עמוד 2 מתוך 2 ראשוןראשון 12
תוצאות 16 עד 23 מ 23

אשכול: יותר מ-250 כ"ס לאפריליה RSV4-R בגרסת GP!

Senior Member
    מעניין באמת למה לאמריקאים לא מעניין ת'ישבן אם אני רוצה לשים צמיג 160 במקום 150, ופה זה עניין גדול?
    מה שונה? אני באמת שואל..
    הרי אם יצרן מסויים מאשר יותר מכמה מידות אז מה הבעיה?

Senior Member הסמל האישי של mudale222
    ברכב פעם החלפתי מאושר ברישיון. לא יודע איך באופנועים. פשוט פתחתי אוטודטה והיה רשום שם כמה מידות שהיה מותר, הלכתי על הכי גדול ובמכון טסטים רשמו את זה במחשב.
    תכל'ס יש מצב שאפשר ככה גם לאופנועים. אני פשוט הגדלתי בלי אישור כי ידעתי שכל הטסטים חרטא גם ככה.

Senior Member
    זה עובד ככה גם באופנועים.

אני אתן לך דוגמה פשוטה, היו אנשים שהורידו את הקרבורטורים ל-2 פעימות מסוים, שמו הזרקה במקום (מחשב תואם) וכיוונו את זה - זה עבד.
    אבל הבעיה הייתה שהמנועים האלו לא בנויים להזרקות דלק שיש היום כי המומנט יציאה בפניה משתנה בצורה קיצונית וקשה להבין אותו.

לגבי הצמיגים, זה כי אתה חי במדינת היהודים... הכל כסף, כסף כסף.

Sent from my Redmi 3 using Tapatalk

Senior Member הסמל האישי של Tribalmistyc2
    ציטוט נכתב במקור על ידי 2 Strokes צפיה בהודעה
    זה עובד ככה גם באופנועים.

אני אתן לך דוגמה פשוטה, היו אנשים שהורידו את הקרבורטורים ל-2 פעימות מסוים, שמו הזרקה במקום (מחשב תואם) וכיוונו את זה - זה עבד.
    אבל הבעיה הייתה שהמנועים האלו לא בנויים להזרקות דלק שיש היום כי המומנט יציאה בפניה משתנה בצורה קיצונית וקשה להבין אותו.
    למה הכוונה לא בנויים להזרקות דלק שיש היום וליציאה מהפניה?
    איך הזרקת דלק יודעת שאתה יוצא מפניה?

Member
    איך אתה יודע אם שני אופנועים או משאית...מפעיל וינקרים

Senior Member
    ציטוט נכתב במקור על ידי Tribalmistyc2 צפיה בהודעה
    למה הכוונה לא בנויים להזרקות דלק שיש היום וליציאה מהפניה?
    איך הזרקת דלק יודעת שאתה יוצא מפניה?
    ההזרקה עובדת בשונה, מהקרבורטורים.
    בגדול זה משנה את המומנט של מנוע 2 פעימות.
    בקטן יותר, כשאר יש הזרקה המערכת נעשית מדויקת יותר והמומנט של המנוע אמור לעבוד בסל"ד נמוך יותר כדי לחסוך בדלק ולגרום לפחות זיהום אויר. הבעיה עם מנועי 2 פעימות שהם מתייצבים (פיזית) רק בסל"ד גבוה יותר ולכן פעילות המנוע דורשת שתהיה עבודה עם סל"ד גבוה.
    *זאת פיזיקה פשוטה. משהו שעושה תנועה ימינה-שמאלה במסלול קבוע (קדימה אחורה במרחק שווה ונתון - שאחד הצדדים מקובע), ברגע שהוא יעבוד במהירות יותר גבוהה הוא יתקרב יותר לקו האמצע שלו, כאשר מהירותו תהיה נמוכה הוא יזוז וידפוק יזרוק את הראש לצדדים.*
    ברגע שזה קורה מנסים לפצות על זה ע"י חישובים הסתברותיים של מערכת החשמלית במתן כוח למנוע בפתיחת השסתומים - זה לא עובד (הזוויות שאתה יוצא מהן גם משפיעות על מתי הבוכנה מתאפסת. משקלים (מסה) וכיוון (זווית),למעשה הוקטורים נוצרים שונה, זה אומר שלכל זוית ממהלך של 0 עד 100 צריך להיות 2 חישובים שונים - זה לא אפשרי. כל זה צריך להיות מרוכז במערכת חשמלית 1 בהנחה שהדרך היא ישרה ללא זוית של עליה ירידה שאז זה מצריך עוד 2 חישובים (הגענו ל-4). אם אנחנו ב-4....
    בקיצור כך המצב הזה יוצר גורם לסיכון החלקה מוגבר בכל פתיחה שהיא.

