חצי בולשיט.
הוא צודק שנפח גדול יותר מסייע לנסוע בסל״ד נמוך יותר וכך לצבור פחות בלאי לקילומטר.
עניין הבטיחות לא קשור לנפח מנוע אלא למכלולים.
אופנועים עתירי נפח מגיעים עם מכלולים טובים יותר שמתמודדים טוב יותר עם דרך משובשת ובלימה מהירה ונפח המנוע במקרים מאוד, מאוד ספציפיים מסוגל להוציא אותך מבעיה על ידי מומנט זמין שפשוט לא קיים בכלים חלשים.
יש שיגידו שעם סוסים רבים באורווה באה אחריות גדולה ואצל הרבה מהרוכבים זה גם מתכון לצרות אך אני תומך בזה שרוכב בעייתי ייכנס לצרות גם עם כלי חלש.
רוכב חדש צריך רזרבות כוח מספיק בכדאי להיות מהיר מהתנועה הצפופה ומנוע שיחלץ אותו
במשיכת גז מתקלות של חוסר ניסיון שרוכב מנוסה שרגיל לבעוט בהילוכים ידע להסתדר איתם.
מנוע חזק זה בדיוק כמו אקדח על המותן, אולי לא תשתמש בו אבל טוב לדעת שהוא שם.
בעוונותיי צמחתי מהר בסולם הסמק"ים והיום אני עומד על 1200 4V ארבעה שסתומים לצילנדר
שהם 140 כ"ס בהתערבות וי בוסט, ואני יכול להעיד שהמנוע הזה חילץ אותי כמה פעמים ממצבים מסוכנים.
מה יהיה אחריו? הפתרונים לקרוסטורר של הונדה...
פעם, האופנועים היו מברזל והרוכבים מפלדה!
הי,
אני עשיתי את אותה הדרך והיו לי את אותם שיקולים בדיוק.
עשיתי נסיעות מבחן על כל מה ש A1 הרשה ולבסוף קניתי Z300 חדש מהשקית (2015)
כשעשיתי את נסיעת המבחן על ה CB500F (אני אוהב נייקדים) הרגשתי שזה לא זה בשבילי - סובייקטיבי ביותר.
ולמספרים: ה Z300 = 39HP , ה CB500 = 47HP . זה הבדל אבל האופי וההתנהגות של ההונדה גורמים לו להרגיש די כמו ה Z.
ועכשיו לאמת הכואבת , אחרי שנה של רכיבה גם ה Z300 וגם ה CB500 ירגישו לך חלשים (כי מה לעשות הם קצת חלשים). זה לא אומר שלא נהנתי מה Z300 כי האמר שאהבתי כל רגע שרכבתי עליו אבל שבוע אחרי ששידרגתי את הרישיון ל A כבר התחלתי לחפש ועד מהרה שידרגתי ל GSR750.
את הZ300 מכרתי בהפסד די גדול בעיקר בעיקבות הורדת המכירים הפתאומית של מטרו .
לסיכום יש לי בשבילך שתי תובנות:
1. לך ותעשה נסיעות מבחן על כל האפשרויות ששחשבת עליהן כי אין כמו התנסות.
2. מכיוון שאתה לא ילד ולדעתי הכלים בתחום ה A1 הם טיפה חלשים לנסיעה יומיומית אני מציע לך ללכת על כלי משומש בלי לחשוש ולחכות לשידרוג הרישיון לA שם חיים הדגים היותר גדולים באגם ואיתם כבר תוכל להשאר זמן רב.
אלו היו ה 2CENT שלי...
בהצלחה
אני לא חושב שהבעיה/ הרצון לעבור לאופנוע גדול, קשור ישירות בכ"ס
אני חושב שאנחנו השתננו. ושעצה האופנועים השתנה
לפני 10 שנים (לא תקופה כל כך ארוכה) המון אנשים היו מסתפקים ב50 כ"ס ונשארים איתם שנים ולא משדרגים אלה רק מתחדשים מידי פעם
היום כולם רצים מהר ל700-1000 סמ"ק במהירות.
אפשר לראות את התופעה הזאת דווקא מאנשים שלא מבינים באופנועים. אני בטוח שלכל רוכב פה לפחות פעם אחת שאלו אותו:
הבחור ששואל - וואוו אתה רוכב אופנוע
אתם - כן
הבחור ששואל - איזה אופנוע יש לך?
אתם - (אתם יודעים שהוא לא מבין כלום באופנועים אז אתם זורקים לו שם של חברה ונפח) דוקאטי 800
הבחור ששואל- 800 סמ"ק?!? וואוו זה לא גדול? חשבתי שיש רק 500??
פה אני עוצר (כי כמובן שזה גם ממשיך ל"כמה אתה סוגר וכאלה").
אני עוצר כי שימו לב לשינוי שנוצר אצלנו הרוכבים.. השאלה מי פה ישתנה? אנחנו? האופנועים?
חכה שתעבור לאופנוע חשמלי וישאלו אותך כמה סמ"ק זה
למה אתה מעלה את רק את סוגית הסמ"ק. מה שחשוב שתיתן יותר מידע שנוכל לעזור לדוגמא:
איזה דרגת רשיון יש לך?
כמה נסיון יש לך ברכיבה?
