ציטוט נכתב במקור על ידי levil צפיה בהודעה
לא בדיוק, שטח המגע הוא פונקציה של העומס, ככל שתפעיל כח-(עומס ) אנכי על הצמיג(ע"י הוספת משקל או כח הצמדה גדול יותר) שטח המגע שלו יגדל כתלות בעומס,
בקיצור הפכת את הארגומנט לפונקציה.
בדיוק כן. ולא, לא התכוונתי לאותו העומס שכתבת, הייתי כותב "משקל" אם הייתי מתכוון למה שכתבת. כתבתי "עומס" כי זה היה יותר קצר מלכתוב "כח קריעה אופקי במבנה הגומי". כל ההשוואה היא תחת משקל נתון. וכן, אני יודע שיש תלות בין משקל לגודל שטח המגע בכל צמיג, היא מאוד לא לינארית ולכן ההשפעה של הוספת צמיג לא מקטינה את שטח המגע פי 2 תחת אותו המשקל.

ציטוט נכתב במקור על ידי nihrider צפיה בהודעה
האם אי הדיוק משפיע על התוצאה הסופית?

בלימת חירום כמו שנבדקה במאמר (30 40 50 קמ"ש) האם היא מספיקה כדי להכריע את היכולות התרמיות של הצמיג הקדמי?
מה לגבי זה שבדרך כלל בתלת גלגליים יש מקדימה 2 צמיגים דקים יותר מאשר בדו גלגלי מקביל?
אני מניח שהבדיקה לא נעשתה על צמיגים קרים, ולכן מאמין שכן, ההבדל בין מרחקי הבלימה נובע מההבדל בין אחיזה של 2 צמיגים לאחיזה של צמיג בודד. כדי לאמת את זה 100% ולפסול קשר לפרמטרים נוספים היה צריך למצוא כלים במשקל זהה עם מערכת ABS זהה ולהריץ את הניסוי הזה - אבל זה מבחן עולם אמיתי, לא פיסיקה תאורטית, ולכן ההשוואה היא בין 2 דגמים ספציפיים והיקף השוני ה"לא קשור" עדיין משאיר מקום לאי וודאות.