אתה יכול לקרוא על זה הרבה יותר מדויק אם תחפש על הבעיות בפרויקט Sutter mx 500 - לא סתם סוזוקי מכרה את הטכנולוגיה של המנועים לרוטקס כי על האדמה זה בעייתי כל הנושא הזה (זה עוד לפני זיהום האויר).

נ.ב
    מערכת הזרקת דלק משתנה בין אם מרגישים או לא, זה אומר שיש גם תחזוקה מוגברת הרבה יותר, בקרבורטור אתה מנקה אותו או דואג שהוא יזריק טיפה יותר דלק/שמן למנוע 2T, יוצא לסיבוב ורואה איפה המומנט הכי קרוב למה שהיית רגיל.
    פה אתה תצטרך או לשנות כל 5000, 10000 את ההזרקה או לכייל את כל המערכת מחדש.

Senior Member הסמל האישי של Tribalmistyc2
    מנוע דו"פ מאוד מזהם בגלל שהוא שורף שמן וההזרקה נכנסה בגלל הקדמה,אני לא יודע אם באופנוע GP יש התייחסות לזיהום.

כמו שכבר דיברנו בעבר,מנוע כזה לא בנוי לחיות בסל"ד נמוך בגלל שהוא לא מייצר הרבה מומנט שם,רוב הכוח שלו הוא מסיבוב ולא מבעירה לכן תחום המחיה הטבעי שלו הוא בסל"דים הגבוהים.
    הזרקה בפוטנציה עולה על מאיידים בהכל חוץ מהפשטות אבל גם בעניין הזה - לא תמצא יותר קרבורטורים ב GP או בפורמולה.

כבר בשוק של הפרטיים יש כיום מערכות הזרקה ל2 פעימיתיים,לאופנועי שטח וגם לקטנועים אוט' קטנים (70 80 סמ"ק) שאגב שם זה לא כל כך חדש (פיאג'יו יצרו קטנוע מדגם ג'ילרה ראנר מוזרק עוד בשנות ה 2000 המוקדמות וגם אפריליה),שם מדובר במנוע בודד ואולי זה מה שניסית להסביר.

ממה שאני קראתי לפני כמה שנים לגבי אופנועי מירוץ שהבעיה עם ההזרקה זה שהיא לא עבדה טוב כמו הקרבורטור,וכל העסק נפח את נשמתו ביחד עם הקטגוריה.

YZ,CR מוזרקים וערכה של אטנה.

נערך לאחרונה על ידי Tribalmistyc2; 31-12-2016 בשעה 11:49.

Senior Member
    מסכים איתך לחלוטין אבל האופנועים שאתה מציג לא מגיעים ולא יגיעו עם הזרקה ל-70 כוחות סוס (250cc).
    אם אני לא טועה סקרוואנה מגיעה בלחץ ל 50 כוחות סוס בעוד ש-rgv 250 שנת 92 מגיע בקלות ל 60.

שלא לדבר על זה שאנשים הגיעו עם rs 250 גם 70 ו 75.

בשביל זה אמרתי שתראה את פרויקט Sutter והבעיות שלו.

שטח זה תחום אחר לגמרי, ניתן לגמישות.

נ.ב.
    שכחתי להוסיף שאם אני לא טועה אטנה עובד בצורה שונה מכל הזרקות הדלק שאתה מכיר. אם אני זוכר נכון אטנה בזמנו המציאו את ההזרקה כך שרק כשפתח הפליטה של הבוכנה נסגר כמעט במלואו אז נכנס טיפה דלק.
    זה היה טוב ויפה אבל רק פרקטי לזיהום אויר.
    (זה מה שאמרו אז). כבר שנים לא עקבתי אחרי הפרויקט הזה.