמרת ערב של 8 שעות, זה יצא 1300 יומית רק על שליחים.
ואני לא מבין את האנשים שכותבים "התרבות טיפים המקולקלת של הארץ", בכל מקום שהייתי בעולם היה מקובל להשאיר טיפ למלצר, העיקר לבכות ולהשמיץ את התרבות כאן.
וברור שזה לא יקרה, הרי לא סתם העבודות האלו נקראות "עבודות מינימום" שמתאימות לילדים לפני צבא/ סטודנטים אחרי צבא שלומדים ומפתחים את עצמם.
לא סתם שוק המזון (מלצרים/שליחים) מלא באנשים האלו. מהצד השני, הוא גם מלא, לטעמי, באנשים שמתקמצנים לזרוק עשרה שקלים טיפ לשליח פעם בשבוע.
אספר לך עוד משהו, בתור שליח, אני חושב שהמצב היום מעולה מבחינת הטיפים, גם אלה שלא נותנים יקבלו ממני חיוך ו"בתיאבון" ואני לא שופט כי אני מאמין שככל
שאהיה טוב לאנשים, גם לאלה שלא נותנים, זה יחזור אליי בכפול, אז לבוא ולומר "מעניין איך היית מתנהג אם הרוב לא היו נותנים טיפים" זה לא נכון, כי במצב כזה
לא הייתי הולך לעבוד בזה מההתחלה.
תרבות הטיפים של הארץ שואבת כנראה מארה"ב, ואין בזה שום דבר טוב במיוחד כמו בעוד כמה דברים שנשאבים משם.
באירופה זה מקובל במידה הרבה יותר מצומצמת - גם הטיפ לשליחים, גם הטיפ למצלרים - סכומים קטנים מאוד שם, השלמות למספרים עגולים בד"כ, בהשוואה לארץ - שקלים בודדים לשליח ועד 20 שקלים למלצר (כי ההשלמה היא בד"כ לסכום בעיגול של 5 יורו, אז זה גובה הטיפ המקסימלי). יש דברים אחרים גרועים באירופה, אבל זה לא אחד מהם. הם לא עובדים בשביל הטיפ, בארה"ב כן.
אז כן, שליח שמסתכל עליך ומצפה לקבל יותר מ-5 שקלים - זאת תרבות הטיפים הקלוקלת של הארץ, כי גם למשהו שיובא ממקומות אחרים יש דוגמאות יותר טובות ופחות טובות.
נערך לאחרונה על ידי Jack_R1; 02-12-2016 בשעה 21:44.
הדיונים אותם דיונים, רק היוזרים מתחלפים.
הותיקים משקיפים מהצד בעיקר כי נמאס להם להשקיע תגובה בשרשור שכבר נטחן בפורום עד דק.