שלום לכולם,
תחילה אם מיקום הפוסט לא מתאים לפורום הזה, אני מתנצל מראש ואשמח אם יוכל לעבור לפורום המתאים.
עם תחילת החורף, והצורך להתנייד עם יותר ציוד- כיסוי, חלפ"ס וכו' הבנתי שאין לי מנוס מלהרכיב ארגז על הקטנוע. לצערי דיאלים לא ממש דאגו לצייד את הקטנוע בסבל מובנה, ז"א כן יש ידיות אחיזה למורכבת שנראות כמו סבל, אבל מעדויות רשת נראה שהוא חלש יחסית, ונוטה להשבר אחרי נשיאת ארגז לאורך זמן (יש אף עדויות שזה נשבר כתוצאה מאחיזה של מורכב...), לכן אני לא רוצה להרכיב את הארגז עליו. קיים סבל מחוזק שהמוסך המרכזי מוכר, אך התמחור שלהם עליו הוא 450-500 ש"ח, וזה לדעתי מחיר גבוה מאוד, כזה שאני לא חושב שמוצדק ולכן לא משלם אותו (עקרונות וכו').
במקביל לחיפושים אחר סבל ברחבי הרשת, התגלגל לי הרעיון של לבנות אחד כזה בעצמי. התיכנון שלי הוא להשתמש ב'שילדה' של כיסא סטודנט ישן בתור השילדה של הסבל. יש לי גישה לכמות כמעט בלתי מוגבלת של כיסאות סטודנט עם שילדה ממתכת (היתרון היחסי של לעבוד באוניברסיטה) ולרתכת ודיסק לצורכי התאמה וחיבורים, וכיפופי הצינורות יתבצעו על ידי בדרך זו או אחרת. ניסיון בריתוך אין לי ממש, אבל גיסי (שהרתכת שלו) מנוסה מספיק בשביל לעזור לי/ללמד אותי/לבצע בעצמו את הריתוכים.
ההתלבטות עולה בתגובות של כל מי שאני אומר לו שהתוכנית שלי היא לבנות לבד. רוב האנשים אומרים לי שזה מסובך מאוד, או שיהיו לי בעיות עם הסבל וכדומה.
השאלה שלי היא האם יש משהו שאני מפספס והרכבת סבל היא יותר מכיפופי צינורות וריתוכים מתאימים? אני כמובן שלא מזלזל בפרקטיקה הזאת, רק רוצה להבין אם אני יכול להמשיך עם זה או שכדאי לי כבר לשחרר קצת את מד הקמצנות וללכת לקנות אחד מהמוסך.
תודה לעונים