מה השימושים שלך (רכיבה יום יומית או רק לטיולים)?
מה התקציב?
אני חוזר לרכוב אחרי שקרוב ל- 18 שנה לא רכבתי (אני בן 48) ומתחיל שוב מאופנוע של 450 סמ"ק/38 כ"ס (אספנות) בכדי לצבור בטחון שוב (הגדלתי גם רשיון ל- A) ואח"כ אקנה משהו יותר חזק (אני לא רוכב יום יום באופנוע) ליותר זמן (אני מקווה). אני חושב שלגבי כלי רכב ובמיוחד אופנועים קשה מאוד לשמור על כלי לכמה שנים במיוחד אם איןם לך נסיון קודם. רק לאחר רכיבה ממושכת שאתה כבר מגובש על עצמך ומה מטרת האופנוע אזי שווה לקנות את ה"אופנוע" שיהיה לשימוש ארוך טווח. אני רואה אנשים בגילי ואפילו יותר מבוגרים שהם באמת נעולים על האופנוע שלהם ומחזיקים בו בדרך כלל הרבה זמן
האמת שהסיפור שלי מאוד דומה, אני רכבתי על 50 סמק ברחבי הקיבוץ בילדותי ומעולם לא רכבתי על אופנוע מאז.
כיום בגיל 33 מסיים בקרוב רשיון A1 וגם אני לא יודע מה לקנות.
חשבתי להתחיל בכלל ב125 ואחרי הרבה קריאה בכל מיני פורומים אבל בעיקר בפורום זה חשבתי ללכת על 300 סמק, למשל על Z300 אבל אחרי שאני קורא פוסט זה אני כבר לא יודע אולי כבר כדאי לי ללכת על CB500F שזה כבר תוספת של 15 אלף.
ואולי בכלל כן כדאי להתחיל עם הZ300 ואז אחרי שנה לעשות A ולעבור ל Z800 או משהו אחר שמעל 500 סמק? אבל אין לי שמץ...
מה שדי ודאי זה שנראה לי כדאי לקנות אופנוע ראשון משומש, משהו כמו שנת 2015 ומעלה עם לא יותר מידי קילומטרז.
מה דעתכם?
בשאלת ה-500 מול 300 סמ"ק - חבר רוכב על 300 סמ"ק מבית קוואסאקי ששמו כאות האחרונה בשפה האנגלית, ואני רוכב על 500 סמ"ק ישן מבית סוזוקי חולק את שמה של סדרת האדוונצ'ר של B.M.W
שנינו רוכבים מנהלתי לעבודה, ככלי רכב יחיד, וטיולים בסופי שבוע. שנינו עומדים בקצב התנועה בלי שום בעיה. מבחינת הסאונד - לשנינו אגזוזים מקוריים, ולא רק לטעמי הסוזוקי שלי נשמע יותר "אופנוע" מהקוואסאקי.
בטיולים ארוכים קיבלתי תלונות מצד החבר על המושב שמאוד לא נוח לאחר כ-200 ק"מ (וזאת עם עצירות למנוחה על 50-70 ק"מ) ומעט מייסר. מבחינת תוחלת חיים של המנוע - עם טיפול מסור גם 300 סמ"ק אמור לשרוד לא מעט, אני מכיר בחור עם נינג'ה 250 סמ"ק ששרד 83 אלף ק"מ על מנוע מקורי.
לטענתו - הוא מתחיל להשתעמם מהאופנוע, ואני מרוצה מאוד משלי ומהעובדה שגם לאחר 8 שעות באוכף אני לא מרגיש תשוש על יתר המידה.
היות שהרבה טוענים שה-500 החדשים של הונדה הם האקוויבלנט המודרני של ה-500 הישן שלי, מקווה שאיכשהו עזרתי.
500 יהיה עדיף בתוחלת חיים הרבה יותר.
במיוחד לרוכב שקול ורגוע.
כמוך בדיוק חזרתי לאופנועים אחרי גיל 40 עם רישיון מוגבל וניסיון מועט ברכיבה בצעירותי. היום רוכב כבר כמעט שנה על קטמ דיוק 390 שעושה עבודה מצוינת (רוכב 70 קמ כל יום).
עשיתי לאחרונה נסיעת מבחן על הונדה 500x ולא התחברתי. אולי בגלל שהתרגלתי לתגובות המהירות של הדיוק ולשלדה והמתלים המצוינים.
ממליץ לך לתאם נסיעות מבחן על כל הכלים שיכולים להיות רלוונטיים, עדיף באותו יום אם אפשר, ולרכוב בדרך שהכי קרובה במאפייניה לנסיעה היומיומית שלך. רק כשרוכבים עליהם מבינים איזה מהם נכון עבורך.
Sent from my Redmi 3S using Tapatalk
ככה אומרים המומחים, אני מניח שזה נכון. אבל אלי ה-500X לא דיבר. משהו בפשטות של המתלים ובמנוע האנמי לא עשה לי את זה. אולי בגלל שהתרגלתי לתגובות החדות של הדיוק390 ולמתלים האיכותיים. מה שחשוב שתיקח מדברי זה את הצורך בנסיעת מבחן בכבישים שיהיו הכי דומים לאלו שבהם תיסע בשגרה. אתה מהר מאוד תדע מה נכון לך.