השמועה אומרת שכל הכלים המוגבלים מד.ל.ב לא באמת מגיעים מוגבלים.
אבל מה אני יודע?
שלום לכולם,
התפתח לו דיון בנושא הורדת ההגבלה מכלי KTM690SMC באשכול - התחדשתי! KTM SMC-R 690
כיום יש הרבה כלים שמגיעים "מוגבלים בכ"ס" לקטגוריית A1.
השאלה מה התוצאה מהורדת ההגבלה?
נכון העניין לא הכי חוקי. השאלה מהם ההשלכות של זה?!?
ניסוח אחר- מתי מגיע מצב שמשהוא בודק לך את הכ"ס באופנוע?
לא בודקים לך את זה בטסט. לא בודקים לך את זה אחרי עבירת תנועה. אולי אחרי תאונה?
תודה לעוזרים![]()
השמועה אומרת שכל הכלים המוגבלים מד.ל.ב לא באמת מגיעים מוגבלים.
אבל מה אני יודע?
בעולם האמיתי אף אחד לא יבדוק את זה אלא אם מדובר במקרה חריג. (לא אומר שהביטוח לא ישאל שאלות ויבדוק בפורומים). היה ובדקו או תפסו ? תגיד שלום לביטוח.
תבקש מהמנהלים שימחקו את ההודעה הזאת מהפורום ולא צריך לעסוק בזה בפורום פתוח... לא לטובתך, ולא לטובת אף אחד אחר.
אני אשאל עוד שאלה שאולי הייתי צריך לשאול אותך בפתיחת האשכול!
יש דרך חוקית לגמרי לקנות את האופנוע ללא הגבלה?
שיהיה רשום ברישיון "מותאם לA"
מרכב זה מכלול הדברים שכתובים ברשיון הרכב. צמיגים למשל. זה תןפס גם לשינויים משמעותיים בשלדה.
ההגבלה לא שם.
בק.ט.ם זה במצרעות/ מחשב אופנוע. חלקים של פלאג אנד פליי בגדול. כל עוד יש להם תקינה הכל בסדר (כמו הסיפור עם אגזוזים שגם הם משפרים את התנהגות הרכב ).
כל מה שאתה צריך זה שלחלק תהיה תקינה בארץ או באיחוד.
בוודאי שההגבלה כתובה ברישיון! מצויין ההספק של הכלי. ברגע שהסרת את ההגבלה הספק הכלי משתנה ובכך עשית שינוי שחורג ממה שכתוב ברישיון הרכב, וכפועל יוצא מזה רישיון הרכב וביטוח החובה לא תקפים יותר.
פות''ש, ישנה דרך חוקית להסיר הגבלה (או להחיל הגבלה). אתה צריך לקבל רשמי מהיבואן שמציין את הספק הכלי. אחריזה אתה ניגש למשרד הרישוי שיעדכנו את הרישיון, ואז מסיר בפועל את ההגבלה. כאמור, זה ניתן מעשית לביצוע בכמעט כל הכלים המוגבלים, הבעיה זה היבואנים שלא מוכנים/מעוניינים/כל תירוץ אחר לספק את המסמך הנ''ל. עד כמה שידוע לי (וזה לא הרבה...) רק יבואנית ב.מ.וו מאפשרת הסרה/החלה חוקית לגמרי של מגבלת ההספק. יש שמועות על דגמים מסויימים של דוקאטי וק.ט.מ שהיבואניות מאפשרות את זה, אבל אני לא שמעתי על מישהו שבאמת ביצע את זה.
לפי מה שזכור לי, אגזוז יכול בקלות לתת לך הורדה מהכביש על שינוי במרכב הרכב. לפי הטענה שלך אני יכול לשים מערכת nos בלי לחשוש כי לא שיניתי כלום ברישיון.