כלי מאוד חלש בשטח, הוא יעשה הרבה דברים בשטח אבל הוא עם נטיית כביש ברורה.
שלום לכולם
לאחרונה עשיתי את הקורס שטח של פרוריידיניג ואני מאוהב בשטח!
אז כרגע יש לי NINJA 250SL וחשבתי מה לעשות
נתנו לי הצעת טרייד אין מאוד נחמדה על CRF250L שנת 2015-2016
הבנתי שעדיף כמו שהיה בקורס WR250 הבעיה איתו שאני אצטרך לרדת ממש בשנתונים...
בנוסף הכלי אמור לשמש אותי ל45 ק''מ ביום של נסיעות 5 פעמים בשבוע לפחות, נסיעה של ראשון פתח תקווה...
התקציב שלי הוא 30K גג
כלי מאוד חלש בשטח, הוא יעשה הרבה דברים בשטח אבל הוא עם נטיית כביש ברורה.
אם אתה מתכוון לרכב בעיקר בשבילים הוא יהיה אחלה.
אם אתה מתכוון לקפץ מסלעים ועליהם - הימאהה הוא מלך הדושים.
מה זה אומר שבילים?
אני אוהב ללכת לאיזה איזור בוצי ולהתחיל לרכב שם, וכנראה גם כמה מסלולים שאני יגלה בארץ
יש מצב תוכל לראות לי מה ההבדל בין מה שCRF יוכל ולא יוכל לעשות?כאילו להמחיש את ההבדלים בין הדברים
מה זה אומר לרכב בשטח בוצי? לעשות "צלחות" עם האופנוע?
אף אופנוע לא אוהב לשקוע בבוץ.
אני לא יודע מה בדיוק עושים בקורס "טעימה מהשטח" של פרו-ריידינג, אבל אם תפרט מה עשית שם נוכל לנסות לענות אם ההונדה יוכל לעשות את זה או לא.
שבילים = מקום שבו ג'יפ ו/או רכב חברה יכולים לסוע.
ברגע שתרצה לרדת משביל למה שאנחנו קוראים "סינגל" כלומר דרך ברוחב של אופנוע אחד, ההונדה יקשה עליך ויהיה פחות מהנה מהימאהה.
בעקרון יש לך אופציות של ימאהה WRR ו- סוזוקי DRZ
אלו הדו"שים בנפח בינוני הכי טובים שהכסף שלך יכול לקנות.
ההונדה CRF250L החלש הוא בכלל לא אופציה לדרישות עמוסות כמו שלך.
אבל לדעתי, לעשות 1000 קילומטר בחודש של רכיבות מנהלתיות על כל אחד מהכלים הללו זה לא ממש מומלץ. ולא יהיה לך כיף.
בטח לא בכביש צפוף ומשובש כמו כביש 4.
והאמת גם לא בשטח, בסופ"שים: בטח לא אם תצטרך לשמור על יחס העברה גבוה וצמיגי דו"ש מוטים לכביש - שאיתם כאמור עוד תרצה לצאת לשטח בשעות הפנאי.
עריכה: במחשבה שניה, אם כבר הייתי ממליץ לך לחפש סוזוקי DR650 שזה הכי קרוב למשהו שיכול לספק אותך בתקציב שלך.
במחשבה שלישית, אחרי שקראתי שוב מה אתה מחפש: DR650 לא רק שייספק אותך, אלא הוא תפור עליך.
נערך לאחרונה על ידי קוקוריקו נגד קופיקו; 18-12-2016 בשעה 12:31.
אני לא יודע אם התקציב שלך עומד בזה אבל דרוזי במצב טוב עומד בנסיעות ובדרישות שלך בכיף!
הCRF250L מאכזב בשטח... מניסיון רע של חבר ממש טוב.
קצת קשה יהיה לך להנות מ2 העולמות עם כאלה נסיעות!
*הייתי ממליץ לך בנוסף להשקיע קצת ולקנות עוד סט גלגלים לכביש וג'ק.
ברגע שאתה מתורגל בזה להחליף את 2 הגלגלים זה עניין של 20 דקות גג!! וזה יחסוך לך כאב ראש של להחליף צמיגים כל חודשיים.
דווקא למתחיל שרק רוצה לחקור אם תקנה אחד בזול זה מצויין..
קטלו את האופנוע הזה, אם אתה רוצה קצת יותר משבילים כמו בוץ קשה ודיונות וסלעים אז לא הוא לא מתאים כלכך.
אבל אם זה להתחיל וללמוד ולהעביר שנה בכיף אז למה לא?
הוא לא יגביל אותך זה בטוח.. אתה תכנס לבוץ, אולי תצלח אולי תתקע הכל חוויה..
האופנוע הזה חוצה עולמות אגב..
ולא אני לא עובד בהונדה ולא אקנה כזה כי הכלי לא תואם את דרישותיי.
אם התקציב ימתח בעשירייה אפשר WR250R חדש..
זה כן אופנוע שקל להתחיל איתו והוא אוכל סלעים ובוץ בכיף.
???
אין שום בעיה עם ביטוח. במשך שנים הייתי מחליף לגלגלי שטח בסופ"ש, וכמו שאמרו, עשרים דקות עבודה.
אף אחד לא דיבר על החלפת מידה או סט סופרמוטו. יש אחלה צמיגי טורינג במידות מקוריות. ואגב, אפשר להגיע לביצועים מרשימים מאד בכביש עם הדוש"ים האלה עם נעלי כביש.
פותח השרשור - על כל קילומטר אחד שהוא יעשה בשטח - הולך לעשות 3-4 קילומטר בכביש.
בכבישים מהיר וצפוף ומשובש כמו כביש 4 - יצטרך יותר כוח זמין, יותר מהירויות שיוט, יותר יכולת עקיפה.
זו דעתי.
סוזוקי DR650 גם אופנוע של רשיון a1, גם עולה כמו crf-l העגלתי שכל מי שקונה בדרך כלל מחליף תוך חצי שנה, וגם יהיה יותר טוב מההונדה בכביש ושווה להונדה בביצועים בשטח... ובעיקר: הסוזוקי dr650 מתאים יותר, לדעתי, לדרישות של בן אדם שהולך לעשות 75 אחוז מהזמן על כביש מהיר ורק 25 אחוז מהזמן מתכוון להיות בשטח.
וגם יהיה ישן משמעותית והרבה פחות מודרני, אבל כולם פה ממליצים מה שבא להם ובפועל קונים את מה שבא להם.
אמרת יפה.. פות"ש אפילו לא מגובש לגמרי בדעתו.